PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor de Zeer Intensieve Behandelgroep (ZIB)
Ambiq

Functieomschrijving

Onze Zeer Intensieve Behandeling (ZIB) is vraaggericht. Het is een groep waar jongeren 24/7 kunnen verblijven. De groepen zijn zo georganiseerd dat behandeling, onderwijs en vrije tijd op één locatie plaatsvindt. Als jongeren vastlopen op meerdere gebieden, dan komen ze bij de ZIB. Hier creëren we een leef- en leeromgeving waar jongeren zich gezien en gehoord voelen.

Het doel? Dat jongeren minder problemen ervaren, zich sterker voelen en meer vaardigheden leren. Voor een zo zelfstandig mogelijk leven!

Wil je nou écht ervaren hoe het eraan toe gaat op onze ZIB, kijk dan onderstaand filmpje!

 Voor deze jongeren hebben wij zowel vacatures voor het team ZIB als voor de Observatiegroep.

Ambiq in het kort 

Als je bij ons komt werken, dan werk je volgens de volgende principes: 

  • Vraaggericht 
  • Systeemgericht 
  • Oplossingsgericht 
  • Competentiegericht  

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  

 Als dit alles je aanspreekt, ben je van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Op regelmatige basis organiseren we een speeddate op ons dienstencentrum, Sabina Klinkhamerweg 21, 7555 SK te Hengelo. Je kunt contact leggen met de afdeling PO&O voor de beschikbare data.

 

Functie eisen

Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de directe uitvoer van de behandeling, begeleiding, verzorging en opvoeding van jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met opvoed- en gedragsproblematiek. Je werkt in een team voor een groep van 7 tot 11 jongeren.   

Wat je doet

√ Je levert een bijdrage in het  opstellen en bijstellen van  behandelplannen dan wel begeleidingsplannen.

√ Je bent in contact met behandelaars en extern betrokkenen

√ Je stemt je handelen af op de cliënt die centraal staat

√ Je rapporteert regelmatig doelgericht in onze systemen op voortgang van de behandeling/begeleiding.

 √ Je bent persoonlijk begeleider van een aantal cliënten.

 

√ Je werkt in een team voor een groep cliënten waarbij iedere cliënt een individueel zorgpad heeft.

                                                          
Waarom jij het verschil kunt maken

Omdat je een ervaren professional bent die met hart voor onze cliënten werkt en multidisciplinaire samenwerking leuk vindt. Je hebt minimaal een beroepsgerichte mbo-opleiding niveau 4 en hebt kennis van onze doelgroep of je kunt je dit snel eigen maken. Daarnaast ben je bereid om te investeren in jezelf om SKJ-geregistreerd te raken. Wij faciliteren je hier uiteraard in. Je staat stevig in je schoenen en bent gericht op kwaliteit en resultaat en kunt problemen oplossen. Je bent goed in staat te reflecteren op eigen handelen en het dialoog aan te gaan met collega’s. Als je kennis hebt van oplossingsgericht, systeemgericht en competentiegericht werken, kun je deze goed gebruiken in het werken bij ons.

Inschaling

Deze functie is ingedeeld in schaal 45 van de CAO Gehandicaptenzorg (bij SKJ-registratie).

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, Hengelo Gezondheidspark
Postcode 7555 SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Afdeling P&O, telefoon 088-7776006
Functie(s) Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 30-03-2020
Reageer voor 16-04-2020
Ingangsdatum 01-05-2020
Nummer 51605
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq