Orthopedagoog | Psycholoog
Autismehuis

Functieomschrijving

ORTHOPEDAGOOG | PSYCHOLOOG
VOOR ONZE ZORGLIJN DIAGNOSTIEK & ONTWIKKELINGSGERICHTE GROEPSZORG
Locatie de Kubus in Zwolle | 24 uur

Heb jij kwaliteit van zorg hoog in het vaandel, denk je in mogelijkheden en onderzoek jij hoe het wél kan. Lukt het jou vervolgens anderen hierin mee te nemen om ervoor te zorgen dat het kind met autisme zich kan ontwikkelen.

Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn je werkzaamheden?
Deze functie richt zich op twee zorglijnen binnen de organisatie: diagnostiek en ontwikkelingsgerichte groepszorg. De functie wordt gecombineerd uitgevoerd met een tweede psycholoog waarbij jullie elkaars sparringpartner zijn.

Diagnostiek
Als orthopedagoog/psycholoog ben je verantwoordelijke voor het gehele diagnostisch proces van intake, diagnostiek en het opstellen van een interventieplan. Waarin je nauw samenwerkt met de GZ-psycholoog. Het uitvoeren van intakes en specialistische (proces) diagnostiek behoort tot jouw taak. Jouw bijdrage is een belangrijke; het kennismakingsmoment met jou legt de basis van vertrouwen in de organisatie voor de vervolgbehandelingen. Ook behoort het tot jouw (gedeelde) verantwoordelijkheid om de kwaliteit binnen de zorglijn te waarborgen en verder uit te breiden.

Ontwikkelingsgerichte groepszorg
Binnen de ontwikkelingsgerichte groepszorg draag je bij aan een verantwoorde zorginzet en een hoog zorginhoudelijk kwaliteitsniveau. Je werkt nauw samen met de gedragsspecialisten en meewerkend teamleider binnen deze zorglijn. Als gedragsdeskundige stuur je aan op zorginhoud en heb je een coachende rol ten opzicht van de gedragsspecialisten en groepzorgprofessionals. Jij draagt de eindverantwoordelijkheid voor het borgen van de kwaliteit en veiligheid van de kinderen op de groep.

Daarnaast zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten. Denk je zorglijn-overstijgend mee bij methodiek- en beleidsontwikkelingen en geeft je (on) gevraagd advies.

Over diagnostiek
Binnen deze zorglijn bieden we met een multidisciplinair team gespecialiseerde diagnostiek bij een vermoeden van autisme. Een traject bestaat uit een screening, een intake, een uitgebreide ontwikkelingsanamnese, spel- en schoolobservaties, heteroanamneses en sociaal emotioneel onderzoek. Afhankelijk van de hulpvraag doen we aanvullend onderzoek naar intelligentie en de verschillende neuropsychologische functies. Ook is er oog voor gezinsdiagnostiek om een geïntegreerd beeld te krijgen van de ervaren problemen. Als er een volledig beeld is verkregen van alle factoren bespreken we de beschrijvende diagnose met ouders en kind. Ten slotte zorgen we voor een warme overdracht naar de betreffende vervolgbehandeling.

Over groepszorg
Binnen groepszorg bieden we op doordeweekse dagen ontwikkelingsgerichte groepsbegeleiding. Hier bieden we kinderen een ‘tijdelijke’ ontwikkelplek waarbij we werken aan vaardigheden die nodig zijn zodat kinderen zich binnen een reguliere setting mee kunnen doen. Bijvoorbeeld een bso/bso+ of gewoon thuis. Daarnaast bieden we voor kinderen die in zorg zijn bij autismehuis in het weekend specialistische respijtzorg aan. Omdat het kind bij ons wordt begeleid, kan het gezin even afstand nemen en ontstaat er ruimte voor gezinsleden om aandacht te geven aan zichzelf en aan elkaar. Een plek binnen groepszorg heeft een tijdelijk karakter.

