Orthopedagoog
Frion

Functieomschrijving

Je maakt met je collega orthopedagogen deel uit van de groep Behandelcoördinatie en samen met de arts/AVG ben je verantwoordelijk voor doelgroep-specifieke zorg en behandeling. Dit vraagt een gedeelde visie op zorg, diagnostiek en behandeling. Het ontwikkelings-dynamisch model van A. Došen is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Vanuit duaal leiderschap ondersteun je samen met de bedrijfsvoeringspartner de teams om de kwaliteit van zorg en effectieve bedrijfsvoering te borgen.
 
Hoe ziet de rol van Orthopedagoog er uit?
Je voert de regie over de multidisciplinaire behandeling zoals overeengekomen in het ondersteuningsplan. Je hanteert daarbij een cyclische werkwijze met fasering en samenhang en waarborgt de wettelijke kaders. Je hebt een beslissende rol op de volgende gebieden:
 • Opname en plaatsing: na zorgvuldige beoordeling van het dossier en verheldering van de hulpvraag tijdens het intakeproces neem je een besluit over opname en plaatsing van een cliënt.
 • Kwaliteit van bestaan: je waarborgt voor cliënten een respectvolle bejegening, ontwikkeling van identiteit en competenties met ruimte voor zelfbepaling en participatie. Je werkt daarbij nauw samen met het netwerk rond de cliënt.
 • Diagnostiek: je zet / of voert diagnostisch onderzoek uit ten behoeve van integrale beeldvorming van de cliënt. Je indiceert en coördineert diagnostiek door interne of externe deskundigen.
 • Behandeling: je indiceert en coördineert behandeling door interne of externe deskundigen. Je voert behandelingen uit, passend bij jou expertise en opleiding.
 • Deskundigheidsbevordering: je hebt een rol in bij-en nascholing aan begeleiders en in het gebruik van specifieke methodieken: OGW, Triple C en ontwikkelingsgericht. Daarnaast lever je een bijdrage aan ontwikkeling van beleid en scholing binnen het vakgebied.

Functie eisen

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek of psychologie, aangevuld met een beroepsregistratie (GZ psycholoog , orthopedagoog-generalist).
 • Daarnaast is affiniteit met en aanvullende kennis over de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking vereist.
 • Kennis van psychopathologie en complexe familiesystemen is zeer gewenst.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 65;
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).
 
Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
Heb je vragen over de vacature?
 Neem dan contact op met Anouk Boxman via 06 - 20 45 27 90 of via aboxman@frionzorg.nl.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, groep Behandelcoördinatie
Postcode 8021 ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Orthopedagoog
Publicatiedatum 04-10-2021
Reageer voor 31-10-2021
Nummer 71549
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion