Pedagogisch medewerker (IBA) - 28/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Ben jij de Pedagogisch Medewerker die de uitdaging aangaat om met onze jeugdigen te werken met een stevige (gedrags-)problematiek, opgelopen door traumas in het verleden? Wil je jeugdigen verder helpen door hen te begeleiden en behandelen? Kom dan ons team versterken!

Wat ga je doen
Als team zorgen jullie op de intensieve behandel afdeling (IBA) 24/7 voor +-6 jeugdigen. De IBA is er voor jeugdigen tussen de 12 en 18 jaar met gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Zij zitten vaak al een geruime tijd in JeugdzorgPlus. Deze jongeren hebben te kampen met een forse gedragsproblematiek waarbij groepsbehandeling niet altijd helpend is. De grote mate van begeleiding en de kleine groepssamenstelling die zij nodig hebben kan hen op de IBA, ten opzichte van reguliere groepen, wel worden geboden.

Op de IBA ben jij als pedagogisch medewerker verantwoordelijk voor een klimaat dat stimulerend is voor de opvoeding en behandeling van de jeugdigen. Je gaat aan de slag op basis van gedragingen, een hulpvraag en de geboden methodiek. Tevens is er een behandelplan dat mede door de gedragswetenschapper is opgesteld. Samen met jouw team geef je op de leefgroep binnen gestelde kaders vorm aan dit behandelplan. Een dynamisch proces, iedere dag is anders.

De bedoeling is dat jeugdigen op de IBA zo kort als mogelijk (maar zo lang als noodzakelijk) verblijven. Jij helpt de jeugdigen door hen nieuwe vaardigheden aan te leren die hen helpen verder te komen dan onze deuren.

Het systeem is voor de jeugdigen vaak een belangrijk onderdeel uit hun leven. Je onderhoudt contact en overlegt met ouders van de jeugdige en plaatsende instanties over de ontwikkeling van de jeugdige. Tevens heb je contact met onderwijzend personeel op locatie over het functioneren op school. Ook het maken van observatie verslagen, rapporteren aan en informeren van collega's behoort tot je takenpakket. Je neemt deel aan overdrachten, vergaderingen en werkgroepen en hebt hierin een actieve bijdrage.

Over de locatie Harreveld en het Anker:

In Harreveld (Gelderland) hebben we de gesloten locatie het Anker (JeugdzorgPlus bedden incl. 12 ZIKOS-plaatsen) en de open locatie Prisma. De jeugdigen bij de locatie het Anker kennen, ook in vergelijking met andere JeugdzorgPlus, een hoog forensisch profiel (HFP). Dit wil zeggen dat zij ernstige gedragsproblemen hebben die verblijf binnen maximale geslotenheid van een locatie zoals het Anker noodzakelijk maakt. De groep waar je komt te werken bevindt zich op het terrein van het Anker.

Wat vragen wij van jou
 • Je hebt een afgeronde MBO 4 opleiding met een sociaal karakter zoals sociaal pedagogisch werk niveau 4 of een HBO diploma, bijvoorbeeld sociaal pedagogisch hulpverlening (SPH), culturele maatschappelijke vorming (CMV), Pedagogiek, toegepaste psychologie (TP);
 • Je hebt affiniteit/ervaring met de jeugdhulpverlening, met name residentieel werken;
 • Je beschikt over kennis van en inzicht in groepsdynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en de gangbare gedragsbeïnvloedingsmethoden;
 • Je start jouw dag niet met een beker azijn maar met koffie en weet van aanpakken;
 • Je kunt goed omgaan met spannende situaties en kijkt naar wat wél in plaats van niet kan. Vanzelfsprekend ben je integer en communicatief vaardig.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De gewenste startdatum is zo spoedig mogelijk;
 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt minimaal €2415,26 en maximaal €3451,77bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband. Wanneer je SKJ geregistreerd en HBO afgestudeerd word je ingedeeld in schaal 8 (minimaal € 2524,98 en maximaal €3749,57bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren (25 dagen) per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Harreveld, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 02-08-2022
Reageer voor 21-08-2022
Nummer 113021

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon