Pedagogisch medewerker Intensieve Behandelgroep en Trainingshuis (LVB)
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

Binnen de Intensieve Behandeling van Ambiq kunnen alle (jong)volwassenen terecht voor alle vormen van behandeling. De behandeling richt zich op het zo zelfstandig mogelijk worden op diverse leefgebieden. We werken oplossings- en systeemgericht, waarbij we de jongeren altijd motiveren hun eigen behandelproces vorm te geven. 

Een IB- groep is een groep, waar verschillende problematieken en leeftijden bij elkaar zitten. De jongeren komen voor behandeling. Er wordt veel nabijheid geboden aan de cliënten. Hierbij werken we oplossingsgericht en we motiveren de jongeren actief aan hun eigen doelen te werken.

Binnen het Trainingshuis van Ambiq kunnen alle (jong)volwassenen terecht voor alle vormen van behandeling. De behandeling richt zich op het zo zelfstandig mogelijk worden op diverse leefgebieden. We werken oplossings- en systeemgericht, waarbij we de jongeren altijd motiveren hun eigen behandelproces vorm te geven. 

Als pedagogisch medewerker binnen de locatie ben je verantwoordelijk voor de directe uitvoer van de behandeling. Je stimuleert en begeleidt jongeren in de persoonlijke verzorging en ondersteunt in de opvoeding van jongeren met een LVB in combinatie met opvoed- en gedragsproblematiek. Je werkt in een team voor een groep van 7 tot 10 jongeren.   Tevens lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van het behandelplan. Je rapporteert tijdig en correct volgens de vastgestelde richtlijnen en onderhoudt contacten met ouders, behandelaars, voogdij instellingen en onderwijs. Coördineren en organiseren van dagbesteding en vrijetijdsbesteding is tevens onderdeel van de functie. 

Functie eisen

Voor deze functie is het belangrijk dat je beschikt over een gerichte HBO-opleiding en dat je geregistreerd bent bij het SKJ. We hebben een ervaren pedagogisch medewerker nodig die in het team inbreng durft te hebben om op een andere manier te kijken en zo het team sterker te maken. Iemand die een rustig karakter heeft en in mogelijkheden denkt. Stevig in de schoenen staat en keuzes goed kan verantwoorden / verwoorden.

Wij zijn op zoek naar pedagogisch medewerkers die vanuit een professionele werkhouding denken en handelen, beschikken over een grote mate van flexibiliteit en aantoonbaar affiniteit hebben met en kennis hebben van de doelgroep LVB of zich deze kennis snel eigen weten te maken.  

We zoeken mensen die begrijpen wat het betekent voor een jongere en zijn of haar gezin als zij het zonder hulpverlening (even) niet redden. En hen willen begeleiden naar zoveel mogelijk zelfstandigheid.

Ben jij: 

  • Betrokken 
  • Vakkundig 
  • Toekomstgericht 

Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via ZorgSelect. Mocht je eerst meer informatie willen hebben, kun je contact leggen met de afdeling PO&O  om een (bel)afspraak te plannen. Op de Social Media kun je onder de titel "Werken bij Ambiq" alvast eens een kijkje nemen.

 

Inschaling

Deze functie is ingeschaald in schaal 40 of -indien SKJ geregistreerd- in schaal 45 van de CAO Gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

- Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

- Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod (BHV, Oplossingsgericht werken, Systeemgericht werken en Weerbaarheid & bejegening).

- Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente/Achterhoek
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Afdeling P&O, telefoon 088-7776006
Functie(s) Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 14-05-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 01-06-2020
Nummer 52916
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq