Pedagogisch medewerker
Coöperatie Boer en Zorg

Functieomschrijving

Pedagogisch medewerker (HBO), De Marshoeve, (24 uur per week)

 • Ben je een professional in de zorg en SKJ geregistreerd
 • Heb je affiniteit met paarden?
 • Dagen complexe zorgvragen jou uit?
 • Stel jij de cliënt centraal?
 • Ben je flexibel inzetbaar en een echte teamplayer?

Dan is de Marshoeve op zoek naar jou!

Wat ga je doen
Je gaat onze cliënten begeleiden op de woongroep en tijdens de dagbesteding. Waarbij het hele systeem rondom de cliënt een belangrijk onderdeel is om mee samen te werken. Onze cliënten zijn personen in de leeftijd variërend van 10 tot 55 jaar, waarbij er sprake kan zijn van verstandelijke beperking in combinatie psychiatrische problematiek waaronder o.a. hechtingsproblematiek en autisme. Dit doe je aan de hand van een vooraf opgesteld zorgplan, waar jij als SKJ-registreerde verantwoordelijk voor bent. Je hebt niet alleen contact met de cliënt, maar ook met eventuele ouders/voogden, behandelaren.
Je doet het natuurlijk niet allemaal alleen, maar samen met je collega’s. Daarnaast zal je in deze functie ondersteund worden door een professioneel team van o.a.  pedagogisch werkers, therapeuten en een GZ-psycholoog.

Wie zijn wij?
“Ruimte maken voor jezelf” dit zijn de woorden die centraal staan bij De Marshoeve; De Marshoeve ondersteund kinderen en (jong)volwassenen met gedrags- en/of ontwikkelingsproblematiek om de ruimte in deze wereld te kunnen, te durven en te mogen nemen.
Met behulp van paarden wordt een veilige leefomgeving gecreëerd, waar kinderen en (jong)volwassenen gehoord worden en de mogelijkheid krijgen om hun eigen kwaliteiten te ontdekken. De Marshoeve werkt met de Gordon methode en de methode ‘Geef me de Vijf’ van Colette de Bruin. Door middel van deze methodes wil de Marshoeve ouders en (mede-) opvoeders ondersteunen om hun kinderen beter te begrijpen en te ondersteunen. Zo kan het  hele systeem rondom het kind in hun kracht komen te staan.  Voor meer informatie kijk op www.demarshoeve.nl

Wat kan je verwachten?
Wat je kan verwachten? Een werkplek waarbij je veel buiten in de natuur bent, met paarden en cliënten samenwerkt, een ambitieuze en dynamische leer- werkomgeving.

Om deze functie goed te kunnen vervullen:

 • Vind je het leuk om te werken met diverse en complexe doelgroep, en heb je hier aantoonbare ervaring in;
 • Sta je stevig in je schoenen en heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Ben je in staat zowel zelfstandig op een groep als ook in teamverband te werken;
 • Ben je in staat om verschillende begeleidingsstijlen naast elkaar te hanteren;
 • Vind je het leuk om te wisselen tussen individuele- en groepsbegeleiding;
 • Vind je het geen probleem om flexibel te werken (dagdiensten, avonddiensten en weekenden);
 • Vind je het leuk om je collega’s te coachen.

Functie eisen

Je beschikt over:

 • Een afgeronde beroepsgerichte HBO opleiding; bijvoorbeeld SPH
 • Je hebt ervaring- en affiniteit met paarden;
 • Je hebt een registratie in het SKJ of in het BIG;
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie en werkomgeving.

Inschaling

Wij bieden een marktconform salaris. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met een uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Interesse?
Ben je geïnteresseerd geraakt en benieuwd naar de mogelijkheden? Wil je eerst vrijblijvend informatie of een afspraak maken met één van onze medewerkers die jou meer kan vertellen over het werken bij De Marshoeve? Of heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Tessa Habers
E-mail: t.habers@demarshoeve.nl

Kom jij ons dynamische team versterken? Ons team staat te springen om met jou aan de slag te gaan!  Stuur je sollicitatie vóór 1 december a.s. naar t.habers@demarshoeve.nl.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

In week 51 zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden.

 

Type Vacature
Organisatie Coöperatie Boer en Zorg
Locatie De Marshoeve
Postcode 8146 PM
Stad Dalmsholte
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
Informatie verkrijgen bij T. habers
Functie(s) begeleider ambulant
Begeleider dagbesteding
Begeleider wonen
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 06-11-2020
Reageer voor 01-12-2020
Ingangsdatum 06-11-2020
Nummer 55861
Doorsturen Bekijk PDF

Coöperatie Boer en Zorg

Coöperatie Boer en Zorg b.a. is een coöperatie van gekwalificeerde zorgboerderijen. Deze bieden kleinschalige zorg in het groen en worden erkend als aanbieders van kwalitatieve zorg. Ze hebben het keurmerk Kwaliteit laat je zien van de Federatie Landbouw en Zorg of het HKZ-certificaat. Het zijn stuk voor stuk professionele zorgboeren met passie voor hun boerderij.

Meer over Coöperatie Boer en Zorg