Pedagogisch Medewerkers - 28/32 uur
Horizon

Wat ga je doen

Ben jij de sprankelende, vakbekwame, intrinsiek gemotiveerde pedagogisch medewerker die wij zoeken? Help jij onze jeugdigen spreekwoordelijk een stap verder in hun ontwikkeling naar volwassenheid omdat jij echt het verschil maakt voor hem of haar? Leer jij onze jongeren om zelf weer de regie te pakken en verantwoorde keuzes te maken? Ben jij Stoutmoedig, toon jij LEF, Veerkracht en richt jij je op de Levenslust van het kind?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij bedienen binnen onze residentiële locatie Rijnhove in Alphen aan den Rjin diverse doelgroepen (open- en gesloten jeugdzorg) in diverse zorgvormen (open- en gesloten groepswerk, ambulante begeleiding van gezinnen, trainingshuizen en gezinshuizen). Het moet raar lopen willen wij jouw voorkeuren ten opzichte van je kwaliteiten en passie binnen de jeugdzorg niet kunnen vertalen naar je droomjob op onze prachtige locatie in Alphen aan den Rijn.

Wat ga je doen
Je bent dagelijks bezig met het opvoeden, begeleiden, stimuleren en (ambulant) ondersteunen van jongeren op jouw groep of zorgvorm in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Je helpt hen bij het aanleren van sociale vaardigheden en het vergroten van hun zelfredzaamheid. Je schept op professionele wijze een band met de jongere, toegespitst op hun hulpvraag en in relatie tot hun ouders/verzorgers. Je draagt zorg voor een goede sfeer en veilig leefklimaat. Je bent gedreven deze jongeren een betere toekomst te bieden. Je bent tevens mentor van een aantal jeugdigen en organiseert vanuit die rol de behandeling en de ondersteuning aan huis, samen met een multidisciplinair team. Het systeemgericht werken heeft een belangrijke plek in de behandeling. Ouders en jeugdigen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De behandeling is op maat, er zijn geen standaardtrajecten. Jeugdigen en ouders zijn eigenaar van het traject en formuleren zelf hun toekomstdoelen. Om hen hierbij te ondersteunen worden jeugdigen op de groep getraind in hun praktische en sociale vaardigheden, zijn er gezinsgesprekken en themabijeenkomsten. Uitgangspunt in de behandeling is altijd het zoeken naar de kwaliteiten, krachten en mogelijkheden van de jeugdigen en hun netwerk. Dit met als doel dat ze weer kunnen functioneren en participeren in de maatschappij. Het behalen van een diploma en het toewerken naar een school of werk buiten het terrein wordt nagestreefd.

Kun jij de onderstaande vragen met een JA beantwoorden, solliciteer!
 • Spreek je waardig, respectvol, met aandacht en zorgvuldigheid met mede zorgprofessionals en derden over je vak en over jeugdigen en hun ouder(s) in het bijzonder?
 • Hanteer je de juiste omgangsvormen en bezig je respectvolle taal naar de jeugdige en ouder(s)?
 • Ben je begrenzend en kalmerend aanwezig in lichaamstaal en houding?
 • Bied je nabijheid, geborgenheid en geef je de jeugdige en ouder(s) elke dan een nieuwe kans?
 • Zijn je gedachten open minded en blijf je elke dag streven om onbevooroordeeld te zijn?
 • Ben je je bewust hoe je veilige grenzen bewaakt voor de ander en van de intimiteitsbeleving van de jeugdigen in het bijzonder?
 • Ben je je bewust achter de redenen van bepaald gedrag (psycho-educatie)?
 • Heb je ervaring met groepsdynamische processen en de gangbare gedragsbeïnvloedingsmethoden?
 • Weet je opvoedings- en gedragstherapeutische technieken toe te passen?
 • Ben je stoutmoedig en toon je LEF als het de toekomst van de jeudigde betreft?
 • Ben JE empowered voor je omgeving en vormt humor de basis van je DNA?
Locatie Rijnhove m.b.t. de JeugdzorgPlus 2.0

Met geheel eigen sport- en onderwijsvoorzieningen biedt Rijnhove residentiële JeugdzorgPlus zorg en onderwijs aan jeugdigen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. De jeugdigen verblijven zowel overdag als s nachts op de groep. De JeugdZorgPlus 2.0 behandelgroepen bestaan uit acht tot tien jeugdigen. We spreken over 2.0 omdat we hier echt anders omgaan met onze jeugdigen. Geen gesloten groepen; op deze locatie is de transitie in JeugdzorgPlus in volle gang. Een 8-20 uur programma waar leren en (talent)ontwikkelen centraal staat en gespecialiseerde behandeling, onderwijs, outdoor- en sportactiviteiten, gezonde leefstijl en een balanced mind, vrije tijdsbesteding o.a. onderdeel van zijn.

Wat vragen wij van jou
 • Je bent in het bezit van een relevant MBO 4 (bijv. SPW) of HBO diploma (bijv. SPH);
 • Een SKJ-registratie is absoluut een plus in je aanname;
 • Aantoonbare werkervaring in een open en/of gesloten residentiële setting;
 • Je bent bereid om wisselende diensten en avond/slaap en- weekenddiensten te draaien.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om eenVOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7 (maximaal €3285,52 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Wanneer je SKJ geregistreerd en HBO afgestudeerd bent in schaal 8 (maximaal €3568,98 bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.
Waarom Rijnhove jouw droomjob heeft:
 • We graag van jou horen tijdens het sollicitatiegesprek, wat jij aan het 8-20 uur programma zou willen toevoegen, waarvan jij denkt dat het waardevol is voor onze jeugdigen voor hun toekomst;
 • We investeren in jou als mens en in je ontwikkeling (opleidingen, trainingen en gezelligheid);
 • We ontzettend veel zin hebben om samen met jou de transitie in de jeugdzorg vorm te geven;
 • Jij ook vrijheid hebt, om jouw talenten in te zetten om onze jeugdigen een stap vooruit te helpen.

Solliciteer en contact
Heb jij er ZIN in? Houd je van uitdagingen en wil je echt de uitdagingen aangaan door onze jeugdigen de juiste hulp te geven? Dan nodigen we je uit om direct te solliciteren en hebben wij er ZIN in om jou in ons team te ontvangen en de samenwerking aan te gaan! Voor informatie kun je contact opnemen met Najim el Hessaini via telefoonnummer 06 40880637

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 17-08-2021
Reageer voor 21-10-2021
Nummer 70496

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon