Parttime ADL-assistent (helpende) voor mensen met een fysieke beperking
Fokus

Functieomschrijving

Wil jij de overstap maken naar de zorg of ben je herintreder op de arbeidsmarkt? Wil jij ervoor zorgen dat onze cliënten, ondanks hun fysieke beperking, zelfstandig en vrij kunnen leven? Dan is de functie ADL-assistent bij Fokus iets voor jou! Ook zonder zorgachtergrond kun je bij ons aan de slag. Wij zorgen er namelijk voor dat je intern wordt opgeleid, zodat je bevoegd bent en jij je bekwaam voelt voor de werkzaamheden.

Als ADL-assistent assisteer jij onze cliënten bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). De werkzaamheden zijn veelzijdig; zo assisteer je bijvoorbeeld bij aan- en uitkleden, verplaatsingen, wassen, toiletgang en eenvoudig verpleegtechnische assistentie (EVA). Onze cliënten wonen zelfstandig en hebben zelf de regie. Dat betekent dat zij aangeven wanneer en wat voor assistentie ze nodig hebben.

Manon van den Heuvel woont in een aangepaste woning met assistentie van Fokus. Ze heeft een vlog gemaakt over haar ochtendroutine met Fokus, die een goed beeld geeft van ons concept. Klik hier om deze te bekijken.

Functie eisen

Door onze interne opleiding is een achtergrond in de zorg geen vereiste voor de functie. Het is belangrijker dat jij een dienstverlenende instelling hebt, goed je grenzen weet aan te geven, gemotiveerd en communicatief vaardig bent.

Daarnaast ben je fysiek fit in verband met de fysiek belastende werkzaamheden en inzetbaar voor alle voorkomende diensten (dag, avond, spits en weekend). De vroege dienst start om 7.00 uur en de late dienst eindigt om 23.00 uur.

Inschaling

  • Een contract van 7 maanden.
  • Een startsalaris volgens Fokus cao tussen €12,04 en €16,09 bruto per uur, exclusief eventuele toeslagen. Inschaling op basis van het aantal jaar relevante werkervaring.
  • Een parttime dienstverband voor 65 uur per maand (gemiddeld 15 uur per week).
  • Een rooster dat minimaal een maand van tevoren bekend is, zodat je weet wanneer je moet werken.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering.

Bijzonderheden

Wil jij ons team in Zwolle Ittersumerlanden versterken?
Dan komen we graag met jou in contact! Solliciteer direct via onze website.

Bij voldoende geschikte sollicitanten kunnen we de vacature eerder sluiten. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met een medewerker van de afdeling HR.
T (050) 521 72 00

werken@fokuswonen.nl

Type Vacature
Organisatie Fokus
Locatie Fokus Zwolle Ittersumerlanden
Postcode 8014VE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
Functie(s) ADL medewerker
Publicatiedatum 28-10-2021
Reageer voor 26-12-2021
Ingangsdatum 28-10-2021
Nummer 72255
Doorsturen Bekijk PDF

Fokus

Vrijheid en gewoon wonen voor mensen met een lichamelijke handicap, Fokus maakt het mogelijk. Dat doen we door - in zogenoemde Fokuswoningen - assistentie te verlenen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). En dat 24 uur per dag, op afroep en aanwijzing. Zo heeft de cliënt de maximale vrijheid om het dagritme zelf te bepalen en te leven zoals hij dat wil. Een Fokusproject bestaat uit 12-20 woningen en een op loopafstand gelegen hulppost (ADL-eenheid). De woningen zijn volledig aangepast en liggen verspreid in een gewone woonwijk of appartementencomplex. Fokus is actief in heel Nederland. Er werken meer dan 2400 mensen bij Fokus op twee kantoren en ruim 90 Fokusprojecten (ADL-clusters). In Overijssel en Noordoost-Gelderland zijn Fokusprojecten in Zwolle, Apeldoorn, Harderwijk, Deventer, Hengelo, Enschede en Doetinchem.

Meer over Fokus