Over autismehuis                                                 
autismehuis biedt gespecialiseerde behandeling en begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

Wij zijn een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon, is uitgegroeid tot een flexibele jeugdzorgorganisatie met meer dan 90 gedreven jeugd- en gezinsprofessionals. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en gezin staan we naast het hen om diens uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Dit doen wij door ambulante begeleiding aan huis of in de klas, door groepsgerichte zorg of door individuele dagbehandeling. Ons doel is om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren met autisme zoveel mogelijk blijven meedraaien in de maatschappij. Dat ze mét hun autisme hun draai vinden binnen het gezin, mee blijven doen op school en bijvoorbeeld bij de sportclub. We bieden zorg aan meer dan 125 kinderen en jongeren met autisme uit Zwolle en omgeving.

Wij zoeken iemand

 • met academisch werk- en denkniveau (WO) en een registratie bij het SKJ in de kamer Pedagogen;
 • die minimaal 3 jaar werkervaring heeft in een vergelijkbare functie;
 • met een basis-aantekening diagnostiek;
 • die kennis heeft in maatschappelijke ontwikkelingen en het landelijk jeugdbeleid;
 • met een positieve, opbouwende mindset en denkt in mogelijkheden;
 • met een grote mate van zelfstandigheid en die proactief handelt;
 • die zich goed kan uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk;
 • die het overzicht behoudt en op effectieve wijze prioriteiten kan bepalen en voorgang bewaakt;
 • die zich herkent in onze kernwaarden ‘lef’, ‘nieuwsgierig’ en ‘trots’.

Wij bieden

 • een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en waar meedenken wordt gewaardeerd;
 • een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • een jong, professioneel en enthousiast team;
 • een baan waar je verantwoordelijkheden krijgt en zelfregie hebt;
 • een scholingsbudget die je mag inzetten om je professionele ontwikkeling in te vullen;
 • een werkplek waar je de ruimte krijgt om nieuwe ideeën in te brengen en te realiseren;
 • inschaling binnen functieschaal 11, periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis;
 • een tijdelijke aanstelling waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.

Geïnteresseerd in deze functie?

Verras ons met een motivatiebrief waarbij we graag lezen waarom je bij autismehuis wilt werken, welk verschil je gaat maken en waar jouw passie voor autisme vandaan komt. Natuurlijk ontvangen we ook graag je curriculum vitae. Stuur je sollicitatie vóór 19 augustus 2022 per mail naar  [email protected] of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Dineke Hartman (Directeur-Bestuurder). De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 23 en 24 augustus.

Type Vacature
Organisatie Autismehuis
Locatie Autismehuis, locatie "De Kubus" in Zwolle
Postcode 8042AD
Stad Zwolle
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Orthopedagoog
Publicatiedatum 14-07-2022
Ingangsdatum 14-07-2022
Reageer voor 19-08-2022
Nummer 112562
Doorsturen Bekijk PDF

Autismehuis

Het autismehuis is een verwezenlijking van de als maar groeiende vraag naar gespecialiseerde opvang voor kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) Door het aanbod van buitenschoolse, weekend en vakantieopvang biedt het autismehuis alle vormen van opvang onder één dak. Dat schept duidelijkheid voor ouders maar vooral voor het kind. We bieden binnen het autismehuis plaats voor maximaal 18 kinderen per dag verdeeld over twee groepen in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 12 jaar. Doordat het autismehuis zich alleen richt op kinderen met een ASS, kunnen we voldoen aan de specifieke zorg en begeleiding. Kinderen met ASS leven in een wereld die voor anderen vaak niet te begrijpen is. Het vraagt goede ondersteuning, begeleiding en kennis. Omdat het autismehuis een vervanging van thuis is, organiseren we veel huiselijke activiteiten zoals; samen eten, koken, afwassen, boodschappen doen ed. Het autismehuis wordt een tweede thuis voor de kinderen. Gewoon waar het kan bijzonder waar nodig Autismehuis vindt het belangrijk om naar elk kind individueel te kijken, 1 kind 1 plan. Wij zullen het plan zoveel mogelijk in samenspraak met ouders, school en evt. andere betrokkenen van het kind opstellen. Samen kijken naar de juiste aanpak van het kind. Hierbij gaan we altijd uit van zijn/haar mogelijkheden.

Meer over Autismehuis