Orthopedagoog B
Frion

Functieomschrijving

Je maakt met je collega orthopedagogen deel uit van de groep Behandelcoördinatie en samen met de arts/AVG ben je verantwoordelijk voor doelgroep-specifieke zorg en behandeling. Dit vraagt een gedeelde visie op zorg, diagnostiek en behandeling. Het ontwikkelings-dynamisch model van A. Došen is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Vanuit duaal leiderschap ondersteun je samen met de bedrijfsvoeringspartner de teams om de kwaliteit van zorg en effectieve bedrijfsvoering te borgen.

Je voert de regie over de multidisciplinaire behandeling zoals overeengekomen in het ondersteuningsplan. Je hanteert daarbij een cyclische werkwijze met  fasering en samenhang en waarborgt de wettelijke kaders. Je hebt een beslissende rol op de volgende gebieden:

 • Opname en plaatsing: na zorgvuldige beoordeling van het dossier en verheldering van de hulpvraag tijdens het intakeproces neem je  een besluit over opname en plaatsing van een cliënt.
 • Kwaliteit van bestaan: je waarborgt voor cliënten een respectvolle bejegening,  ontwikkeling van identiteit en competenties met ruimte voor zelfbepaling en participatie. Je werkt daarbij nauw samen met het netwerk rond de cliënt.
 • Diagnostiek: je zet / of voert diagnostisch onderzoek uit ten behoeve van integrale beeldvorming van de cliënt. Je indiceert  en coördineert diagnostiek door interne of externe deskundigen.
 • Behandeling: je indiceert en coördineert behandeling door interne of externe deskundigen. Je voert behandelingen uit, passend bij jou expertise en opleiding. 
 • Deskundigheidsbevordering: je hebt een rol in bij-en nascholing aan begeleiders en in het gebruik van specifieke methodieken: OGW, Triple C en ontwikkelingsgericht. Daarnaast lever je een bijdrage aan ontwikkeling van beleid en scholing binnen het vakgebied.

Functie eisen

Ben jij diegene die….

 • Zelfstandig prioriteiten stelt en je aanpak bepaalt
 • Systematisch werkt aan diagnostiek, behandeling, rapportage en advies
 • Beschikt over tact, inlevings- en motiverend vermogen in de contacten met cliënten, hun netwerk en begeleiders
 • Overtuigend en enthousiast medewerkers motiveert om de kwaliteit van zorg te onderhouden en/of te verbeteren
 • Een goede balans houdt tussen professionele distantie en empathische betrokkenheid

Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek of psychologie, aangevuld met een beroepsregistratie (GZ psycholoog , orthopedagoog-generalist)
 • Daarnaast is affiniteit met en aanvullende kennis over de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking vereist.
 • Kennis van psychopathologie en complexe familiesystemen is zeer gewenst.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 65;
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Bijzonderheden

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Anouk Boxman (coördinator Werving & Selectie) en bij inhoudelijke vragen over de functie neem dan contact op met Dinanda Zevalkink; Orthopedagoog-generalist/GZ-psycholoog via mailadres dzevalkink@frionzorg.nl of telefoonnummer 038-7991200

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Frion geeft geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion , locaties regio Zwolle
Postcode 8021 ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Orthopedagoog
Publicatiedatum 02-11-2020
Reageer voor 07-12-2020
Ingangsdatum 03-07-2020
Nummer 53115

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion