Persoonlijk begeleider Ambulant Doetinchem/Montferland 28 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Het begeleiden en ondersteunen van cliënten in hun woon- en leefsituatie en het opstellen van een ondersteuningsplannen. Als persoonlijk begeleider maak je de afspraken over ondersteuning die je biedt samen met de cliënten. Waar mogelijk ligt de regie bij de cliënt, zij willen op een volwassen wijze benaderd worden. Je schrijft ondersteuningsplannen en werkt samen met cliënten gericht aan de doelen in het plan. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden vrijwilligers en de gemeente. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt. Je bewaakt de voortgang van het proces voortvloeiend uit de gemaakte afspraken.

De meeste cliënten hebben een licht verstandelijke beperking vaak in combinatie met andere problematiek, als verslaving of psychische problemen. 

Je ondersteunt de cliënt bij praktische zaken zoals het huishouden, de post of bijvoorbeeld het plannen, voorbereiden en/of voeren van gesprekken met derden, zoals het werk, de arts of overheidsinstanties.

Je werktijden zijn onregelmatig, je werkt zowel overdag als ‘s avonds. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. Je maakt samen met de cliënt(en) afspraken over de begeleidingsmomenten.

Waar kom jij te werken?

Team ambulant gemeente Doetinchem/Montferland, die in totaal 42 cliënten tussen de 20 en 70 jaar begeleidt in hun eigen woonsituatie in de omgeving van Doetinchem en Montferland.

Je werkt in een team met 6 leergierige en enthousiaste collega’s met ieder zijn/haar eigen kwaliteiten. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van deze cliënten. Daarbij maak je optimaal gebruik van elkaars sterke punten en kwaliteiten. Mocht het nodig zijn dan kan er ondersteuning plaats vinden door samenwerkingspartners in de samenleving, denk aan huisarts, psychiater/psycholoog, bewindvoerder, gemeente/buurtcoach of anderen uit het systeem van de client. Ook kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een adviseur zorgprocessen of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

 

Functie eisen

Wie ben jij?

Jij denkt in mogelijkheden! Je bent leergierig en ondernemend. Je vindt het geen probleem om solistisch te werken, bent stressbestendig en durft beslissingen te nemen.

Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in hun wijk of buurt en in de maatschappij. Dat doe je met verantwoordelijkheidsgevoel, gedrevenheid, oprechte aandacht en professionaliteit.
Je neemt initiatief en bent ondernemend.

Je bent flexibel en je kunt je eigen planning maken, er wordt niet volgens een vast rooster gewerkt en we werken ook in de avonduren.

Pas jij bij Estinea?

 • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig
 • Je hebt ervaring in het werken met ondersteuningsplannen
 • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt
 • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden
 • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt
 • Je bent in het bezit van een eigen auto

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?

 • Je krijgt een contract voor 28,8 uur per week. Een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
 • De inschaling is in FWG 3.0 schaal 40 conform CAO Gehandicaptenzorg.
 • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
 • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
 • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Pak je kans

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?

Zijn wij op zoek naar jou? Reageer dan vandaag nog. We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageren kan tot en met 17 mei 2021. 

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel Corina Starink, telelefoonnummer 06-51147259 of Ilse Peppelinkhausen, telefoonnummer 06-49879120 Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel afdeling P&O via telefoonnummer 088-4950250.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Ambulant Doetinchem/Montferland
Postcode 7141 CM
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 03-05-2021
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 18-05-2021
Nummer 67959

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea