Persoonlijk begeleider (24 uur per week – Ruurlo)
Sius

Jij hebt oog voor participatie in de samenleving en je stimuleert de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van iedere individuele cliënt. Je biedt cliënten zorg en begeleiding volgens het zorgplan, zowel individueel als in groepsverband. Deze zorg en ondersteuning stem je af met het multidisciplinair team.

Een greep uit de werkzaamheden:

  • Jij inventariseert de ondersteuningsvragen van de cliënt en legt deze vast in het zorgplan.
  • Je neemt de regie tijdens (multidisciplinaire) cliëntbesprekingen, brengt relevante cliëntinformatie bij elkaar, zorgt voor documentatie en zet de nodige acties uit.
  • Je evalueert periodiek de gemaakte afspraken over te behalen resultaten in het zorgplan en stelt deze bij indien nodig.
  • Je ziet toe op de veiligheid van de cliënt, signaleert afwijkende en/of acute situaties en treedt de-escalerend op bij calamiteiten en escalaties. Hierbij handel je volgens het protocol.
  • Je adviseert en ondersteunt de bij de zorg en begeleiding betrokken collega’s.

Onze locatie de Elfenbank is gevestigd in een rustige woonwijk in Ruurlo. Er wonen 13 bewoners met leeftijden tussen 23 en 55 jaar met een licht tot matige verstandelijke beperking. Bijkomende problematiek is o.a. psychiatrie en autisme waarbij eenieder mag zijn wie hij/zij is. De bewoners wonen in aan elkaar geschakelde huizen met ieder een eigen appartement, op de begane grond inclusief tuin of de eerste verdieping. Enkele bewoners hebben een huisdier mits zij daar zelf goed voor kunnen zorgen.

Ook is er een centrale ruimte waar o.a. koffie gedronken wordt. De visie van de Elfenbank is: wat je zelf kan ga je zelf doen. Waar nodig wordt begeleiding aangeboden. Meer informatie over de locatie vind je op https://www.sius.nl/locaties/elfenbank

We hebben een bevlogen, gemengd team, bestaande uit begeleiders, assistent-begeleiders en persoonlijk begeleiders. De persoonlijk begeleider hebben een aantal PB-schappen naar rato van het contract. We leveren 24-uurszorg inclusief slaapdiensten. Het is een voorwaarde om een rijbewijs te hebben om, indien nodig, een bewoner te begeleiden (ver) buiten Ruurlo.

Waar ons team in uitblinkt is dat er kritisch en actief geluisterd wordt naar elkaar.  Wat betreft collegialiteit is het fijn om te zien dat er ruimte is voor elkaar. We hebben een aantal vrijwilligers die bewoners ondersteunen in hun vrije tijd.

Deze functie biedt ruimte voor ontwikkeling en scholing. In ruil voor jouw inspanning ontvang je een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functiegroep 40 (dit komt uit op minimaal € 2236,- en maximaal € 3154,- bruto op basis van een 36-urige werkweek). Bovendien ontvang je naast een onregelmatigheidstoeslag, ook een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Onze ideale kandidaat heeft een basishouding die uitgaat van aandacht, respect, interesse en gelijkwaardigheid. Je hebt een groot inlevingsvermogen waarbij je de cliënt centraal stelt. Tevens los je dagelijkse knelpunten op en werk je zelfstandig in de coördinatie van de begeleiding en de uitvoering van het zorgplan. Daarnaast:

  • Ben je in het bezit van een diploma in de richting van begeleiding op minimaal mbo-4 niveau;
  • Heb je kennis van de begeleiding van mensen met een beperking en psychiatrische/ gedragshulpvragen.
  • Draai je mee in alle voorkomende diensten, waaronder slaapdiensten.

Werken bij Sius
Leven is ontdekken!

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen. Bij Sius is iedereen welkom die ondersteuning nodig heeft. Waar ze vandaan komen, hun leeftijd, wat ze wel of niet kunnen, waar ze in geloven, alles is goed. Want het gaat om hen, om wie zij zijn. We willen graag ontdekken wat zij belangrijk vinden. Wat hun kracht is en wat hen gelukkig maakt. En hoe zij het leven kunnen leiden dat zij graag willen. Wij ondersteunen hen daarbij.

Wij zijn geen doorsnee zorgverlener. Bij ons werken vakmensen met een intrinsieke motivatie om het leven van anderen fijner te maken. Juist omdat ieder mens anders is, geloven we dat een vastomlijnde werkwijze, volgens vooraf bepaalde stappen, zelden alleen de best passende oplossing is. En daarom kijken we verder dan dat.

We ondersteunen meer dan 850 mensen in de hele Achterhoek. Dat doen we met ongeveer 600 medewerkers en 350 vrijwilligers.

Vragen?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Corine de Ruijter. Zij is telefonisch bereikbaar op 0628240578 of via [email protected]

Solliciteren?
Wij zien je reactie graag tegemoet! Ben jij de geschikte kandidaat? Dan maken we een afspraak voor een gesprek.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 118395 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Organisatie Sius
Locatie Sius, Team Elfenbank in Ruurlo
Postcode 7261HJ
Stad Ruurlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 07-03-2023
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 25-04-2023
Nummer 118395
Doorsturen Bekijk PDF

Sius

Sius biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij Sius is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij Sius.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over Sius