PEDAGOGISCH MEDEWERKERS en AMBULANT MEDEWERKERS
Ambiq

Functieomschrijving

 

Word jij onze nieuwe collega?  

Bij Ambiq leveren ruim 900 collega’s een unieke bijdrage aan het begeleiden en behandelen van kinderen en (jong)volwassenen met licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit voor een zo zelfstandig mogelijk leven van onze cliënten. Daarbij maakt het niet uit welke functie je hebt. Met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor deze gezamenlijke missie!

Wij zoeken NIEUWE COLLEGA’S, pedagogisch medewerkers en ambulant medewerkers

We zoeken voor de Ouder- en Kindbehandellocaties (OKB) in Almelo en Enschede pedagogisch medewerkers en voor de CrisisSysteemInterventie (CSI) in Twente ambulant medewerkers. Aan welke expertise wil jij bijdragen?

Diane (ambulant medewerker binnen CSI): “Als ambulant medewerker ben ik heel intensief in samenwerking met gezinnen. De trajecten zijn kort met een gericht einddoel. Er is veel afwisseling en hectiek binnen mijn werk. Ik werk alleen en in teamverband. Ik heb fijne collega’s en geen dag is hetzelfde Dit maakt mijn werk leuk!”.

CSI is een intensieve vorm van zorgverlening richt zich op systemen met kinderen/jongeren van iedere leeftijd, die meervoudige en ernstige problemen hebben in diverse leefgebieden en een langdurige hulpverleningsgeschiedenis. Wanneer deze problemen niet opgelost worden of verminderen, dreigt een uithuisplaatsing van het kind of de kinderen. De regisseur (gezinshulpverlener) formeert een team ambulant hulpverleners. Dit team voert de zeer intensieve observatie en de praktische ondersteuning voor het aangemelde gezin uit. De hulp vindt bij het gezin plaats of binnen een locatie van Ambiq waar het gezin tijdelijk verblijft.

Linda ( pedagogisch medewerker OKB):”De cliënten in hun kracht zetten, kijken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Systeem gericht en oplossing gericht werken staat hoog bij ons in het vaandel. Zien hoe de hechting tussen ouder(s) en kind tot stand kan komen en ze zien te ontwikkelen en doelen die behaald gaan worden. Dat is waar we het werk voor doen en waar we de voldoening uit halen en het werken binnen de OKB zo mooi en ook zo bijzonder maakt”. 

OKB richt zich op behandeling van ouderparen of moeders die zwanger zijn of al een kind hebben.

Er is sprake van ernstige problematiek op verschillende leefgebieden. De behandeling richt zich op het aanleren van opvoedingsvaardigheden, de hechting moet op gang komen of moet hersteld worden en het ouderpaar of moeder zal leren dat een bepaalde structuur voor een baby/kind noodzakelijk is. 

Hoe help jij onze cliënten?

Door te doen waar je goed in bent: Vanuit een systeemgerichte benadering uitvoering geven aan resultaat- en cliëntgerichte behandelplannen. Dit doe je samen met een resultaatverantwoordelijk team dat aangestuurd wordt door een clustermanager en inhoudelijk door een gedragswetenschapper. We werken multidisciplinair, dus ook andere specialisten zoals therapeuten zijn hierbij betrokken.

Wat je doet

√ Je levert een bijdrage in het  opstellen en bijstellen van een behandelplannen

√ Je bent in contact met behandelaars en extern betrokkenen

√ Je stemt je handelen af op de cliënt die centraal staat

√ Je rapporteert regelmatig doelgericht in onze systemen op voortgang van de behandeling.

Specifiek voor ambulant medewerker

√ Je werkt per week wisselende uren, afhankelijk van de zorgvragen van cliënt en het systeem

Specifiek voor pedagogisch medewerker

√ Je werkt in een team voor een groep cliënten waarbij iedere clieënt een individueel zorgpad heeft.

