Pedagogisch medewerker (A of B) - trainingshuis te Deventer
Ambiq

Functieomschrijving

Wil jij graag een bijdrage leveren aan de behandeling van de jongeren en hun systeem op het trainginshuis?  

Wat ga je doen? 
Op het trainingshuis bieden we behandeling met verblijf voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar. De jongeren volgen een individueel begeleid behandelprogramma gericht op het vergroten van praktische en sociaal-emotionele vaardigheden. Vanuit hun eigen hulpvraag en motivatie werken zij aan leerdoelen. We stimuleren de jongeren om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan en hierin zoveel mogelijk hun eigen keuzes te maken. Zo kunnen ze ervarend leren, waarbij wij de grenzen bewaken van wat veilig en passend is. Het toekomstperspectief van de jongere is ons uitgangspunt bij het opzetten van de behandeling en begeleiding. Hij of zij blijft hierover in gesprek met de persoonlijk begeleider, om te werken aan een zo groot mogelijke en haalbare zelfstandigheid. Ook zoekt de jongere met zijn of haar persoonlijk begeleider naar een passende vervolgplek om te wonen, die aansluit bij de individuele mogelijkheden. 

Bij Ambiq leveren ruim 900 collega’s een unieke bijdrage aan het begeleiden en behandelen van kinderen en (jong)volwassenen met licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit voor een zo zelfstandig mogelijk leven van onze cliënten. Daarbij maakt het niet uit welke functie je hebt. Met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor deze gezamenlijke missie! 

Voor onze locatie Manegestraat in Deventer (trainingshuis) zijn wij op zoek naar een pedagogisch medewerker, voor 24-28 uur p.w. die flexibel is, ervaring heeft binnen het groepswerk en oplossingsgericht werken. Het team hecht belang aan het transparant werken richting cliënten en collega's. 

Hoe help jij onze cliënten? 
Door te doen waar je als pedagogisch medewerker goed in bent: het uitvoeren van resultaat- en cliëntgerichte begeleiding en behandeling van jongeren met een LVB en bijkomende (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek vanuit een systeemgerichte benadering. Dit doe je samen met een resultaatverantwoordelijk team pedagogisch medewerkers en een civiel medewerker, die aangestuurd worden door een clustermanager en gedragswetenschapper. We werken multidisciplinair, dus ook andere specialisten zoals therapeuten zijn hierbij betrokken. 

- Je werkt in een team voor een groep jongeren waarbij iedere jongere een individueel zorgpad heeft 
- Je bent in contact met ouders, behandelaars, voogdij-instellingen en onderwijs 
- Je draagt bij aan het tot stand komen van behandelplannen en de uitvoer hiervan 
- Je rapporteert dagelijks in onze systemen op voortgang van de behandeling 
- Je stemt je pedagogisch handelen af op de cliënt die centraal staat 
- Je organiseert indien nodig dagbesteding en vrijetijdsbesteding 
- Je bent persoonlijk begeleider van een aantal jongeren 
- Als pedagogisch medewerker B werk je regelmatig samen met de gedragswetenschapper en ontvang je werkbegeleiding 

Functie eisen

 Wat vragen wij? 

Je bent een ervaren professional die met hart voor onze cliënten werkt en teamwork leuk vindt.  

Je neemt graag initiatief, pakt praktische zaken snel op en denkt overstijgend mee, wat de jongere en het team nodig heeft.  

Je hebt minimaal een afgeronde en relevante mbo+ opleiding, een afgeronde HBO is een pré.  

Je hebt kennis van onze doelgroep of je kunt je dit snel eigen maken. Je staat stevig in je schoenen en begrijpt wat een opname betekent voor een jongere en zijn/haar gezin. Je bent gericht op kwaliteit en resultaat in de behandeling. Je bent goed in staat te reflecteren op eigen handelen en de dialoog aan te gaan met collega’s. 

Inschaling

Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 40 of FGW 45 bij SKJ registratie

Bijzonderheden

Dit bieden wij 

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer. 
 • Uren in overleg. 
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.  
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen. Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) 
 • Evt. Aanvullen apparatuur bij functie en gebruik van elektrische auto. 
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde. 
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.  

Belangrijk om te weten 

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure. 
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur. 
 • Bijzonderheden over de functie/roostering/wel-niet in aanmerking komen, achtergrond etc.  

Over Ambiq 

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

 Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes: 

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht 

 Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen. 

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq”  om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl. 

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Sollicitatieprocedure 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan zo snel mogelijk, wanneer wij een geschikte collega hebben gevonden, sluiten wij de procedure. 

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met de clustermanager: Dineke Werkman via het algemene telefoonnummer 088-7776000 of via [email protected] 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Manegestraat 1c in Deventer
Postcode 7413VA
Stad Deventer
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Dineke Werkman (clustermanager) tel.: 088 - 777 60 00. Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 14-02-2023
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 03-04-2023
Nummer 117812
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq