Persoonlijk Begeleider (afd. De Tuba in de Lunetten in Zutphen)
Trajectum

Functieomschrijving

Ben je toe aan een nieuwe stap en wil jij werken met een complexe doelgroep? Gehandicaptenzorg, psychiatrie of justitie? Bij Trajectum hoef je niet te kiezen!

Wat bieden wij jou?
We hoeven jou natuurlijk niet uit te leggen wat het werk als Persoonlijk Begeleider precies inhoudt. Interessanter is wat jij van ons kunt verwachten: 

 

Waar kom je te werken?
Je komt te werken binnen ons team van enthousiaste collega's op afdeling de Tuba in de Lunette in Zutphen. Wij geven hier 10 over het algemeen ouder wordende cliënten zorg en specialistische begeleiding. Onze cliënten zijn mensen met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd variërend van 47 tot ongeveer 72 jaar. Ondanks dat ze binnen Trajectum verblijven vanwege hun licht verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische- en/of gedragsproblemen, zijn de ‘scherpe randjes’ er vaak af en is er sprake van een toenemende somatische zorgvraag. Simpelweg omdat onze cliënten ouder worden. De cliënten vragen dan ook begeleiding en ondersteuning op beide vlakken. Naar ieders kunnen volgen zij dagbesteding in hetzelfde pand. De cliënten hebben allen een eigen kamer, maar zijn ook veel in de gezamenlijke woonkamer aanwezig. Wanneer het kan gaan we één op één met een aantal cliënten op pad. Het doel: een zo normaal mogelijk leven en zo leuk mogelijk oud worden!                         

Ben jij toe aan een uitdaging op het snijvlak van somatische zorg, LVB en psychiatrische- en gedragsproblematiek? Dan is dit dé vacature voor jou! Wil je alvast kijken hoe onze locatie eruit ziet? Kijk dan op https://youtu.be/4s63eWuZGew

Wat ga je doen?
Als Persoonlijk Begeleider ben jij de verbindende schakel tussen de cliënt, de behandelaar, het team en de familie en wettelijk vertegenwoordigers. Het is jouw taak om, in samenwerking met jouw collega’s, te zorgen dat onze cliënten de begeleiding, ondersteuning en verzorging krijgen die zij nodig hebben. Voor elke client is een op maat gesneden behandelplan opgesteld. Samen met de behandelaar ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van het behandelplan. Waarin je altijd scherp blijft op het behouden van zoveel mogelijk zelfstandigheid en de balans tussen kunnen en aankunnen bij onze cliënten. Dankzij jouw professionele en stevige persoonlijkheid kun je goed omgaan met de complexiteit van onze doelgroep. Je hebt ook oog voor jouw collega’s en zet je in voor de ontwikkeling van het team.

Functie eisen

Wat breng je mee?
Of je nou jong of oud bent, bij ons word je met open armen ontvangen! Zeker als je net als wij gevoel voor humor hebt, graag met ons meedenkt hoe we onze begeleiding nóg beter kunnen maken en echt stevig in je schoenen staat. Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan met de doelgroep SGLVB (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Beperkt) of een vergelijkbare doelgroep.

Heb/ben je daarnaast:

 • Een relevante afgeronde pedagogische of verpleegkundige opleiding op minimaal HBO niveau aangevuld met werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Enthousiast, gemotiveerd en beschik je over voldoende zelfkennis?
 • Sociale vaardigheden als tact en inlevingsvermogen;
 • Relativerend vermogen en kun je omgaan met conflicthantering?

Dan ben jij de collega naar wie wij op zoek zijn!

Inschaling

Goede arbeidsvoorwaarden:
Je kunt bij ons je kennis, ervaring en vaardigheden inzetten voor een uitdagende doelgroep cliënten met verschillende problematieken. Je leert iedere dag bij over jezelf en onze cliënten en blijft jezelf daardoor ontwikkelen. Er zijn volop kansen om door te groeien wanneer je deze zelf durft te pakken en kunt een belangrijke bijdrage leveren aan het bouwen aan de organisatie en de kwaliteit van de zorg. Uiteraard bieden we je goede arbeidsvoorwaarden: 

 • Een arbeidsovereenkomst voor minimaal 32-36 uur per week;
 • Een jaarcontract die we met wederzijds goedvinden graag verlengen;
 • Een goed salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg in FWG 45;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen;
 • Een fietsplan;
 • Bedrijfsfitness. 

Bijzonderheden

Zien we jou binnenkort?
Ben jij enthousiast geworden en wil je graag reageren? Solliciteer dan voor 20 mei.
Klik op de button ‘direct solliciteren’  om het sollicitatieformulier te doorlopen en jouw cv en motivatiebrief te uploaden.

Heb je nog vragen, dan kunnen we deze uiteraard eerst telefonisch of via de mail doornemen. Teammanager Janneke Harbers kan je alles vertellen over deze vacature! Bel of app 06 21363347 of mail naar [email protected] 

Wat ons betreft ben je, bij wederzijdse interesse, meteen welkom!

Type Vacature
Organisatie Trajectum
Locatie Trajectum, standplaats Zutphen
Postcode 7202AG
Stad Zutphen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Janneke Harbers kan je alles vertellen over deze vacature! Bel of app 06 21363347 of mail naar [email protected]
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 02-05-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 20-05-2022
Nummer 110524

Trajectum

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Meer over Trajectum