√ Je observeert aan de hand van de gestelde observatiedoelen van het behandelplan

 √ Je bent persoonlijk begeleider van een aantal cliënten

                                                             

Waarom jij het verschil kunt maken

Omdat je een ervaren professional bent die met hart voor onze cliënten werkt en multidisciplinaire samenwerking leuk vindt. Je hebt minimaal een beroepsgerichte mbo-opleiding niveau 4 en hebt kennis van onze doelgroep of je kunt je dit snel eigen maken. Je staat stevig in je schoenen en bent gericht op kwaliteit en resultaat en kunt problemen oplossen. Je bent goed in staat te reflecteren op eigen handelen en het dialoog aan te gaan met collega’s. Als je kennis hebt van oplossingsgericht, systeemgericht en competentiegericht werken kun je deze goed gebruiken in het werken bij ons. Voor de ouder- en kindbehandelgroepen ben je bij voorkeur SKJ-geregistreerd.

 

Wat je krijgt

Aandacht voor jou. We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Je ontwikkeling heb je zelf in de hand. We bieden een doorlopend scholingsprogramma met trainingen op het gebied van LVB-kennis, BHV, oplossingsgericht en systeemgericht werken en weerbaarheid en bejegening.                                              

Een warm welkom. Nieuwe collega’s krijgen een warm welkom, zodat jij je zo goed en zo snel mogelijk bij ons thuis voelt. We hebben een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat.

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket.CAO gehandicaptenzorg is van toepassing. Als professional word je ingeschaald in schaal 40, als SKJ-geregistreerde professional schaal 45. Ook word je deelnemer van het pensioenfonds PFZW. Na een jaar kun je gebruik maken van ons uitruilsysteem zodat je financieel voordelig een fiets, computer of telefoon en sportbenodigdheden kunt aankopen.           

Arbeidsovereenkomst. In eerste instantie voor een jaar, met daarna mogelijkheid voor vast. Uren variëren tussen de 24-32 uren per week en zullen in afstemming met jou zijn. We hebben ook mogelijkheden voor arbeidsovereenkomsten voor werkzaamheden in de flexpool voor CSI en OKB (min-max contract van 4 tot max 24 uur.

 

Wil je meer weten?

Om een beeld te krijgen van Ambiq kun je het volgende filmpje bekijken en/of Trudy Snippert bellen. Voor CSI kun je ook Simone Leegwater bellen. Beiden zijn bereikbaar via 088 – 777 60 00.

De link voor het filmpje is https://www.youtube.com/user/CommunicatieAmbiq/videos

Ook hebben we een informatiebijeenkomst georganiseerd op maandag 6 mei 2019 om 19.00 uur in Hengelo.

 

Functie eisen

Je hebt minimaal een beroepsgerichte mbo-opleiding niveau 4

Inschaling

Inschaling in FWG 40 (pedagogisch medewerker B en ambulant medewerker) of 45 (pedagogisch medewerker A) o.b.v. ervaring, SKJ registratie

Bijzonderheden

Je sollicitatieprocedure  

  • Je solliciteert. We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en uiterlijk 26 april 2019 laten wij je weten of je een uitnodiging ontvangt voor de informatiebijeenkomst.
  • Op 6 mei 2019 om 19.00 uur vindt de informatiebijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met elkaar en zul je informatie krijgen over Ambiq als organisatie en over de Ouder- en Kindbehandellocaties en crisissysteeminterventie specifiek.
  • Na deze informatiebijeenkomst kun je aangeven of je verder wil in de sollicitatieprocedure en voor welke functie (s).
  • Daarna zul je worden uitgenodigd voor een gesprek. Dan wordt o.a. de functie en het team verder toegelicht en zullen we verder met elkaar kennismaken.
  • Als na dit gesprek jij en Ambiq de samenwerking met elkaar aan willen gaan, vindt er een arbeidsvoorwaardengesprek plaats. Als deze positief is en je je VOG kunt overhandigen en de referentiecheck positief is, begint je loopbaan bij Ambiq. 

 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente/Achterhoek
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) begeleider ambulant
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 09-04-2019
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 23-04-2019
Nummer 45013
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq