PEDAGOGISCH MEDEWERKER OBSERVATIE- EN DIAGNOSTIEKGROEP HENGELO
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? En wil jij vanuit je hart werken met en voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)? Dan zoeken wij jou! Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen.

Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving gericht op LVB-cliënten, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

Wat ga je doen?

De observatie- en diagnostiekgroep is een kleinschalige woongroep met +/- 8 jongeren en bevindt zich op het gezondheidspark in Hengelo. Tijdens het verblijf van een jongere op de groep (+/- 16 weken) wordt er een uitgebreid onderzoek gedaan naar de problemen waar de jongere en zijn/haar ouders tegenaan lopen, naar de herkomst van dit gedrag en naar mogelijkheden om hiermee om te gaan.

Tijdens die 16 weken doen we niet aan beheersing of ‘jij moet doen wat ik zeg’. Wel sluiten we aan bij het kind, zijn we volgend, bieden we nabijheid en ontvangen we met een open houding de signalen die het kind afgeeft. We veroordelen de jongeren niet om zijn/haar gedrag, maar we stellen onszelf de vraag wat diegene duidelijk wil maken. Wat maakt dat de jongere bepaald gedrag laat zien? We werken hierin samen met de jongere zelf, met ouders, met jeugdbeschermers en met een nauw samenwerkend multidisciplinair team die bestaat uit een gedragswetenschapper, systeemtherapeut, psychiater, pedagogisch medewerkers, speltherapeut, psychomotorisch therapeut en een psychodiagnostisch medewerker. Super leerzaam en uitdagend; wij doen dit elke dag met enorm veel werkplezier! Na 16 intensieve weken ligt er een gedegen advies dat verschil kan maken voor de toekomst van het kind/jongere en diens systeem. Zij hebben antwoorden op vragen en kunnen verder. Hoe gaaf is dat?!

Deze manier van werken vraagt om een open, objectieve, professionele en nieuwsgierige houding waarbij er geen sprake is van behandeling maar van observatie. Nieuwsgierig zijn naar gedrag, situaties kunnen creëren waarin gedrag zichtbaar raakt en uitmuntend afstemmen met collega’s van verschillende disciplines zijn eigenschappen die goed van pas komen. Tijdens je werk ben je bezig met het vinden van antwoorden op vragen zoals: Wat speelt er zich af bij het kind en zijn/haar gezin? Welke diagnostiek is er nodig? Welke gebeurtenissen hebben zij meegemaakt? Wat zijn de kwaliteiten en krachten? Wat zijn de kwetsbaarheden? Wat willen kinderen met hun (signaal-) gedrag duidelijk maken? Welke signalen worden er afgegeven? Welke omgeving of hulp is wenselijk en helpend voor de toekomst?

Als jij het leuk vindt om op onderzoek uit te gaan naar het gedrag van een jongere én als je met een open blik de jongere tegemoet kan treden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Functie eisen

Ben jij:

  • Betrokken
  • Vakkundig
  • Toekomstgericht

En heb jij

Minimaal een afgerond beroepsgericht diploma op MBO 4 niveau met werkervaring? Of ben je HBO geschoold en SKJ geregistreerd?

En kennis van psychiatrische problematiek, sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijden en kun jij een mogelijk trauma herkennen?

Solliciteer dan op deze functie!  

Wij zijn op zoek naar een pedagogisch medewerker met werkervaring die vanuit een professionele werkhouding denkt en handelt, beschikt over een grote mate van flexibiliteit en aantoonbaar affiniteit heeft met en kennis heeft van de doelgroep of zich deze kennis snel eigen weten te maken. Jij weet dat het belangrijk is om achter het gedrag van een cliënt te kijken!

Inschaling

Deze functie is ingedeeld - bij SKJ registratie- in FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg. Wanneer niet SKJ geregistreerd is de functie ingedeeld in FWG 40.

FWG 45 is minimaal € 2.381, - en maximaal € 3.452, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. FWG 40 is minimaal € 2.236, - en maximaal € 3.154, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. De CAO gehandicaptenzorg heeft per 01-05-2023 een algemene loonstijging van 3,2%.  Daarbij komt er een extra trede in FWG 40 en FWG 45, waardoor het maximum van FWG 40 dan € 3.332,- bruto per maand is en in FWG 45 € 3.640,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

 

Bijzonderheden

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod.

Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Kijk ook eens op Facebook en LinkedIn onder "Werken bij Ambiq" om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie. Of klik op deze link: https://www.youtube.com/user/CommunicatieAmbiq/videos

 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Anna Reynvaanweg 56a in Hengelo
Postcode 7555SG
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Mevrouw J. Liem (clustermanager) tel.nr. 088-7776000. Algemene informatie zie www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 24-11-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 31-12-2022
Nummer 115721
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq