Persoonlijk begeleider 's Heerenberg
Estinea

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Als persoonlijk begeleider maak je zelf afspraken over de ondersteuning die je biedt. Je schrijft ondersteuningsplannen en werkt samen met cliënten gericht aan de doelen in het plan. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt.

Voor een locatie in ‘s Heerenberg zoekt Estinea een persoonlijk begeleider voor plm. 22 uur per week. Deze locatie in het centrum van 's Heerenberg gelegen biedt ruimte aan 15 cliënten. Op de locatie wordt 24-uurs zorg geboden. Er wonen cliënten met een lichte tot matig verstandelijke beperking (leeftijd tussen 25-75 jaar) met bijkomende problematieken, zoals psychische stoornissen, gedragsproblematiek en autisme. Het is voornamelijk gericht op begeleiding, maar ADL komt ook voor. De diensten bestaan uit dag- late- en slaapdiensten. 

Je werkt in een team met enthousiaste collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van mensen met een beperking. Daarbij maak je optimaal gebruik van elkaars sterke punten en kwaliteiten. Als dat nodig is kun je snel extra deskundigheid inzetten, bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten, of iemand van de ondersteunende diensten. 

Functie eisen

Wie ben jij?
Je kiest bewust voor een rol midden in de samenleving. Je ondersteunt mensen met een beperking om het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in hun wijk of buurt. Dat doe je met hart en ziel en als vanzelfsprekend, op een respectvolle wijze en met verantwoordelijkheidsgevoel, gedrevenheid, oprechte aandacht en professionaliteit.

Als persoonlijk begeleider versta jij je vak! 
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig en ruime ervaring in het werken met ondersteuningsplannen en nauwe samenwerking met het netwerk. 
• Ook heb je ruime ervaring in het werken op LVB niveau. Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring met autisme en psychische problematiek. 
• Je bezit sterke organisatorische eigenschappen, werkt oplossingsgericht, bent geduldig en toont daadkracht in de begeleiding van mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. 
• Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt. 
•Het is voor jou vanzelfsprekend om te reflecteren op je eigen handelen, om samen te werken en om collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Je toont leiderschap, je vormt een duidelijke mening en draagt deze uit op een directe en daadkrachtige manier, je zegt wat je doet en je doet wat je zegt.

Inschaling

Wat bieden wij?
• De uren zijn in overleg. Op deze locatie bieden wij een een functie voor 21,6 uur per week, meer uren zijn mogelijk op andere locaties in de regio.

• De functie is op basis van een contract voor onbepaalde tijd of voortzetting van je huidige dienstverband binnen Estinea. 
•  De inschaling is conform de CAO gehandicaptenzorg FWG 3.0, in schaal 40
•  Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%). 
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
• Estinea is een lerende organisatie. Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten, binnen je team en de organisatie. 
• Je werkt bij een organisatie met het "Goed werkgever” keurmerk en daar zijn we trots op.

Bijzonderheden

Pak je Kans!

We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Je kunt solliciteren tot en met 14 september aanstaande. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 22 september 2022. Heb je nog vragen over de vacature? Bel met de locatie via telefoonnummer 088-4950540. 
Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op de afdeling P&O via telefoonnummer 088-4950250. Enthousiast geworden? Reageer met de knop ‘Solliciteer!’ 
 
Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Zeddamseweg
Postcode 7041 CM
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 31-08-2022
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 30-11-2022
Nummer 113614

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea