Persoonlijk begeleider ambulant Aalten, 18 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Als persoonlijk begeleider voor team Ambulant Aalten vind je het een leuke uitdaging om met cliënten te werken met een licht tot matige verstandelijke beperking. Je maak zelf afspraken over de ondersteuning die nodig is. De doelen van de cliënten schrijf je op in het ondersteuningsplan en samen werk je hieraan. Je ondersteunt de cliënt met praktische zaken zoals huishoudelijke taken, financiën en het verwerken van hun post. Je bent voor de cliënt een luisterend oor en het helpt bij het vinden van een oplossing voor de problemen waar ze tegenaan lopen. Daarnaast help je de cliënt bij het opbouwen van zijn sociale netwerk. Er worden soms ook groepsactiviteiten aangeboden en je vindt het leuk om dit mede te organiseren en te begeleiden.

Je werkt op wisselende en onregelmatige tijden, sommige cliënten hebben vaste begeleidingsmomenten en bij anderen worden deze per keer afgesproken. De meeste cliënten hebben wekelijks één of meerdere contactmomenten.
Wat we ook belangrijk vinden is dat je nauw samenwerkt met het sociale netwerk van een cliënt. Zoals ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt.

Waar kom je te werken?

Voor het ambulante team in Aalten zoeken we een persoonlijk begeleider voor mensen met een beperking. Dit team biedt ambulante ondersteuning aan gemiddeld 65 cliënten. De cliënten hebben veelal een licht verstandelijke beperking maar soms ook bijkomende psychische problematiek.
Je werkt in een enthousiast team met zelfstandige collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de cliënten. Jullie kennen elkaars sterke punten en kunnen op elkaar bouwen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Functie eisen

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een persoonlijk begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig
• Je hebt ervaring in het werken met ondersteuningsplannen
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt
• Je staat stevig in je schoenen en je bent stressbestendig
• Je kunt zelfstandig werken en beslissingen maken
• Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer
• Je bent flexibel inzetbaar

Inschaling

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en in onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Je krijgt een contract voor 18 uur per week. Een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort
• De inschaling is in schaal 40 conform CAO Gehandicaptenzorg
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Zijn wij op zoek naar jou? Je kunt tot en met zondag 23 januari reageren met de knop ‘Solliciteer direct!’ . De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 27 januari in de ochtend. Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Anne van Dillen (06 - 51 452 129) of Nicole Kuiper (06 - 10 000 918).

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Ambulant Aalten
Postcode 7121 DH
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) begeleider ambulant
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 14-01-2022
Reageer voor 24-01-2022
Ingangsdatum 14-01-2022
Nummer 107184

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea