Pedagogisch Medewerker Maatwerkgroep - 32 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij collega's met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij die niet te stoppen pedagogisch medewerker die onze jeugdigen op onze locatie Bergse Bos intensief begeleidt en verzorgt? Ben jij daadkrachtig, stressbestendig, integer en sta jij stevig in je schoenen? Dan bieden wij jou deze geweldige functie aan op onze locatie Bergse Bos in het prachtige Hillegersberg in Rotterdam!

Wat ga je doen
We starten met een maatwerkgroep van 5 kinderen tot 12 jaar die intensieve behandeling nodig hebben. Het zijn die kinderen die een extra zorgbehoefte hebben en vragen om medewerkers die doorzetten waar anderen grenzen zien.

Je bent dagelijks bezig met het begeleiden, voorlichten, verzorgen, stimuleren en ondersteunen van jeugdigen met ernstige (gedrags-)problemen. Je helpt hen bij het aanleren van sociale vaardigheden en het vergroten van de zelfredzaamheid.

Je schrijft behandelplannen, geeft directe ondersteuning en verzorgt de verslaglegging. Op basis van het behandelplan en vanuit jouw expertise vul je je dienst in, in samenwerking met je team. Je weet daarin een goed evenwicht te vinden tussen aandacht voor het kind en de groep en de onderlinge dynamiek.

Je stimuleert de kinderen en hun ouders/opvoeders om via persoonlijk leiderschap zelf de regie over hun leven te (her)pakken. Je bekijkt per situatie wat elk kind nodig heeft, in het bijzonder voor jouw mentorkind.

Locatie Bergse Bos

In de Rotterdamse wijk Hillegersberg ligt het enige landelijk expertisecentrum voor jeugdigen in de leeftijd van 6 - 12 jaar. Echter door de vraag van de omgeving wordt deze leeftijdscategorie steeds verder uitgebreid.

Deze bijzondere doelgroep kenmerkt zich door complexe leer- en gedragsproblemen, veelal in combinatie met psychiatrische aandoeningen. Een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team biedt deze jongens en meisjes specialistische behandeling en begeleiding op het gebied van opvoeding, onderwijs en vrijetijdsbesteding.

Op Bergse Bos zijn voor de 6-12 jarigen open residentiële groepen, gesloten residentiële groepen en Gezin Totaal groepen. Daarnaast hebben we diverse open behandelmogelijkheden voor 12+ jongeren.

Gezin Totaal is een traject op maat; de hulp richt zich op het volledige gezin. Tevens is er een kleinschalige woon- en behandelvoorziening voor jeugdigen die niet passend zijn op de reguliere gesloten of open groepen. Als alternatief voor de gesloten jeugdzorg is er een kleinschalige voorziening waar jeugdigen met een gesloten machtiging in studios verblijven.

Vanaf 2024 zullen er gesloten jeugdzorg groepen met de leeftijd boven de 12 op Bergse Bos gaan huisvesten. Naast de woon- en behandelgroepen is er een ambulant team aanwezig dat wij steeds meer uitbreiden.Ook is er een intensieve samenwerking met de Opvoedpoli Zoetermeer en Pijnacker om de juiste behandeling te kunnen bieden aan onze jongeren.

Wat vragen wij van jou
 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde vakgerichte HBO opleiding (bijv. SPH) of een afgeronde opleiding MBO niveau 4 SPW;
 • Jouw pedagogische hart gaat sneller kloppen voor kinderen met complexe problemen. Ondanks de moeilijke omstandigheden weet jij met jouw passie, lef en doorzettingsvermogen, met kleine stapjes, het kind weer kind te laten zijn;
 • Vanuit jouw flexibele en betrokken houding weet jij de kinderen in de groep een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, waar ze zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen;
 • Je bent in staat verbinding te maken en zo snel mogelijk duidelijk te krijgen wat een kind nodig heeft;
 • Je weet (verbaal) agressief gedrag te de-escaleren en de hulpvraag van het kind te herkennen;
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een residentiële setting met een vergelijkbare doelgroep en bent bekend met het werken met ouders/systemen;
 • Je beschikt over kennis van en inzicht in groepsdynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en gangbare gedragsbeïnvloedingmethoden;
 • Het draaien van onregelmatige diensten is voor jou geen probleem.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7 (maximaal €3451,77 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Wanneer je SKJ geregistreerd en HBO afgestudeerd bent in schaal 8 (maximaal €3749,57 bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Bergse Bos, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Rotterdam
Postcode 3055KM
Stad Rotterdam
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider/Werkbegeleider
Publicatiedatum 17-08-2022
Reageer voor 21-10-2022
Nummer 113334

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon