Persoonlijk begeleider 29 uur per week in Winterswijk
Estinea

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider op de locatie Boeijinkweg ga je 12 mensen met een verstandelijke beperking ondersteunen en begeleiden. De bewoners krijgen ondersteuning op gebied van autisme, ADL en moeilijk verstaanbaar gedrag. 

Als persoonlijk begeleider werk je samen met de cliënt aan de doelstelling in hun ondersteuningsplan. Je krijgt te maken met veel verschillende hulpvragen, dit vraagt om flexibiliteit en het vermogen om snel te kunnen schakelen. In de praktijk zullen jouw werkzaamheden variëren van het smeren van een boterham voor een cliënt, tot een cliënt helpen om op een prettige manier zijn/haar dagprogramma te volgen en het bemiddelen tussen de cliënt en zijn/haar netwerk.

Zowel in de ochtend als in de avond sta je met meerdere collega’s op de werkvloer. Dit in verband met de extra ondersteuning die de bewoners nodig hebben bij het beginnen en afsluiten van de dag. Overdag kun je enkele uren alleen zijn, omdat alle bewoners naar een dagbesteding- of werkplek gaan. Je werkt vroege en late diensten, dagdiensten en slaapdiensten.

Waar kom jij te werken?

Boeijinkweg is een woonlocatie in het buitengebied van Winterswijk waar 12 bewoners, verdeeld over twee clusters, hun eigen appartement hebben. Op beide clusters is een gemeenschappelijke ruimte. Hier kunnen de cliënten gezamenlijk eten of gezellig een spelletje doen tijdens de koffie. De leeftijd van de bewoners is erg uiteenlopend en varieert van 19 tot 73 jaar.
 
Je werkt in een enthousiast team met 16 leergierige collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bewoners. We kennen elkaars sterke punten en kunnen op elkaar bouwen. Daarnaast hebben we meerdere vrijwilligers die ons ondersteunen tijdens leuke activiteiten en het onderhouden van de moestuin.

Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Functie eisen

Wie ben jij?
Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een persoonlijk begeleider die oprechte aandacht heeft voor de bewoners. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig.
• Je hebt ervaring in het werken met ondersteuningsplannen.
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
• Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
• Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?

• Je krijgt een contract voor 80% van 36 uur, zijnde 28,8 uur per week.
• Een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.
• De inschaling is in schaal 40 conform CAO Gehandicaptenzorg.
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkeringen en vakantiegeld
• Je werkt bij een organisatie met een `Goed werkgever’ keurmerk en daar zijn we trots op!

Bijzonderheden

Pak je kans!
Enthousiast geworden? Reageer met de knop ‘Solliciteer direct!’ knop.
Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met de woonlocatie Boeijink via telefoonnummer 088-4950645Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met de afdeling P&O via telefoonnummer 088-4950250


Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Boeijinkweg
Postcode 7105CG
Stad Winterswijk Huppel
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in overleg
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 08-07-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 19-08-2022
Nummer 112383

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea