Pedagogisch Medewerker Open Groep - 28/32 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040! Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij de sprankelende, vakbekwame, intrinsiek gemotiveerde pedagogisch medewerker die wij zoeken? Help jij onze jeugdigen spreekwoordelijk een stap verder in hun ontwikkeling naar volwassenheid omdat jij echt het verschil maakt voor hem of haar? Leer jij onze jongeren om zelf weer de regie te pakken en verantwoorde keuzes te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

We zoeken een stevige, gemotiveerde, flexibele pedagogisch medewerker die graag op korte termijn onderdeel wilt uitmaken van het team voor één van de gemengde open groepen op de locatie Rijnhove.

Wat ga je doen
Als Pedagogisch Medewerker bij Rijnhove ben je dagelijks bezig met het begeleiden, stimuleren, coachen en opvoeden van jongeren op jouw groep. Je helpt hen bij het aanleren van sociale vaardigheden en het vergroten van hun eigenwaarde en zelfredzaamheid. Je schept op professionele wijze een band met de jongeren, toegespitst op hun hulpvraag en in relatie tot hun ouders/verzorgers. Je draagt zorg voor een goede sfeer en veilig leefklimaat op de groep. Je ondersteunt de ontwikkeling van de jongeren via verschillende workshops en behandeltrainingen. Ook zal je mentor zijn van 1 of 2 jongere(n) en organiseer je de behandeling en de ondersteuning, samen met een multidisciplinaire team.

De locatie Rijnhove is onderdeel van Horizon, Zorg en Onderwijs en ligt in Alphen aan den Rijn aan de rand van het centrum. Het is een toegankelijke, groene locatie gelegen aan 2 parken en verweven in de wijk. Met 2 interne scholen en eigen sportvoorzieningen biedt Rijnhove residentiële zorg en onderwijs aan jeugdigen van 12 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Dit kan ontstaan vanuit verschillende achtergronden en/of trauma's. De groepen bestaan uit 6 jeugdigen, zij wonen samen met Pedagogisch Medewerkers in een woning op het terrein. De groepen kunnen een open of een gesloten karakter hebben. Om de jeugdigen te ondersteunen werken we met een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team waarbij de behandeling volledig is afgestemd op de behoefte van het kind.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent in het bezit van een relevant MBO 4 (bijv. SPW) of HBO diploma (bijv SPH/Social Work);
  • Een SKJ-registratie is absoluut een plus in je aanname;
  • Aantoonbare werkervaring in een open en/of gesloten residentiële setting;
  • Je bent bereid om wisselende diensten en avond/slaap en- weekenddiensten te draaien;
  • Je bent een doorzetter, bent flexibel, enthousiast en staat stevig in je schoenen.
Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7 (maximaal € 3.451,77 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Wanneer je SKJ geregistreerd en HBO afgestudeerd bent in schaal 8 (maximaal € 3.749,57 bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.
Wij leren onze jongeren om zelf weer de regie te pakken en verantwoorde keuzes te maken. Wij zijn Stoutmoedig, tonen Lef en Veerkracht en we richten ons op de Levenslust van het kind.

Sluit jij je bij ons aan? Laten we de mogelijkheden bespreken!

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider/Werkbegeleider
Publicatiedatum 07-09-2022
Reageer voor 21-10-2022
Nummer 113792

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon