Persoonlijk begeleider |Korsakov|24-32 uur
Atlant

Functieomschrijving

Stel jij het verhaal van ieder mens centraal in jouw werk van alledag? En begeleid je graag met je handen op de rug? Atlant heeft ruimte op onze locatie Markenhof voor een creatieve:

Persoonlijk begeleider -Korsakov
24-32 uur Beekbergen

Kom jij ons team versterken
Marken west is een warm gezellig team met veel humor. Het is een mix van jongere en oudere medewerkers. Helaas gaan er een aantal met pensioen. Ons team bestaat uit verzorgenden, medewerkers maatschappelijke zorg en verpleegkundigen. Het zijn allemaal vaste krachten en dit betekent dat onze bewoners vaste gezichten zien. Dat werkt plezierig want zo kun je een relatie opbouwen met elkaar. 

Atlant is dé specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met het syndroom van Korsakov. Atlant heeft jarenlange (sinds 1966) ervaring in de zorg aan korsakov-bewoners; zij kunnen rekenen op zorg en begeleiding die volledig is toegesneden op hun mogelijkheden en wensen. Bij ons is elke bewoner uniek en zorg op maat noodzakelijk. Het zijn kleurrijke mensen met elk een bijzonder verhaal. Dit vraagt van jou een onbevooroordeelde kijk. 

“Samen kunnen lachen, maar er ook kunnen zijn voor de bewoner als het wat lastiger gaat in zijn/haar leven. Dat geeft gewoon een zinvol gevoel.”
Lotje Pieper (woonbegeleider Marken Haven).

Mooie uitdaging
Je begeleidt bewoners met korsakov en bepaalt samen met je bewoner en collega’s wat de beste zorg is en hoe de bewoners zoveel mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren. Dit vraagt een belangrijk stuk op het sociaal emotionele vlak. Mensenkennis is erg belangrijk, het aanvoelen van bepaalde situaties. Iedere bewoner heeft wat anders nodig, de een wil een schouderklopje en de ander wordt liever met u of meneer aangesproken. 
Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het zorgplan en houdt contact met bewoners en hun naasten. 

Verder heb je  de mogelijkheid om betrokken te zijn bij diverse projecten en aandachtsgebieden, daar waar jouw voorkeur en expertise ligt, zoals nieuwbouw, Topcare of de verantwoordelijkheid voor het farmaceutisch beleid op de locatie. 

Functie eisen

Jij bent iemand die
• Een (bijna) afgeronde MZ/SPW opleiding niveau 4 heeft. Het zou mooi zijn als je ervaring hebt in de psychiatrische (ouderen)zorg! 
• Stevig in je schoenen staat, geduldig is en optimistisch.
• Bereid is om onregelmatige diensten te draaien (dag, avond, nacht en in het weekend).
• Nieuwsgierig is hoe je kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van bewoners en hoe je hun sociale netwerk hierbij kunt betrekken.
• Goed kunt signaleren en analyseren, buiten de gebaande paden en oplossingsgericht denkt en gedreven bent om ons expertisecentrum te optimaliseren. 

Inschaling

Bij Atlant krijg je 
Een plek waar je werkt met enthousiaste en betrokken collega’s, waar geen dag hetzelfde is. De ruimte om je te ontplooien en te ontwikkelen, om jezelf te kunnen en mogen zijn. Je krijgt een contract voor 24-32 uur met een goed bruto maandsalaris van maximaal € 3.159,64 (CAO VVT FWG 40) op basis van 36 uur in de week, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. 

Bij Atlant zien we verwondering als het startpunt van innovatie en verbetering. Collega’s krijgen de ruimte om eigen ideeën in te brengen en uit te voeren. Een mooi voorbeeld hiervan is hoe Alice, Verpleegkundige op Marken Haven, onderzoek deed naar hoofdkussens. Ze won hier zelfs een prijs mee: “In de zorg is het belangrijk dat je je oren openhoudt voor wat bewoners zeggen”. Ontdek in de video hoe ze dit aanpakte: 

Bijzonderheden

Collega worden van Alice? Solliciteer via de knop “solliciteren”
Solliciteer je liever via WhatsApp of heb je nog vragen app of bel met onze recruiter, Claudia Verheggen, 06 82526943. 

Sfeerproeven? Natuurlijk is het mogelijk om een dagdeel mee te lopen en jouw toekomstige collega’s te ontmoeten. 

We zijn benieuwd naar jou! 

Type Vacature
Intern nummer 4-22
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Markenhof (Atlant)
Postcode 7361TC
Stad Beekbergen
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Begeleider wonen
Publicatiedatum 25-01-2022
Reageer voor 14-06-2022
Ingangsdatum 25-01-2022
Nummer 107462
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant