Pedagogisch medewerker JSG-LVB
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) met complexe zorgvragen? Bekijk dan onze vacature en kom werken bij Ambiq!

Wat ga je doen?

Je komt te werken op onze specialistische behandelgroep voor kinderen met een JSG-LVB indicatie in Hoogeveen. Je bent verantwoordelijk voor de directe uitvoer van behandeling, begeleiding, verzorging en opvoeding van jongeren met een LVB en ernstige gedragsproblematiek. Vanuit hun indicatie verblijven jongeren gemiddeld een paar jaar bij Ambiq voordat zij de volgende stap maken.

Bij deze indicatie gaat het om kinderen met sterk gestoorde gedragsproblemen die functioneren op alle leefgebieden (thuis, school, vrije tijd) belemmeren. Zij ervaren beperkte gehechtheidsmogelijkheden als gevolg van trauma en/of langdurige verwaarlozing. Regelmatig is er sprake van co-morbide psychiatrische problematiek (met name hechtingsstoornissen, oppositionele gedragsstoornis, antisociale gedragsstoornis, ADHD, autistisch spectrum stoornissen, dreigende persoonlijkheidsstoornissen). Regelmatig spelen er in de omgeving van deze kinderen daarnaast langdurig problematische gezinssituaties.

Je werkt in teamverband. Een clustermanager, gedragswetenschappers en therapeuten ondersteunen en begeleiden je. De clustermanager is jouw direct leidinggevende. De gedragswetenschapper geeft je inhoudelijke richtlijnen en aanwijzingen. Met veel kennis en enthousiasme staat jouw team elke dag klaar voor de cliënten om hen te helpen met hun vraagstukken.

Functie eisen

Jij hebt een hbo- of mbo+-opleiding en je bent SKJ-geregistreerd. Je hebt een gerichte interesse en ervaring met onze doelgroep. Mocht je eerst wat meer informatie willen of een verkennend gesprek, neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Je bent een pedagogisch medewerker die vanuit een professionele werkhouding denkt en handelt. Je beschikt over een grote mate van flexibiliteit en je hebt aantoonbaar affiniteit met en kennis van de doelgroep (of je weet je deze kennis snel eigen te maken). Jij weet dat het belangrijk is om achter het gedrag van een cliënt te kijken.

Je begrijpt wat een opname betekent voor een jongere en zijn of haar gezin. En je geeft met geduld en uithoudingsvermogen deze jongeren een kans. Ambiq staat voor kwaliteit van zorg en heldere visie op LVB. Medewerkers worden gefaciliteerd om hun eigen professionaliteit te onderhouden én te ontwikkelen.

Inschaling

Deze functie is voor SKJ-geregistreerde zorgprofessionals ingeschaald in FWG 45 van de cao Gehandicaptenzorg

Bijzonderheden

Over Ambiq

Ambiq is een orthopedagogisch behandelcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Wij bieden onze medewerkers een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving gericht op LVB-cliënten, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. Op onze website staat welke hulp we kunnen bieden: www.ambiq.nl.

Inschaling

Deze functie is voor SKJ-geregistreerde zorgprofessionals ingeschaald in FWG 45 van de cao Gehandicaptenzorg. Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. Ambiq is een World class Work place.

Je kunt je bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Voltastraat 4a te Hoogeveen
Postcode 7903AB
Stad Hoogeveen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Frouke de Groot, clustermanager, telefoonnummer: 088-7776005 of [email protected]
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 27-12-2021
Reageer voor 01-02-2022
Ingangsdatum 01-03-2022
Nummer 74118
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq