Pedagogisch Medewerker open Meidengroepen - 28/32 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij de sprankelende pedagogisch medewerker die onze jeugdigen spreekwoordelijk bij de hand neemt? Leer jij onze jongeren om zelf weer de regie te pakken en verantwoorde keuzes te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een pedagogisch medewerker voor onze open Meidengroepen op onze prachtige locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn!

Hestia is een gespecialiseerde, open en gesloten opvang- en behandelvoorziening voor meiden van 12 tot 18 jaar. We hebben ruimte voor 2 nieuwe collega's bij de open groepen van Hestia.

Wat ga je doen
In deze rol begeleid, stimuleer, activeer, ondersteun en observeer je meiden met complexe gedragsproblematiek, gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid. Je stimuleert ze om zelf de regie over hun leven te pakken. Samen met je collega's (docenten en hulpverleners) zorg je voor een optimaal behandelklimaat, waarin je vorm geeft aan individuele behandeldoelen en concrete pedagogische activiteiten. Het dagprogramma bestaat uit scholing, groepstherapieën, individuele therapie, systeemtherapie, versterkende leermodules en sport. Je voelt je verantwoordelijk voor de groep en bent je bewust van je betekenis in hun leven. Jij bent de schakel naar hun toekomst!

Locatie Rijnhove > Met geheel eigen sport- en onderwijsvoorzieningen biedt Rijnhove in Alphen aan den Rijn residentiële zorg en onderwijs aan jeugdigen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Hierdoor hebben zij extra aandacht en begeleiding nodig die hun ouders/opvoeders niet voldoende zelf kunnen geven. De meeste jeugdigen verblijven zowel overdag als 's nachts op de groep er 8-20 uur programma waar leren en ontwikkelen centraal staat en behandeling, onderwijs, outdoor- en sportactiviteiten, gezonde leefstijl en mind is daar o.a. onderdeel van.

Hestia groepen > Hestia is een gespecialiseerde, open en gesloten opvang- en behandelvoorziening voor 24 meiden van 12 tot 18 jaar, die onder andere als gevolg van misleiding, dwang en geweld het slachtoffer zijn of dreigen te worden van afhankelijkheidsrelaties, Loverboys of andere vormen van mensenhandel. Hestia bestaat uit 4 groepen van ieder 6 meiden. Horizon levert aan deze meiden zeer specialistische behandeling op maat, afgestemd op de complexiteit van hun problematiek. Daarnaast krijgen de meiden onderwijs met de mogelijkheid om hun diploma te behalen.

Wat vragen wij van jou
 • Je bent in het bezit van een relevant diploma MBO 4 of HBO > o.a. SPH of Social Work;
 • Je hebt ervaring in de (jeugd)zorg, het liefst met deze doelgroep > dit is een pré;
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep;
 • Het draaien van onregelmatige (en nacht-) diensten is voor jou geen probleem;
 • Je staat stevig in je schoenen en bent een doorzetter daarnaast ben je flexibel en enthousiast en heb je integriteit en humor hoog in het vaandel staan;
 • Je hebt ontwikkelde competenties op het vlak van sensitiviteit, probleemanalyse, afstand en nabijheid, samenwerken, stressbestendigheid, zelfvertrouwen en zelfreflectie.
Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag)

Wat bieden wij jou
 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7 (maximaal € 3.451,77 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Wanneer je SKJ geregistreerd en HBO afgestudeerd bent in schaal 8 (maximaal € 3.749,57 bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider/Werkbegeleider
Publicatiedatum 20-05-2022
Reageer voor 21-07-2022
Nummer 111099

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon