Ouderschapsbemiddelaar Rotterdams omgangshuis - 24/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Wil jij je inzetten voor het herstellen van de relatie tussen jongeren en hun ouders? Beheers jij de kunst van het bemiddelen en kun je helpen de relatie te verstevigen? Kun jij jeugdigen en hun ouders/opvoeders stimuleren om zélf de regie over hun leven te pakken? Dan is dit de rol voor jou!

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij collega's met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Wat ga je doen
Het Rotterdams Omgangshuis is bedoeld voor kinderen en gezinnen in complexe scheidingssituaties en gezinnen waarbij er (langere tijd) geen omgang is tussen kind en een van de ouders. De professionals in het omgangshuis ondersteunen en begeleiden zowel de jeugdige(n) als de ouders bij het herstellen van het contact, geven psycho-educatie en bemiddelen in de ouderschapscommunicatie. Als ouderschapsbemiddelaar ligt de nadruk op de gesprekvoering met ouders. Wij werken in het omgangshuis op basis van de methodiek Ouderschap Blijft. Daarnaast bieden we ook de methodiek Parallel Solo Ouderschap aan.

Het Rotterdams Omgangshuis

Het Omgangshuis ligt op locatie het Bergse Bos in Rotterdam en is bedoeld voor kinderen en gezinnen in complexe scheidingssituaties en gezinnen waarbij er (langere tijd) geen omgang is tussen kind en een van de ouders. Het doel van het traject in het omgangshuis is het herstellen van het contact tussen jeugdige(n) en ouder. Tijdens de omgangsmomenten wordt met behulp van de professionals het contact hersteld en verstevigd voor zelfstandige omgang in de toekomst. Het omgangshuis begeleidt ouders om in het belang van hun kind te denken en te handelen.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent een flexibele en ervaren professional met affiniteit op het gebeid van complexe scheidingen (ervaring op het gebied van complexe scheidingen is een pre maar geen noodzaak);
  • Je bent iemand die een kind centraal kan stellen, goed kan luisteren, invoegt en verbindt;
  • Je bent in het bezit van een HBO diploma op gebied van (jeugd)zorg (bijv. SPH/MWD) en bent SKJ geregistreerd (of bereid om je te registreren).
  • Je bent een doorzetter, stressbestendig, flexibel, enthousiast en je staat stevig in je schoenen.

Wat bieden wij jou
  • Je krijgt een tijdelijke aanstelling van 12 maanden, met intentie om dit na een jaar om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Een uitdagende, intensieve functie bij een dynamische organisatie met gemotiveerde collega's en een interessante werkomgeving;
  • Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Jeugdzorg, schaal 9 (max. € 4085,32 op basis van een 36-urige werkweek);
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering;
  • Volop ontwikkelmogelijkheden door middel van diverse trainingen.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Bergse Bos, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Rotterdam
Postcode 3055KM
Stad Rotterdam
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Gezinshulpverlener
Publicatiedatum 03-11-2022
Reageer voor 21-12-2022
Nummer 115214

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon