PEDAGOGISCH MEDEWERKER A - trainingshuis te Hardenberg
Ambiq

Functieomschrijving

Op het Trainingshuis bieden we behandeling met verblijf voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar. De jongeren volgen een individueel begeleid behandelprogramma gericht op het vergroten van praktische en sociaal-emotionele vaardigheden. Vanuit hun eigen hulpvraag en motivatie werken zij aan leerdoelen. We stimuleren de jongeren om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan en hierin zoveel mogelijk hun eigen keuzes te maken. Zo kunnen ze ervarend leren, waarbij wij de grenzen bewaken van wat veilig en passend is. Het toekomstperspectief van de jongere is ons uitgangspunt bij het opzetten van de behandeling en begeleiding. Hij of zij blijft hierover in gesprek met de persoonlijk begeleider, om te werken aan een zo groot mogelijke en haalbare zelfstandigheid. Ook zoekt de jongere  met zijn of haar persoonlijk begeleider  naar een passende vervolgplek om te wonen, die aansluit bij de individuele mogelijkheden.

Word jij onze nieuwe collega?

Bij Ambiq leveren ruim 900 collega’s een unieke bijdrage aan het begeleiden en behandelen van kinderen en (jong)volwassenen met licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit voor een zo zelfstandig mogelijk leven van onze cliënten. Daarbij maakt het niet uit welke functie je hebt. Met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor deze gezamenlijke missie! 

Voor onze locatie Prengerlaan te Hardenberg (Trainingshuis) zijn wij op zoek naar een pedagogisch medewerker A, SKJ geregistreerd, voor 24-28 uur p.w. die flexibel is, ervaring heeft binnen het groepswerk en oplossingsgericht werken. Het team hecht belang aan het transparant werken richting cliënten en collega's.

Hoe help jij onze cliënten?
Door te doen waar je als pedagogisch medewerker goed in bent: het uitvoeren van resultaat- en cliëntgerichte begeleiding en behandeling van jongeren met een LVB en bijkomende (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek vanuit een systeemgerichte benadering. Dit doe je samen met een resultaatverantwoordelijk team pedagogisch medewerkers en een civiel medewerker die aangestuurd worden door een clustermanager en gedragswetenschapper. We werken multidisciplinair, dus ook andere specialisten zoals therapeuten zijn hierbij betrokken.

Wat je doet, o.a.
√ Je werkt in een team voor een groep jongeren waarbij iedere jongere een individueel zorgpad heeft

√ Je bent in contact met ouders, behandelaars, voogdij-instellingen en onderwijs

√ Je schrijft behandelplannen en stelt deze bij in samenwerking met de gedragswetenschapper

√ Je rapporteert regelmatig in onze systemen op voortgang van de behandeling

√ Je stemt je pedagogisch handelen af op de cliënt die centraal staat

√ Je organiseert indien nodig dagbesteding en vrijetijdsbesteding

√ Je bent persoonlijk begeleider van een aantal jongeren

 √ Als pedagogisch medewerker A werk je regelmatig samen met de gedragswetenschapper en ontvang je werkbegeleiding

Functie eisen

Waarom jij het verschil kunt maken

Je bent een ervaren professional die met hart voor onze cliënten werkt en teamwork leuk vindt. Je hebt minimaal een afgeronde en relevante hbo-opleiding  en hebt kennis van onze doelgroep of je kunt je dit snel eigen maken. Je staat stevig in je schoenen en begrijpt wat een opname betekent voor een jongere en zijn/haar gezin. Je bent gericht op kwaliteit en resultaat en kunt problemen oplossen. Je bent goed in staat te reflecteren op eigen handelen en de dialoog aan te gaan met collega’s. Het oplossingsgericht, systeemgericht en competentiegericht werken sluit aan bij jouw visie op hulpverlenen.

Inschaling

Wat je krijgt

Aandacht voor jou 
We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Je ontwikkeling heb je zelf in de hand. We bieden een doorlopend scholingsprogramma met trainingen op het gebied van LVB-kennis, BHV, oplossingsgericht en systeemgericht werken en weerbaarheid & bejegening.          

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket 
CAO Gehandicaptenzorg is van toepassing. Als professional word je ingeschaald in schaal 45.
Dit alles onder voorbehoud van werkervaring en SKJ registratie.

Ook word je deelnemer van het pensioenfonds PFZW. Na een jaar kun je gebruik maken van ons uitruilsysteem zodat je financieel voordelig een fiets, computer of telefoon en sportbenodigdheden kunt aankopen.

Een warm welkom
Nieuwe collega’s krijgen een warm welkom, zodat jij je zo goed en zo snel mogelijk bij ons thuis voelt. We hebben een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat. 

Arbeidsovereenkomst
We zoeken een collega die ons team van pedagogisch medewerkers voor 24-34 uur per week komen versterken.

Bijzonderheden

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod.

Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Kijk ook eens op Facebook en LinkedIn onder "Werken bij Ambiq" om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie. Of klik op deze link: https://www.youtube.com/user/CommunicatieAmbiq?app=desktop

Type Werkplein
Intern nummer 202207111
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Prengerlaan 13 (Trainingshuis) te Hardenberg
Postcode 7772 XB
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 34
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Niek Nieuwenhuizen (clustermanager) tel.: 088 - 777 60 00. Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 11-07-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 11-08-2022
Nummer 112447
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq