Pedagogisch medewerker JSG-LVB
Ambiq

Functieomschrijving

Voor onze JSG-LVB behandelgroep in Hoogeveen zijn wij op zoek naar ervaren pedagogisch medewerkers JSG-LVB.

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving gericht op LVB-cliënten, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

Als pedagogisch medewerker bij Ambiq werk je op onze specialistische groep voor kinderen met een LSG-LVB indicatie. Je bent verantwoordelijk voor de directe uitvoer van behandeling, begeleiding, verzorging en opvoeding van jongeren met een lichtverstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Vanuit hun indicatie verblijven jongeren gemiddeld een paar jaar bij Ambiq voordat zij de volgende stap maken.

Bij deze indicatie gaat het om kinderen met sterk gestoorde gedragsproblemen die functioneren op alle leefgebieden (thuis, school, vrije tijd) belemmeren. Zij ervaren beperkte gehechtheidsmogelijkheden als gevolg van trauma en/of langdurige verwaarlozing. En regelmatig is er sprake van co-morbide psychiatrische problematiek (met name hechtingsstoornissen, oppositionele gedragsstoornis, antisociale gedragsstoornis, ADHD, autistisch spectrum stoornissen, dreigende persoonlijkheidsstoornissen). Regelmatig spelen er in de omgeving van deze kinderen daarnaast langdurig problematische gezinssituaties.

Je werkt in teamverband en wordt ondersteund en begeleid door een clustermanager, gedragswetenschappers en therapiefunctionarissen. Je ontvangt directe leiding van de clustermanager en inhoudelijk richtlijnen en aanwijzingen van de gedragswetenschapper. 

We zoeken mensen die begrijpen wat een opname betekent voor een jongere en zijn of haar gezin. En die met geduld en uithoudingsvermogen deze jongeren een kans willen geven!

Functie eisen

Ben jij:
* Betrokken
* Vakkundig
* Toekomstgericht 

En heb jij: 
- Een gerichte HBO-opleiding
- Een SKJ-registratie
- Gerichte interesse en ervaring met onze doelgroep

Solliciteer dan op deze functie!  Mocht je eerst wat meer informatie willen of een verkennend gesprek, neem dan ook contact op voor het maken van een afspraak.

Wij zijn op zoek naar pedagogisch medewerkers die vanuit een professionele werkhouding denken en handelen, beschikken over een grote mate van flexibiliteit en aantoonbaar affiniteit hebben met en kennis hebben van de doelgroep of zich deze kennis snel eigen weten te maken. Jij weet dat het belangrijk is om achter het gedrag van een cliënt te kijken!

Inschaling

FWG 45

Bijzonderheden

Ambiq staat voor kwaliteit van zorg en heldere visie op LVB. Medewerkers worden gefaciliteerd om hun eigen professionaliteit te onderhouden én te ontwikkelen.

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq Noord/Midden Hoogeveen-Assen e.o.
Postcode 7902 NS
Stad Hoogeveen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij afdeling PO&O, telefoonnummer: 088-7776006
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 04-09-2020
Ingangsdatum 1 november 2020
Reageer voor 01-01-2021
Nummer 54598
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq