Pedagogisch medewerker Ouder-kind cluster
Ambiq

Pedagogisch medewerker Ouder-kind cluster 

Vind jij het een uitdaging om te werken met een interessante en complexe doelgroep? En wil jij het verschil maken voor onze gezinnen? Wil jij een bijdrage leveren binnen een van onze locaties van het ouder-kindcluster? En ben jij flexibel, heb je een professionele werkhouding en blijf jij jezelf graag ontwikkelen? Dan gaan we graag met jou in gesprek! 

Wat ga je doen? 

Het ouder-kind cluster bestaat uit de ouder-kindbehandelgroepen én een ouder-kind trainingshuis. De ouder-kindbehandelgroepen vind je in Almelo en Enschede. Het trainingshuis staat in Almelo.  

Binnen de ouder-kind behandelgroepen bieden we behandeling en begeleiding aan ouder(paren) of moeders die zwanger zijn of al een kind hebben, in de leeftijd van –9 maanden t/m 5 jaar. Het doel is om samen met de ouder(s) te kijken wat zij nodig hebben om zo zelfstandig als mogelijk weer verder kunnen. De begeleiding wordt geboden volgens de IMH-visie. Er is speciaal aandacht voor de hechting tussen ouder en kind.  Er is in alle gevallen sprake van complexe gezinssystemen en ernstige problematiek op verschillende levensgebieden. Op de behandelgroepen is er sprake van 24 uurs zicht. 

Binnen het trainingshuis verblijven de ouders met kind in een eigen appartement. Ze zijn zelfstandiger in de zorg voor hun kind. De behandel- en begeleidingsmomenten zijn meer gepland. Ouders kunnen hierin wel 24 uur per dag terugvallen op jou of je collega’s. 

Naast de dagelijkse behandeling en begeleiding kan er aanvullende behandeling vanuit Ambiq in worden gezet. Te denken valt aan systeemtherapie, CGT, PMT, speltherapie, EMDR, etc.  

Je werkt in een team van pedagogisch medewerkers, en samen met ambulant hulpverleners, systeemtherapeut, gedragswetenschapper en je clustermanager.  Het gezin staat centraal en samen met je collega’s ondersteun je het gezin bij het aanleren van opvoedvaardigheden, het ontwikkelen of herstellen van de hechting en het ontwikkelen van een structuur in de opvoedsituatie.  

Je werkt systeemgericht, vanuit de IMH-visie en binnen een 24-uurs zetting. Daarnaast werken we aan de hand van “Stevige basis training” en zijn babyzwemmen en babymassage belangrijke onderdelen waarop begeleiding plaatsvindt.  

Wat vragen wij? 

Jij bent betrokken, vakkundig en toekomstgericht. Je denkt in mogelijkheden en bent positief kritisch. Daarnaast beschik je over: 

 • Afgeronde beroepsgerichte mbo niveau 4 of hbo-opleiding 
 • Indien hbo-geschoold, een SKJ-registratie of de mogelijkheid je te registeren binnen het SKJ  
 • Specifieke kennis van en werkervaring met de doelgroep van Ambiq  

Dit bieden wij 

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer. 
 • Uren in overleg. 
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.  
 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg. Bij een SKJ-registratie is de functie ingedeeld in FWG 45. Wanneer er geen SKJ-registratie is, is de functie ingedeeld in FWG 40. 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen. 
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). 
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde. 
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.  

Belangrijk om te weten 

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure. 
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur. 
 • Het betreft een 24/7 rooster. 
 • Werkervaring in de kinderopvang is niet relevant voor deze functie. 

 

 

Over Ambiq 

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes: 

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht 

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen. 

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq” om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl. 

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Sollicitatieprocedure 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan door je motivatie en CV te sturen naar (aanvullen door secretariaat). Voor deze vacature wordt geen sluitingstermijn gehanteerd. De vacature blijft online, totdat we de juiste kandidaten hebben gevonden. 

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Frank Lauwers (clustermanager) via 06 57 02 24 93. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Wil je meer weten of deze functie? Neem dan contact op met Frank Lauwers (clustermanager) via telefoonnummer 06-57022493. Hij vertelt je er graag meer over.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 26-05-2023
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 12-06-2023
Nummer 120373
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq