Persoonlijk begeleider, ambulant team Tubbergen
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als ambulant begeleider?
Ben jij ontwikkelingsgericht en heb jij een sterk reflectief vermogen?
Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Aveleijn zoekt een

persoonlijk begeleider
(24 uur met bereidheid tot uitbreiding naar 28 uur per week)

die vanaf maart 2022 het ambulante team Tubbergen komt ondersteunen.


Waar ga je werken?
De locatie bevindt zich in het centrum van Tubbergen, hierdoor is het voor veel cliënten makkelijk te bereiken. Ook zijn er veel recreatieve voorzieningen op loopafstand.

De begeleiding vanuit het team is gericht op voor mensen die in Tubbergen of in één van de omliggende plaatsen wonen en een lichte verstandelijke of psychische beperking hebben. De ondersteuning is gericht op het behoud en het vergroten van de zelfstandigheid. Dit kan zowel in de thuissituatie als op de locatie van Aveleijn.
We richten ons hierbij op hun ontwikkeling, verzorging en verbetering van de leefsituatie. De invulling wordt afgestemd op elke specifieke ondersteuningsvraag van de cliënt of de familie. Denk hierbij aan het vergroten van het persoonlijke netwerk, ondersteuning bij de huishouding, verpleging, behandeling of het oppakken van diverse activiteiten.

Jij en de cliënt
Kun je meebewegen met de cliënt en op zoek gaan naar de vraag achter de vraag? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt en de cliënt in zijn kracht zetten? Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan. Er wordt ook gewerkt met doelen die door de gemeente opgesteld zijn. De cliënt heeft de regie en wij zorgen ervoor dat de cliënt actief is in het zoeken van oplossingen en dat ze zoveel mogelijk zelfstandig zijn.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • minimaal een MBO4-diploma, MMZ4 of vergelijkbare opleiding
 • ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking, waarbij kennis en ervaring met de doelgroep LVB
 • ervaring in het ambulante werken met gezinnen en kennis van het sociaal domein is een pré
 • kennis van en ervaring met systeemgericht werken
 • lef en je kunt snel schakelen
 • voldoende digitale vaardigheden
 • de beschikking over rijbewijs en eigen vervoer

Je bent: reflectief, inventief, flexibel, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • met een helicopterview naar vraagstukken kijken en hierbij oplossingen aandragen

Ben je daarnaast in staat om heel zelfstandig te werken én weet je waar nodig ook je collega's te vinden?
Houd je van hectiek, maar weet je ook de rust te bewaren?
Dan is dit dé functie voor jou!

Inschaling

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 40 (maximaal € 2.993,- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Hoe ziet de procedure er uit?
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en afwisselende functie?
Solliciteer dan vóór 15 december met jouw CV en motivatie via ZorgSelect.

Wil je graag meer informatie over de functie? Hiervoor kun je contact opnemen met Annet Overmars, manager, via a.overmars@aveleijn.nl

We zien je reactie graag tegemoet!

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Werkplein
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Ambulant in Tubbergen
Postcode 7650 DL
Stad Tubbergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Annet Overmars, manager, via a.overmars@aveleijn.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 23-11-2021
Ingangsdatum maart 2022
Reageer voor 15-12-2021
Nummer 73116
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn