Pedagogisch Begeleider Kind en Jeugd Wonen Doesburg
Zozijn

Functieomschrijving

Bied jij aan kinderen en jongeren met een beperking een veilig en vertrouwd tweede thuis? Voor het Wooncentrum Doesburg zijn wij op zoek naar een

Pedagogisch Ondersteuner met een arbeidsduur van gemiddeld 24 uur per week (66,67%)

Wat ga je doen?
Je biedt een veilige en vertrouwde woonplek voor alle bewoners van het wooncentrum. Je werkt vanuit de relatie die je met de kinderen en jongeren opbouwt. Kijkend en luisterend naar het kind onderzoek je wat zijn/haar directe of indirecte hulpvragen zijn. Je helpt mee bij de totstandkoming van het zorgplan. Je werkt volgens de afspraken die daarin zijn gemaakt en je sluit aan op de signalen die het kind geeft. Je stemt nauw af met je collega’s en je neemt taken op die nodig zijn om het wooncentrum te laten draaien. Je onderhoudt contact met de biologische ouders of voogd en met anderen binnen of buiten Zozijn, als dat in het belang is van de bewoners of het wooncentrum.

Het wooncentrum is een 24-uurs voorziening. Er wordt gewerkt met een rooster waarin verschillende diensten worden gebruikt. Aangezien de kinderen/jongeren overdag naar school, dagcentrum of werk zijn vinden de diensten vooral plaats buiten schooltijd. 's Nachts draaien we slaapdiensten en in schoolvakanties, weekenden en vrije dagen/feestdagen zijn er overdag wel diensten. 

Wie zijn wij?
Wooncentrum Doesburg
 is onderdeel van Zozijn, sector Kind & Jeugd. Dit wooncentrum is gelegen vlakbij het centrum van Doesburg. Een hecht team van betrokken medewerkers biedt hier liefdevolle en professionele begeleiding aan kinderen en jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Wij creëren als team van dit wooncentrum een veilig, warm en vertrouwd tweede thuis voor de kinderen en jongeren die hier wonen. We bieden ze de voorwaarden om tot bloei te komen en om zélf hun leven volwaardig vorm te geven, op een manier die bij ze past. Vanuit onze professionaliteit sluiten we aan bij de beperkingen die er zijn, maar we zijn vooral op zoek naar kansen, talenten, wensen en persoonlijkheid van het individuele kind. Op deze manier helpen we het kind op te groeien tot een zelfbewuste, evenwichtige en gelukkige volwassene die zo zelfstandig mogelijk zijn of haar leven kan leiden.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Cliënten maken deel uit van de samenleving. We helpen ze gebruik te maken van wat de samenleving al biedt en stimuleren hen in wat zij de samenleving te bieden hebben. Alles draait om cliënten met hun netwerk. Om hun eigenheid, gezondheid, leven en hun regie daarover. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor cliënten toe doet. Onze kernwaarden zijn liefdevol, vakkundig en vindingrijk.

Functie eisen

Herken je je in het volgende ?

 • Je hebt een relevante opleiding zorg en welzijn op minimaal kwaliteitsniveau 3; bij voorkeur niveau 4.
 • Je hebt kennis en ervaring in de gehandicaptenzorg en je hebt passie voor het werken met kinderen en jongvolwassenen.
 • Je bent een stabiele persoonlijkheid met een warme uitstraling, die soepel en flexibel in kan spelen op de diverse zorg- en ondersteuningsvragen die zich aandienen.
 • Je creëert een ontspannen en gezellige sfeer.
 • Je kunt methodisch werken en je grenzen bewaken
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig, gastvrij en je kunt je goed verplaatsen in de wereld van anderen.
 • Je houdt ervan om samen te werken met anderen maar je kunt ook goed zelfstandig werken.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor het gezamenlijke resultaat en je neemt initiatieven om samen met je collega’s de zorg, maar ook de dagelijkse gang van zaken in het wooncentrum vorm te geven.

Inschaling

Dit bieden wij

 • Wij bieden je een uitdagende en gevarieerde baan in een leerrijke omgeving.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg, inschaling in FWG 35 bij fulltime dienstverband max. € 2.766,00 bruto per maand (per juni 2021 € 2.853,00). Verder kent de CAO een eindejaarsuitkering van 8.33% en biedt de organisatie flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • De arbeidsovereenkomst is voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Bijzonderheden

Procedure

Wij ontvangen jouw reactie graag zo snel mogelijk. Gesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature. Hebben we onze match nog niet gevonden, dan zoeken we wat langer door.

In het kader van de vergewisplicht worden voordat we overgaan tot een aanstelling referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers, tevens vragen we om een “verklaring omtrent gedrag”. 

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie K&J - Wooncentrum Doesburg
Postcode 6981HH
Stad Doesburg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Marleen Zonneveld 06 13183674
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 04-01-2022
Ingangsdatum 4-1-22
Reageer voor 22-02-2022
Nummer 74236
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn