Paardenbloem 3 (2-op-1 begeleiding): Begeleider Wonen/Dagbesteding 28,8 tot 32 uur per week in Nieuw-Wehl binnen intensieve begeleiding
Elver

Functieomschrijving

Wil jij aan de slag binnen een team waar jij samen met een andere collega verantwoordelijk bent voor 1 bewoner en de kans krijgt zinvolle dagbesteding te geven aan nog 2 deelnemers? Lees dan snel verder!

Waar ga je werken en wat ga je doen?
Paardenbloem 3 is een woonvorm met één bewoner. Samen met 7 collega’s (2 vrouwen en 5 mannen) zijn wij er voor onze mannelijke bewoner van 32 jaar met diverse problematiek. Denk hierbij aan de begeleiding voor moeilijk verstaanbaar gedrag. Het is een tijdelijke woonvorm en het plan is om in de toekomst weer aan te sluiten bij een groep. De bewoner op Paardenbloem 3 vindt het erg prettig als jij als begeleider in de buurt bent en wij kijken daarbij naar de vraag achter het gedrag. Wij werken vanuit de Triple C. Dit betekent dat je als begeleider een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met je bewoner hebt. Het dagprogramma helpt onze bewoner het gewone leven te ervaren aan de hand van betekenisvolle activiteiten. Denk hierbij aan boodschappen doen buiten het terrein, elke dag samen koken en lekker wandelen op ons mooie terrein. Wij kijken naar hoe onze bewoner zich voelt en op basis daarvan delen wij de dag in. Samen zijn wij 100%. Het kan zijn dat hij de ene dag voor 80% iets zelf kan en de volgende dag voor 20%, maar wij geven hem altijd het gevoel dat hij zoveel mogelijk zelf heeft gedaan.

Daarnaast zijn wij sinds 24 augustus gestart met een samenwerking met Dagbestedingsgroep Kanjers van Elver. Dit betekent dat jij naast de dag- en avonddiensten bij de bewoner van Paardenbloem 3 ook de kans krijgt te werken met nog 2 andere deelnemers en hen overdag begeleid tijdens de dagbesteding.

Waarom bij ons werken?
Wij proberen binnen Paardenbloem 3 een huiselijke werksfeer te creëren. We trekken waar kan ook op met verschillende buurtgroepen, waarbij we samen bijvoorbeeld naar ons restaurant Banningshof op het terrein gaan om koffie te drinken. Om de twee weken bespreken we tijdens een vergadering de lopende zaken met elkaar. Dit gaat over de bewoner, maar ook zeker over het team zelf. Het is een moment om aan elkaar te vragen hoe het gaat, heeft iemand nog behoefte aan een extra cursus of wil iemand juist uitbreiding van taken. Daarnaast krijg je de kans om zinvolle dagbesteding te geven aan nog 2 andere deelnemers.

Functie eisen

Wie ben jij?

 • Jij bent een rustig type die de tijd neemt om onze bewoner en 2 deelnemers te leren kennen. Daarnaast ben je leergierig en heb je veel geduld.
 • Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor de invulling van de dag-, avond- en weekenddiensten, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Het is prettig dat je in kan springen bij spanningsopbouw in de verschillende fases. Daarbij sta je stevig in je schoenen en kan je omgaan met zeer moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

 • Je werkt 28,8 uur per week (eventueel aanvulling via ons vaste Flexbureau mogelijk).
  *Mocht je minder uur per week willen werken, dan is dit ook bespreekbaar.
 • Een contract voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus. Daarnaast wordt je getraind on the job en kan jij je kennis met betrekking tot Triple C direct inzetten.
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.800,- en € 2.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

Bijzonderheden

Vervolg?
Ben jij de perfecte kandidaat? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega’s van Paardenbloem 3 via paardenbloem3@elver.nl of 0314-696980.

Je hebt tot dinsdag 1 december 2020 de tijd om te reageren op deze vacature.

*Meelopen binnen het team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver: Paardenbloem 3 in Nieuw-Wehl
Postcode 7031HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Vanaf niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij collega’s van Paardenbloem 3 via paardenbloem3@elver.nl of 0314-696980
Functie(s) Begeleider dagbesteding
Begeleider wonen
Publicatiedatum 17-11-2020
Reageer voor 01-12-2020
Nummer 56003
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver