Pedagogisch medewerker A locatie Almelo
Pluryn

Leg de grondslag voor een betere toekomst voor onze jongere generatie. Word begeleider in de jeugdzorg bij Pluryn.

Je staat naast de jongeren en draagt bij aan hun ontwikkelingen, klein en groot. Dat geeft mij energie in mijn werk.
   - Samuel, begeleider

Dit is jouw werkdag

Je werkt primair als pedagogisch medewerker op de groep. Binnen het team heb je een senior positie. Je ondersteunt individuele medewerkers bij complexe vraagstukken en geeft coaching on the job binnen het team van pedagogisch medewerkers van de leefgroep.

Samen met de behandelcoördinator verzorg je de inhoudelijke vormgeving van de behandeling van de individuele jongere en ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een uitdagend en gezond leefklimaat op de groep. Je maakt hierbij een vertaalslag van de theorie naar de praktijk. Je neemt deel aan het Multi Disciplinair Overleg (MDO). Daarnaast voer je specifieke taken uit en bewaak je de teamprocessen. Dit alles doe je onder de eindverantwoordelijkheid van de teammanager.

De werkzaamheden vinden zowel overdag als in de avonduren, nacht en weekenden plaats.

Iedere jongere is een uniek persoon. Veel jongeren die binnen locatie Almelo verblijven hebben al een lang hulpverleningstraject achter de rug. Ze zijn het vertrouwen in volwassenen kwijtgeraakt en hebben een muur om zich heen gebouwd. Door stukje bij beetje deze muur af te breken hopen wij jongeren dit vertrouwen weer (deels) terug te kunnen geven. Wanneer je de jongeren (kleine) stapjes ziet maken geeft dit je een voldaan gevoel.

Dit heb jij

 • Je bent een ervaren pedagogisch medewerker in de residentiële jeugdzorg;
 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en hebt een afgeronde opleiding richting SPH/MWD met, bij voorkeur, het uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker;
 • Je hebt een SKJ registratie; 
 • Naast de inhoudelijke kennis vanuit je opleiding en werkervaring, heb je levenservaring die je in jouw dagelijkse werk goed weet te benutten;
 • Je kunt casus overstijgend denken en handelen en je draagt bij aan het ontwikkelen van het pedagogisch beleid;
 • Je hebt goede didactische vaardigheden en bent in staat jouw kennis en kunde op een bevlogen wijze over te brengen;
 • Geduld, betrokkenheid, interesse tonen, aanpassingsvermogen zijn kenmerken die bij jou passen.

Wij zijn Pluryn

Wij zien een wereld vol mogelijkheden, voor iedereen. We werken samen om kansen te benutten en onze kwaliteit voortdurend te verbeteren. Met onze persoonsgerichte zorg halen we het beste uit onszelf en de cliënt. Ons doel? Het bieden van de juiste behandeling en ondersteuning aan iedereen met een complexe zorgvraag. Voor een zo goed mogelijk leven. Want daar heeft ieder mens recht op. Ook als dat (even) niet op eigen kracht lukt.

Wij weten dat we hierin het verschil kunnen maken. Want we zijn specialisten in jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Bij ons werken mensen die er elke dag voor gaan, flexibel zijn, verantwoordelijkheid durven nemen en cliënten en zichzelf graag zien groeien. Hun expertise en betrokkenheid zijn voor Pluryn van onschatbare waarde. Bij ons krijg je alle mogelijkheden om beter te worden in je vak, je te verdiepen of verbreden en eventueel een nieuwe stap te zetten in je loopbaan binnen Pluryn. Spreekt jou dit aan? Dan ben jij de professional die wij graag in huis willen hebben. We zijn benieuwd naar jouw drijfveer.

Locatie

Locatie Almelo is onderdeel van Pluryn en is er voor jongeren met complexe (gedrags)problematiek, die zijn aangewezen op een specialistische behandeling. In alles wat we doen, staat het belang van de jongere voorop. We denken niet vanuit een stoornis of beperking, maar vanuit wat echt nodig en passend is voor de jongere zelf!

Steeds meer gemeenten doen een beroep op onze specialistische hulp voor jongeren met complexe gedragsproblemen, afkomstig uit complexe situaties:

 • In het geval dat reguliere (ambulante) jeugdhulp niet toereikend is;
 • Wanneer er zwaardere zorg nodig is;
 • Wanneer een jongere een tijdje uit zijn sociale context gehaald moet worden;

Onze expertise en ervaring zetten we in om voor iedere jongere een passend traject en een behandeling te vinden. Ons motto daarbij: Wij geven alles. Behalve op!

 Dit biedt Pluryn

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Jeugdzorg. Op basis van ervaring en opleiding word je ingeschaald in functiegroep 8 met een salaris tussen de €2.403,37 en €3.568,98 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Daarbij komt een 13e maand van 8,33% van je bruto jaarsalaris en PBL uren (extra vrije tijd);
 • Wij hechten veel waarde aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarom kun je veel interne trainingen en workshops volgen gerelateerd aan jouw werkveld;
 • Pluryn biedt je de mogelijkheid om te werken in een vooruitstrevende en betrokken organisatie op een innovatief werkterrein;
 • Wij bieden je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Meer weten?

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Stef Kienstra, teammanager Almelo, via [email protected]
 • Andere vragen? Bel, app Marscha Lamers 06-10757042.

Wij kijken uit naar je sollicitatie via de website van Pluryn.

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/pedagogisch-medewerker-a-locatie-almelo

Zie jij jezelf dit al doen? Sluit je aan bij Pluryn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Almelo
Postcode 7602 PT
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 11-05-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 11-05-2022
Nummer 110819
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Als zorg moeilijk wordt, kom je naar Pluryn

Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Ook als de problematiek complex is. De eigen kracht en toekomstwensen zijn daarbij het uitgangspunt: Sterker in de samenleving, powered by Pluryn. We zijn een landelijk werkende organisatie met meer dan 400 locaties. Bij ons werken 7400 professionals en 1000 vrijwilligers. Jongeren en volwassenen komen bij ons voor behandeling en ondersteuning: zowel aan huis als in onze voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Leren, werken en vrijetijdsbesteding zijn onderdeel van de zorg.  

Ondek Pluryn

https://www.pluryn.nl/over-pluryn

 

Meer over Pluryn