Parttime ADL-assistent (helpende) voor mensen met een fysieke beperking
Fokus

Functieomschrijving

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan mensen met een fysieke beperking zodat ze in alle vrijheid een gewoon leven kunnen leiden? Wordt ADL-assistent bij Fokus!

Als ADL-assistent zorg jij er mede voor dat mensen met een fysieke beperking de kans krijgen om een zo normaal mogelijk leven te leiden, in hun eigen tempo en op hun manier. Assistentie verleen je alleen als er om wordt gevraagd, anders niet. De cliënt bepaalt wanneer, waarbij en hoe de assistentie wordt verleend. De werkzaamheden zijn veelzijdig; zo assisteer je bijvoorbeeld bij aan- en uitkleden, verplaatsingen, wassen, toiletgang en eenvoudig verpleegtechnische assistentie (EVA).

Heb je geen opleiding of ervaring in de zorg? Geen probleem! Wij zorgen er namelijk voor dat je intern wordt opgeleid, zodat je bevoegd bent en jij je bekwaam voelt voor de werkzaamheden.

Functie eisen

Door onze interne opleiding is een achtergrond in de zorg geen vereiste voor de functie. Het is belangrijker dat jij een dienstverlenende instelling hebt, goed je grenzen weet aan te geven, gemotiveerd en communicatief vaardig bent.

Daarnaast ben je fysiek fit in verband met de fysiek belastende werkzaamheden en inzetbaar voor alle voorkomende diensten. De vroegste dienst start om 06:30 uur en de laatste dienst eindigt om 00:00. Van nachtdiensten is incidenteel sprake.

Inschaling

  • Een contract van één jaar met aansluitend al de kans op een vast dienstverband.
  • Een startsalaris volgens Fokus cao (schaal 4) tussen €12,04 en €16,09 bruto per uur, exclusief eventuele toeslagen. Inschaling is op basis van het aantal jaar relevante werkervaring. Als je de interne opleiding goed hebt afgerond, dan ga je na één jaar een schaal omhoog (schaal 5, tussen €12,69 en €17,29 bruto per uur).
  • Een parttime dienstverband voor 65 tot 100 uur per maand (gemiddeld 15 tot 23 uur per week).
  • Een rooster dat minimaal een maand van tevoren bekend is, zodat je weet wanneer je moet werken.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering.
  • Ontwikkelingsmogelijkheden: in het eerste jaar van jouw dienstverband krijg je een interne opleiding tot ADL-assistent. Op termijn kun je eventueel ook een BBL-opleiding volgen.

Bijzonderheden

Wil jij ons team in Harderwijk versterken?
Via ons online sollicitatieformulier kun je jouw gegevens achterlaten, zodat we contact met jou kunnen opnemen!

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met HR via Whatsapp of via onderstaande.
T (050) 521 72 00
Type Vacature
Organisatie Fokus
Locatie Fokus Harderwijk Stadsdennen
Postcode 3842EK
Stad Harderwijk
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
Functie(s) ADL medewerker
Publicatiedatum 08-09-2022
Reageer voor 13-11-2022
Ingangsdatum 08-09-2022
Nummer 113836
Doorsturen Bekijk PDF

Fokus

Vrijheid en gewoon wonen voor mensen met een lichamelijke handicap, Fokus maakt het mogelijk. Dat doen we door - in zogenoemde Fokuswoningen - assistentie te verlenen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). En dat 24 uur per dag, op afroep en aanwijzing. Zo heeft de cliënt de maximale vrijheid om het dagritme zelf te bepalen en te leven zoals hij dat wil. Een Fokusproject bestaat uit 12-20 woningen en een op loopafstand gelegen hulppost (ADL-eenheid). De woningen zijn volledig aangepast en liggen verspreid in een gewone woonwijk of appartementencomplex. Fokus is actief in heel Nederland. Er werken meer dan 2400 mensen bij Fokus op twee kantoren en ruim 90 Fokusprojecten (ADL-clusters). In Overijssel en Noordoost-Gelderland zijn Fokusprojecten in Zwolle, Apeldoorn, Harderwijk, Deventer, Hengelo, Enschede en Doetinchem.

Meer over Fokus