Persoonlijk begeleider 60% Wehmerpad Aalten
Estinea

Functieomschrijving

Bij Estinea zetten we ons in voor het levensgeluk van mensen met een beperking. We werken vanuit de overtuiging dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Soms met ondersteuning van anderen en soms helemaal op eigen houtje. Om dat mogelijk te maken, werken we al twintig jaar in zelfsturende teams. Heb je een goed idee? Neem het initiatief en creëer kansen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Of waar jouw collega’s iets aan hebben. Want bij Estinea krijg je niet alleen verantwoordelijkheid, we geven je ook de ruimte om daar iets mee te doen. Werkplezier staat hier hoog in het vaandel. Er werken bijna 850 medewerkers bij Estinea vanuit ruim 75 locaties in de Achterhoek en Twente.

 

De functie

Waar kom je te werken?

Voor woonlocatie Wehmerpad in Aalten zoeken we een persoonlijk begeleider voor mensen met een beperking. Op woonlocatie Wehmerpad wonen 14 cliënten, in de leeftijd van 28 t/m 85 jaar, in hun eigen appartement en er zijn 2 gezamenlijke ruimtes. Ze hebben een matige verstandelijke beperking, aangevuld met lichamelijke beperkingen of problematieken als autisme en dementie. Deze locatie heeft ook te maken met de ouder wordende mens en er ligt naast het begeleiden ook accent op de zorg en woonbeleving.

 

Wat ga je doen?

De cliënten die je begeleidt hebben ondersteuning nodig, gericht op structuur en voorspelbaarheid. Ze zijn sociaal-emotioneel kwetsbaar en vinden het fijn de dag door ondersteuning te ontvangen. De diensten zijn, dagdiensten, late diensten en slaapdiensten. Je geeft uitvoering aan ondersteuningsplannen en werkt samen met cliënten gericht aan de doelen in het plan. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers.

Functie eisen

Wie ben jij?

Je denkt in mogelijkheden. Je bent een persoonlijk begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten, gedreven is en ondernemend. Je bent daadkrachtig en ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

 

Pas jij bij Estinea?

  • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig.
  • Je hebt verstand van het werken met ondersteuningsplannen.
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

 

Past Estinea bij jou?

  • Je krijgt een jaarcontract voor 21,6 uur per week. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
  • De inschaling is in FWG 3.0, schaal 40 conform CAO Gehandicaptenzorg.
  • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
  • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
  • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’.

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?

Zijn wij op zoek naar jou? Reageer dan vandaag nog. We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer voor 21 maart met de knop ‘Solliciteer direct!’ knop. De eerste gesprekken zijn op maandag 25 maart aanstaande in de ochtend. Heb je nog vragen over deze vacature? Bel ons via het telefoonnummer 088-4950315

Solliciteer direct!

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijk gebleken geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Wehmerpad
Postcode 7121DZ
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 12-03-2019
Reageer voor 21-03-2019
Ingangsdatum 12-03-2019
Nummer 44336

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea