Paardenbloem 1 / intensieve begeleiding / Begeleider / Nieuw-Wehl / 50-90 % (vaste uren in overleg)
Elver

Functieomschrijving

Intensieve begeleiding in Nieuw-Wehl Paardenbloem 1 50-90 % (vaste uren in overleg) Binnen wat voor team ga je aan de slag?
Sinds half december 2017 is er een nieuwe groep gestart, de Paardenbloem 1 en 2. De Paardenbloem 1 is een leuke groep waar 3 vrouwen en 1 man in de leeftijd van 40-65 jaar wonen. De Paardenbloem richt zich op bewoners met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking in combinatie met een zeer intensieve begeleidingsbehoefte. De bewoners hebben veel nabijheid nodig en vragen om een woon- en leefklimaat dat tegemoet komt aan hun individuele zorgvraag.

In het werken op de Paardenbloem staat Triple-C centraal. Als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met je bewoner. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. De Paardenbloem 1 staat voor het leven samen met de bewoners, kijken naar wat de bewoners per dag/moment aan kunnen en hierin de ondersteuning bieden. Het dagprogramma is hierin richtinggevend en samen met de bewoners wordt gekeken in welke mate ze zelf deel kunnen nemen. Middels deze begeleidingsstijl zijn bewoners onderdeel van het gewone leven en nemen zij deel op de manier die bij hen past. Contact met de verwanten van onze bewoners is hierin een belangrijk onderdeel.

Functie?
Wij vinden het bij Elver ontzettend belangrijk dat de continuïteit voor de bewoner wordt gewaarborgd. Daarom is het van belang dat jij professioneel kan omgaan met uiteenlopende vormen van moeilijk verstaanbaar gedrag en psychische problematiek. Het is prettig als je ervaring hebt met het zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is belangrijk dat je samen kan werken met je collega’s, omdat je samen verantwoordelijk bent binnen een zelfstandig werkend team. Je voert de werkzaamheden uit volgens de regels en instructies van Elver en houdt hierbij rekening met de individuele zorgplannen van de bewoners. Jij mag hierbij initiatief nemen door dagelijkse problemen zelf op te lossen. Voor onze bewoners is het van belang dat jij beschikt over een aantal sociale vaardigheden, denk hierbij aan: tact, geduld, invoelend vermogen, motiveren en stimuleren. Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is van belang bij het schrijven van rapportages, voor de overdracht van informatie binnen het zorgteam en in de contacten met bewoners waarbij gebruik wordt gemaakt van mimiek.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?
Jij bent een persoon die interesse heeft in het werken met bewoners met intensieve begeleidingsvragen en hebt ervaring als het gaat om omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Pedagogiek, Verzorgende IG of Verpleegkundige.

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus. Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%) Daarnaast biedt Elver diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen. Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met o.a. een fietsplan, pc-plan en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 35 conform FWG 3.0, salariëring is afhankelijk van diploma en ervaring. De voorwaarden en uren zijn bespreekbaar. Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden.

Bijzonderheden

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Kylie Helmink, Afdeling HR, via 0314-696215. Wil je direct contact met de Paardenbloem 1? Neem dan contact op via paardenbloem1@elver.nl of 0314-696947.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.

*Meelopen op de woning is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. 

Begeleider Thijs: “Het is heel mooi om samen met de bewoner, verwant en andere collega’s de bewoner een zo gewoon mogelijk leven te geven. Net zoals jij en ik. En samen op zoek te gaan naar de bewoner achter z’n gedrag.”

*Ben jij benieuwd naar hoe het is om te werken bij Elver? Lees dan de volledige blog van Thijs (werkzaam bij Hoef 6).

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Paardenbloem 1
Postcode 7031HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kylie Helmink, Afdeling HR, via 0314-696215. Wil je direct contact met de Paardenbloem 1? Neem dan contact op via paardenbloem1@elver.nl of 0314-696947.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-06-2019
Reageer voor 01-01-2020
Nummer 46284
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver