Persoonlijk Begeleider - Woonvorm De Braak Raalte
De Parabool

De Parabool is met 390 medewerkers een Sallandse organisatie met korte lijnen. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking, zodat zij een volwaardige plek in de samenleving vinden. Samen willen we ontdekken hoe wij hen het beste kunnen ondersteunen. Dit doen wij en dat voelen zij. Niet eenmalig of speciaal, maar dagelijks en gewoon. Dat maakt ons bijzonder!

Ben jij een enthousiaste persoonlijk begeleider, gedreven, hou je ervan om de handen uit de mouwen steken, mensen te begeleiden en past warme zorg bij jou?

Dan willen wij heel graag dat jij bij ons komt werken! 

Wij zoeken namelijk een medewerker die van veel markten thuis is, maar vooral van zorgen houdt op onze locatie de Braak. De Braak is een kleinschalige woonlocatie speciaal voor bewoners met een verstandelijke beperking die al wat ouder zijn. Op de Braak zijn er 3 woningen met 6 bewoners per woning. De woningen zijn qua doelgroep divers. Jij komt te werken op 1 van deze woningen. De Braak 24A is een woning waar 3 mannen en 3 vrouwen wonen met verstandelijke (en meervoudige) beperking. Het ontwikkelingsniveau ligt tussen de 0 en 3 jaar.

“Ik ben Jan en ik woon op de Braak. Ik heb veel zorg nodig. Bijna alles moet van mij overgenomen worden omdat ik dat zelf niet (meer) kan. De begeleiders proberen ons wel veel te motiveren om zoveel mogelijk zelf te blijven doen. Hier krijgen wij zelfvertrouwen van en dat vinden we fijn! Op de Braak proberen ze het altijd zo gezellig mogelijk voor ons te maken.  

Ik zoek een begeleider die van gezelligheid houdt én voor mij wilt zorgen.”

Persoonlijk begeleider

(24 uur per week- met affiniteit voor ouder wordende cliënten)

Wat ga je doen?

 • Als persoonlijk begeleider speel je in op dat wat de bewoner op dat moment nodig heeft. Je bent gericht op het stabiliseren van vaardigheden en het inspelen op achteruitgang.
 • Het kunnen inspelen op gedrag of uitdrukkingen is belangrijk, want de bewoners kunnen niet tot weinig praten.
 • Je helpt bij de hoge zorgvraag en ADL-zorg van de bewoners.
 • Als persoonlijk begeleider lever je een bijdrage aan de begeleiding, observatie en verzorging van de cliënten in hun woonsituatie op grond van het individuele ondersteuningsplan.
 • Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan en het afstemmen van de zorg met andere partijen.
 • Hiervoor werk je nauw samen met het netwerk van de cliënt en de orthopedagoog.
 • Je draagt zorg voor een goede leefsfeer, voor veiligheid en welbevinden van de cliënten en hebt daarbij aandacht voor zowel de belangen van de individuele cliënt als van de groep;
 • Je voert indien nodig risicovolle- en/of voorbehouden handelingen uit waarvoor een bekwaamheidsverklaring verkregen is.
 • Als persoonlijk begeleider werk je onregelmatige diensten en in een wisselend patroon (dag, avond en nachtdiensten)
 • Je vertaalt vakkennis (op het gebied van ziektebeelden, syndromen, etc) naar concrete handelingen in de praktijk.

Wie zoeken wij?

 • Voor de functie persoonlijk begeleider heb je een afgeronde zorgopleiding op MBO niveau 4 en enige jaren ervaring in de gehandicaptenzorg.
 • Je hebt ervaring in (lichamelijke) verzorging van bewoners en ervaring met actieve en passieve tilliften of je bent bereid om dit te leren.
 • Je hebt ervaring in alleen en zelfstandig werken en bent gericht op het aansluiten bij de mogelijkheden van de bewoners. Je kunt daarbij snel reageren op het gedrag van de bewoners. Je bent hierbij duidelijk en kunt goed je eigen grenzen aangeven.
 • Je werkt transparant en kunt goed reflecteren op eigen en andermans handelen om zo je eigen en gezamenlijke ontwikkeling te vergroten.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor een goede afstemming en samenwerking met je collega’s binnen het team.

Wat bieden we je?        

 • Een jaarcontract voor 24 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij een organisatie waar cliënten en medewerkers het naar hun zin hebben.
 • Salaris en andere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 40, max. € 2902,- bruto per maand bij een volledige werkweek).
 • Een werkomgeving waar nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen en zich herkennen in onze kernwaarden Persoonlijk, Deskundig, Betrouwbaar én Samen!

Meer weten?

Voor meer informatie kun je dagelijks contact opnemen met het team van de Braak 24a. Tel.nr. 06-10411296. 

Reageren?
Ben jij die enthousiaste begeleider, die zorgt voor een ongedwongen, gezellige sfeer, zodat onze bewoners een veilig en warm thuis hebben, reageer dan snel!

Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk 7 maart 2021 via de sollicitatiebutton. 

Voor deze vacature wordt tegelijk in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

 

.

.

.

Type Vacature
Organisatie De Parabool
Locatie Woonvorm De Braak Raalte
Postcode 8101 GK
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie kun je dagelijks contact opnemen met het team van de Braak 24a. Tel.nr. 06-10411296.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 22-02-2021
Reageer voor 08-03-2021
Ingangsdatum 22-02-2021
Nummer 57858
Doorsturen Bekijk PDF

De Parabool

Als kleine nuchtere organisatie voelen wij ons al jaren thuis in Salland. Om ons heen zien wij de zorg verzakelijken. Grote fusies, papierstapels, bureaucratisering, loketten. Bij De Parabool willen wij willen vooral onszelf blijven: een organisatie waar de mens centraal staat. Waar je als individuele medewerker wordt gezien en het beste van jezelf kunt laten zien.

Meer over De Parabool