Persoonlijk Begeleider, Nieuwstraat, 24 uur per week
De Lichtenvoorde

Wij geloven in de kracht van mensen.
We dagen de ander uit om te denken in mogelijkheden.

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen.

De Lichtenvoorde ondersteunt mensen met een beperking. We zijn als organisatie volop in beweging. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal. Cliënten bij De Lichtenvoorde maken deel uit van de samenleving. Onze zorg en dienstverlening is er op gericht dat ze zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven hebben. En dat ze, waar dat mogelijk is, eigen verantwoordelijkheid nemen.

De Lichtenvoorde herkent, erkent en respecteert cliënten en hun mogelijkheden. Daarbij kijken we niet naar leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst, levensovertuiging of hulpvraag. De basis van onze zorg en dienstverlening is een respectvolle omgang tussen cliënten, verwanten, medewerkers en vrijwilligers. In onze zorg en dienstverlening nemen we het netwerk van de cliënt mee.

Voor het team “Nieuwstraat” in Eibergen zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde

Persoonlijk Begeleider
(24 uur per week)

 

Locatie Nieuwstraat

De Nieuwstraat is een 24 uurs woonvoorziening gesitueerd in een appartementencomplex waar 14 cliënten met een verstandelijke beperking, autisme en LVB problematiek verspreidt wonen.
De leeftijd varieert van twintig tot zeventig jaar. Iedere cliënt heeft zijn/haar eigen appartement, waardoor er een bepaalde mate van zelfstandigheid nodig is om hier te kunnen wonen.

De begeleiding is gericht op het individu, er zijn diverse hulp en  ondersteuningsvragen. Daarom zijn afwisseling, humor, creativiteit en situationeel handelen aan de orde van de dag.
Cliënten kunnen op vaste tijden gebruik maken van de gezamenlijke ruimte om o.a. koffie te drinken en samen te eten. Als Persoonlijk Begeleider werk je mee in alle voorkomende diensten, inclusief slaapdiensten.

Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor cliënten en hun familie.
 • Je onderhoudt het contact met derden, die betrokken zijn bij dienstverlening aan de cliënt of tot diens netwerk behoren.
 • Je ondersteunt de cliënt(en) bij het uitvoeren van de activiteiten op het gebied van Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL).
 • Je ondersteunt de cliënten bij het gebruik van medicijnen en het uitvoeren van handelingen in het kader van de BIG-wetgeving.
 • Je handelt adequaat in afwijkende situaties.
 • Je motiveert cliënten om deel te nemen aan de samenleving bijvoorbeeld door het stimuleren van nieuwe contacten.
 • Je draagt zorg voor de vaststelling, evaluatie en bijstelling van de zorgplannen en de individuele begeleidingsplannen van cliënt(en).
 • Je informeert je teamleden door middel van mondelinge en schriftelijk overdracht, over zaken betreffende cliënten.
 • Je stimuleert en motiveert de teamleden door middel van het geven en ontvangen van feedback.
 • Je neemt deel aan het werkoverleg.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, afwisselende baan bij een organisatie die volop in beweging is.
 • Veel ruimte voor zelfsturing, eigen ontwikkeling en scholing.
 • Een leuke functie in een enthousiast en betrokken team.
 • Je komt te werken bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste onafhankelijk keurmerk voor goed werkgeverschap. 
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functieschaal 40; Naast onregelmatigheidstoeslag, ontvang je jaarlijks vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%).
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Wat we verder nog van jou verwachten?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op MBO-4 niveau (MMZ of gelijkwaardig), eventueel aangevuld met specifieke (bij)scholing.
 • Je hebt een groot zelfinzicht en kunt goed terugkijken op je eigen handelen.
 • Je hebt een basishouding die uitgaat van aandacht, respect, interesse en gelijkwaardigheid.
 • Je bent enthousiast, sociaal vaardig en hebt veel affiniteit met de doelgroep.
 • Je hebt kennis en ervaring in het werken met cliënten met een verstandelijke beperking.
 • Je kunt goed omgaan met een diversiteit aan ondersteuningsvragen.
 • Je beschikt over een grote mate van flexibiliteit; je kunt je gedragsstijl snel aanpassen om doelgericht en effectief te handelen als de situatie dat vraagt.
 • Je kunt methodisch werken.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Simone Hartjes (zorgteammanager), telefonisch bereikbaar via nummer 0544-371130.

Solliciteren?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Je kunt solliciteren tot en met 5 november 2020.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 55316 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 17 november 2020.

Type Vacature
Organisatie De Lichtenvoorde
Locatie De Lichtenvoorde, Team Nieuwstraat in Eibergen
Postcode 7151CC
Stad Eibergen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Simone Hartjes
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 09-10-2020
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 06-11-2020
Nummer 55316
Doorsturen Bekijk PDF

De Lichtenvoorde

De Lichtenvoorde biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij De Lichtenvoorde is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij De Lichtenvoorde.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over De Lichtenvoorde