Pedagogisch Medewerkers ZIB Hoogeveen, Volta 25A4
Ambiq

Functieomschrijving

‘Mijn naam is Lesley en ik hoop dat jij mij kan komen helpen. Ik woon sinds een tijdje bij Ambiq in Hoogeveen omdat het thuis niet zo goed meer ging. Ik had vaak ruzie met mijn ouders en mijn zusje en op school ging het ook niet meer zo goed. Ik had problemen met concentreren waardoor ik vaak boos en verdrietig was. Bij Ambiq helpen ze mij om hier beter mee om te gaan. In de weekenden ga ik naar huis en ik merk dat het al een stukje beter gaat. Mijn moeder merkt dat ook! Bij Ambiq hebben ze jammer genoeg niet genoeg personeel om mij goed te begeleiden en dat vind ik jammer want het ging net zo goed. Denk je dat jij mij kan helpen? Kom dan naar Ambiq!’

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) met complexe zorgvragen? Kom werken bij Ambiq, specialist LVB! 

Ambiq, locatie Hoogeveen 
In Hoogeveen, aan de Voltastraat, hebben we verschillende behandelgroepen, waaronder de ZIB (Zeer Intensieve Behandeling), 24 uurs zorg voor kinderen/jongeren met ernstige gedragsproblemen. Er zijn groepen voor kinderen tot 12 jaar en meerdere groepen voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Voor een sfeerimpressie bekijk:

Zeer intensieve Behandelgroep | Ambiq, specialist licht verstandelijke beperking - YouTube
 
Daarnaast vind je op deze locatie behandelgroepen voor J-SGLVB (Jeugd sterk gedragsgestoord LVB). Een specifieke behandelgroep voor kinderen/jongeren met ernstige gedragsproblemen, zij ervaren beperkte gehechtheidsmogelijkheden als gevolg van trauma en/of langdurige verwaarlozing. Regelmatig is er sprake van co-morbide psychiatrische problematiek. Daarnaast spelen er regelmatig in de omgeving van deze kinderen langdurig problematische gezinssituaties. Het verblijf op deze groep is ten minste 2 jaar. Voor een sfeerimpressie bekijk:

J-SGLVB | Ambiq, specialist licht verstandelijke beperking - YouTube 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de directe uitvoer van behandeling, begeleiding, verzorging en opvoeding van jongeren met een LVB en ernstige gedragsproblematiek. Samen met je team sta je met kennis en enthousiasme elke dag klaar voor de jongeren om hen te helpen met hun vraagstukken. 

‘Bij Ambiq werken wij met een complexe en uitdagende doelgroep. Deze doelgroep zet ons iedere dag weer met beide benen op de grond en maakt ook dat wij veel van hen kunnen leren. Wij proberen de jongeren een prettig en fijn tijdelijk 'thuis' te bieden. Dit doen we met name door humor, transparantie naar de jongere en het gezinssysteem en kijken naar de mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ons doel is om binnen het leefklimaat en met de behandelingen die wie bieden jongeren vaardigheden voor de toekomst te leren.’

Marit Aukema – Pedagogisch Medewerker

Functie eisen

Je bent een pedagogisch medewerker die vanuit een professionele werkhouding denkt en handelt. Je weet dat het belangrijk is om achter het gedrag van een client te kijken. Daarnaast begrijp je wat een opname betekent voor een jongere en zijn of haar gezin. En je geeft met geduld en uithoudingsvermogen deze jongeren een kans. Daarnaast is het belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en met wisselende groepsdynamieken om kan gaan. 

Wat vragen wij? 

- Een hbo- of mbo+ opleiding;
- 28 tot 32 uren per week beschikbaar (overleg is mogelijk);
- SKJ-geregistreerd (voor hbo’ers);
- Gerichte interesse en/of ervaring met onze LVB doelgroep;
- Kernwaarden; betrokken, vakkundig en toekomstgericht.

Inschaling

Deze functie wordt ingedeeld in de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45 (HBO, maximaal € 3.452,- bruto bij 36 uur) en FWG 40 (HBO zonder registratie of MBO, maximaal € 3.154,- bruto bij 36 uur).

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Bijzonderheden

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Frouke de Groot, clustermanager, via 088-7776000. Direct solliciteren mag natuurlijk ook.

Wij hanteren voor deze vacature geen sluitingsdatum. De vacature blijft online totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Kom anders eerst eens een kijkje nemen en koffie/thee drinken. Laat je gegevens achter op ambiq.nl/kennismaken en we nemen snel contact met je op! 

Over Ambiq

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Kijk ook eens op Facebook en LinkedIn onder "Werken bij Ambiq" om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie. Of klik op deze link: https://www.youtube.com/user/CommunicatieAmbiq/videos

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Type Vacature
Intern nummer 202209251
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Voltastraat 25A-4 te Hoogeveen
Postcode 7903 AB
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Frouke de Groot
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 25-09-2022
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 30-11-2022
Nummer 114185
Doorsturen Bekijk PDF