Persoonlijk Begeleider Ambulant
Sius

Als begeleider ambulant begeleid je cliënten met uiteenlopende ondersteuningsvragen in de eigen thuissituatie. Het gaat hierbij om cliënten met een (licht) verstandelijke beperking, psychische-, psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek en bijkomende problemen. Je begeleidt de cliënten bij hun problematiek. Daarbij motiveer, stimuleer en activeer je de cliënt gericht op het vergroten van de zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Samen met de cliënt en diens netwerk werk je aan, vastgestelde doelen, die vastgelegd zijn in het ondersteuningsplan. Je signaleert en rapporteert aandachtspunten, complexe en/of risicovolle situaties en schakelt zo nodig extra expertise in. De ondersteuning richt zich o.a. op het gebied van sociale- en maatschappelijke hulpvragen, stabilisatie van de leefomgeving, praktische huishoudelijke vaardigheden, administratie, financiën en schulden en bouwen aan en/of versterken van het netwerk.

Een greep uit de werkzaamheden zijn:

  • Je ondersteunt de cliënt bij het onderhouden van een sociaal netwerk, informeert en onderhoudt contacten met het netwerk van de cliënt en betrekt daar eventueel en/of daar waar nodig het netwerk bij de uitvoering van het ondersteuningsplan.
  • Je signaleert bijzonderheden met betrekking tot het welbevinden, hygiëne en veiligheid en onderneemt waar nodig actie.
  • Je ziet toe op de veiligheid van de cliënt, signaleert afwijkende en/of acute situaties en treedt de-escalerend op bij calamiteiten en escalaties. Hierbij handel je volgens het protocol.

Deze functie biedt ruimte voor scholing en ontwikkeling. Je komt te werken met een leuke, gevarieerde groep cliënten en medewerkers. Bij voorkeur ben je 24 uur per week beschikbaar, maar we overleggen graag met jou hierover. In ruil voor jouw inspanning ontvang je een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functiegroep 40 (dit komt uit op minimaal € 2457,00 en maximaal € 3332,00 bruto op basis van een 36-urige werkweek). Bovendien ontvang je naast een vakantietoeslag van 8% ook een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van één jaar met de intentie om dit om te zetten naar een vast dienstverband.

Onze ideale kandidaat werkt vanuit de eigen regie van de cliënt en past de begeleiding daar op aan. Jij:

  • hebt een diploma in de richting van begeleiding en verzorging op minimaal mbo-4 niveau.
  • hebt aantoonbare ervaring met de doelgroep;
  • bent in het bezit van een rijbewijs en een auto;
  • bent bereid in de hele Achterhoek te werken of in overleg met ons beschikbaar te zijn voor een aantal regio’s binnen de Achterhoek;
  • kunt ook (af en toe) ’s avonds en in de weekenden werken.

Werken bij Sius
Leven is ontdekken!

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen. Bij Sius is iedereen welkom die ondersteuning nodig heeft. Waar ze vandaan komen, hun leeftijd, wat ze wel of niet kunnen, waar ze in geloven, alles is goed. Want het gaat om hen, om wie zij zijn. We willen graag ontdekken wat zij belangrijk vinden. Wat hun kracht is en wat hen gelukkig maakt. En hoe zij het leven kunnen leiden dat zij graag willen. Wij ondersteunen hen daarbij.

Wij zijn geen doorsnee zorgverlener. Bij ons werken vakmensen met een intrinsieke motivatie om het leven van anderen fijner te maken. Juist omdat ieder mens anders is, geloven we dat een vastomlijnde werkwijze, volgens vooraf bepaalde stappen, zelden alleen de best passende oplossing is. En daarom kijken we verder dan dat.

We ondersteunen meer dan 850 mensen in de hele Achterhoek. Dat doen we met ongeveer 600 medewerkers en 350 vrijwilligers.

Vragen?
Bert Zuidersma, zorgteammanager, vertelt je graag meer. Hij is te bereiken via 06 57484722 en [email protected].

Solliciteren?
Wij zien je reactie graag tegemoet! Ben jij de geschikte kandidaat? Dan maken we een afspraak voor een gesprek.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 119683 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Organisatie Sius
Locatie Sius, diverse locaties
Postcode 7131 PE
Stad Lichtenvoorde
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 28-04-2023
Ingangsdatum Z.s.m.
Reageer voor 08-06-2023
Nummer 119683
Doorsturen Bekijk PDF

Sius

Sius biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij Sius is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij Sius.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over Sius