Parttime ADL-assistent (helpende) in Apeldoorn Beekpark
Fokus

Functieomschrijving

Taakomschrijving

“Fijn die omgang met mensen. Je kunt ook echt iets voor een ander betekenen. De waardering wordt niet altijd geuit, maar die is er wel. Ik ben blij dat ik een bijdrage kan leveren aan een gewoon leven voor de cliënt. Mede dankzij de assistentie die wij verlenen staan cliënten midden in de maatschappij’.

“Zoals wij zorg verlenen bij Fokus, zo zou het toch overal moeten zijn. Geen opgelegde zorg die door de klok wordt bepaald, maar de cliënt geeft zelf aan wanneer, wat en hoe. Daar zet ik mij voor in, want zo zou ik het zelf ook willen.”


Dit zijn uitspraken van twee van onze ADL-assistenten. Spreekt jou dit aan en wil jij je ook inzetten voor het unieke concept van Fokus? Lees dan verder. Voor onze locatie Apeldoorn Beekpark zijn wij op zoek naar een ADL-assistent voor 65 tot 80 uur per maand (gemiddeld 15 tot 18 uur per week). Je bent inzetbaar voor alle voorkomende diensten (dag, avond, nacht en weekend).

Functieomschrijving
Als ADL-assistent zorg jij er mede voor dat mensen met een fysieke beperking de kans krijgen om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Je verleent alleen assistentie op aanvraag. De cliënt behoudt hierbij de regie en bepaalt wanneer, waarbij en hoe de assistentie wordt verleend. Onze cliënten zijn een afspiegeling van de maatschappij; mannen en vrouwen, jong en oud. Sommigen zijn alleenstaand, anderen wonen met hun partner, gezin en/of huisdieren.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
 • Helpen bij het wassen, toiletgang, aan- of uitkleden en verplaatsingen.
 • Eenvoudige verpleegtechnische assistentie (EVA): o.a. ondersteuning bij uitscheiding, wondverzorging en beademingszorg.
 • Ondersteuning bij eten en drinken en diverse hand en spandiensten.

Het team waar je in komt te werken is zelforganiserend. Dat wil zeggen dat de dagelijkse gang van zaken door het team zelf wordt geregeld en de manager op afstand het team aanstuurt.

Over Fokus
Fokus ondersteunt mensen met een fysieke beperking bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) in hun eigen, aangepaste woning. Het bijzondere is dat de cliënt deze ADL-assistentie 24 uur per dag en zeven dagen per week kan oproepen, op het moment dat hij of zij dat nodig heeft. Als ADL-assistent werk je vanuit een centrale eenheid die met een alarm-intercomsysteem met de nabijgelegen woningen verbonden is. Een Fokusproject bestaat uit 12 tot 20 aangepaste woningen in een bepaalde wijk en de centrale eenheid.

Kijk op Werken bij Fokus voor meer informatie over Fokus en de functie ADL-assistent.

Functie eisen

Fokus vraagt

Onze ervaring leert dat opleiding, leeftijd en werkervaring niet doorslaggevend zijn in het succesvol uitvoeren van de functie. Er werken mensen bij ons met de meest uiteenlopende achtergronden. Ze hebben een aantal dingen met elkaar gemeen: ze voelen zich verbonden met de missie van Fokus en zijn betrokken bij onze cliënten.

Onze nieuwe collega herkent zichzelf in onderstaande punten:
 • Werken volgens het Fokus concept
  De cliënt bepaalt altijd het tempo en de volgorde van de assistentie. Dat is de kern van ons werk. De cliënt heeft de regie. Jij hebt geduld en kan jouw eigen opvattingen over hoe het zou moeten loslaten.
 • Grenzen stellen, lichamelijk fit zijn
  Het feit dat de cliënt bepaalt, betekent niet dat je maar willoos te doen hebt wat hij/zij van je vraagt. Naast dat je lichamelijk fit bent (i.v.m. de fysieke werkzaamheden), kun jij ook jouw eigen grenzen stellen. Niemand is erbij gebaat dat jij dingen doet die jouw gezondheid kunnen schaden, zoals bijvoorbeeld zwaarder tillen dan verantwoord is. Doordat jij duidelijke grenzen kan stellen, waak je niet alleen over jouw eigen belang, maar ook over die van cliënten en collega’s.
 • Inlevingsvermogen
  Om het werk goed te kunnen uitvoeren, moet jij je goed kunnen verplaatsen in de positie van iemand met een fysieke beperking. Goede wederzijdse communicatie met de cliënt is hierbij heel belangrijk.
 • Sociale vaardigheden
  Je werkt met mensen en dat gaat per definitie gepaard met emoties. Jij bent sociaal vaardig en kan goed met allerlei typen mensen overweg. Je kan goed luisteren en duidelijk communiceren.

Stel jezelf de vraag: ben ik dit?
Is het antwoord een volmondig JA? Dan maken we heel graag kennis met jou!

Fokus biedt

Als ADL-assistent heb je een afwisselende en flexibele baan waarbij je echt iets voor een ander kan betekenen. Je werkt in een team en hebt veel contact met collega’s en cliënten. Je ziet veel verschillende cliënten en krijgt daarom met alle aspecten van het werk te maken.

Daarnaast bieden wij jou:
 • Een contract van één jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden: in het eerste jaar van jouw dienstverband krijg je een intern opleidingstraject tot ADL-assistent. Vanaf het moment dat je in vaste dienst komt, kan je kosteloos de BBL opleiding helpende zorg en welzijn en/of verzorgende IG volgen.
 • Een startsalaris volgens Fokus cao tussen €11,59 tot €15,48 bruto per uur. Inschaling op basis van relevante werkervaring.
 • Jaarlijks een periodieke verhoging van jouw salaris tot het maximale van de schaal.
 • Een onregelmatigheidstoeslag welke kan variëren van 22 tot 60%.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten voor woon-werkverkeer vanaf 10 km enkele reis.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


Bij voldoende geschikte sollicitanten kunnen we de vacature eerder sluiten.

Interesse?

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met een medewerker van de afdeling HR.
T 050 - 52 17 200
 

Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier op www.werkenbijfokus.nl.

Type Vacature
Organisatie Fokus
Locatie Fokus Apeldoorn Beekpark
Postcode 7311CA
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Vmbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
Functie(s) ADL medewerker
Publicatiedatum 18-11-2019
Reageer voor 02-02-2020
Ingangsdatum 18-11-2019
Nummer 49664
Doorsturen Bekijk PDF

Fokus

Vrijheid en gewoon wonen voor mensen met een lichamelijke handicap, Fokus maakt het mogelijk. Dat doen we door - in zogenoemde Fokuswoningen - assistentie te verlenen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). En dat 24 uur per dag, op afroep en aanwijzing. Zo heeft de cliënt de maximale vrijheid om het dagritme zelf te bepalen en te leven zoals hij dat wil. Een Fokusproject bestaat uit 12-20 woningen en een op loopafstand gelegen hulppost (ADL-eenheid). De woningen zijn volledig aangepast en liggen verspreid in een gewone woonwijk of appartementencomplex. Fokus is actief in heel Nederland. Er werken meer dan 2400 mensen bij Fokus op twee kantoren en ruim 90 Fokusprojecten (ADL-clusters). In Overijssel en Noordoost-Gelderland zijn Fokusprojecten in Zwolle, Apeldoorn, Harderwijk, Deventer, Hengelo, Enschede en Doetinchem.

Meer over Fokus