Persoonlijk begeleider
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Begrijp jij dat ik me het veiligst voel in een gestructureerde omgeving? Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Zorg jij ervoor dat ik zo zelfstandig mogelijk kan zijn met wonen, leren en werken?"

Waar ga je werken?
Jij gaat werken binnen één van onze woningen aan de rand van het terrein van Groot Schuylenburg. Hier wonen 7 cliënten van 34 tot 68 jaar oud met een lichte tot matige verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek zoals autisme en hechtingsproblematiek.

Je wordt onderdeel van een stabiel en betrokken team waar alles goed staat en met veel passie gewerkt wordt. Als persoonlijk begeleider zorg jij ervoor dat de lijnen verder uitgezet worden en zorg je voor stabiliteit.

Wie ga je helpen?
Cliënten met een (lichte) verstandelijke beperking vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost soms moeite. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de client zo zelfstandig mogelijk kan leven. Om dit te bereiken werk je nauw samen met zijn familie en andere disciplines.

De sfeer binnen deze woning is gezellig en huiselijk. Toch is de dynamiek tussen de cliënten elke dag weer anders en vraagt dit van jou continu te schakelen en hier als begeleider op in te spelen. Het escaleert hier niet vaak, maar cliënten hebben jouw sturing hierin wel nodig.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere persoonlijk begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

In ieder geval vertaal jij mogelijkheden naar een persoonlijk zorgplan. Je bent het eerste aanspreekpunt van de cliënt en zijn verwanten en coördineert de zorg. Daarnaast coach je collega's en geef je richting. Ook streef je naar een optimale samenwerking tussen verwanten, dagbesteding en andere betrokken disciplines. Dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Vrijwel alle cliënten gaan dagelijks rond 09:30 uur naar de dagbesteding. Tussen 13:00 uur en 15:00 uur komen zij weer thuis. Dit geeft jou tijd om je administratieve taken te doen, afspraken te plannen en huishoudelijke taken op te pakken. In de avond worden er vaak gezellige activiteiten ondernomen met de cliënten. Zo gaan we bijvoorbeeld regelmatig naar de Brasserie of het Vierhuis.

Dit bieden wij
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.151,- tot maximaal € 3.289,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Een contract voor 28 - 32 uur per week.
  • De ruimte door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
  • Een vaste eindejaarsuitkering (lees: 13e maand) van 8,33% van je jaarsalaris en een vakantietoeslag van 8%
  • Jaarlijks ontvang je extra PBL-uren (Persoonlijk Budget Levensfase) boven jouw wettelijke vakantie-uren.
Dit ben jij
  • Je hebt een afgeronde mbo-zorgopleiding op minimaal niveau 4.
  • Je hebt al enkele jaren ervaring als persoonlijk begeleider van cliënten met een verstandelijke beperking.
  • Je hebt kennis van autisme, de methodiek Triple C en werken in de driehoek.
  • Je bent zelfstandig, proactief en straalt rust uit. Je vindt het geen probleem om regelmatig alleen te werken op de woning.
Meer weten of solliciteren?
Heb je interesse? Wij ontvangen graag jouw cv en motivatie! Na een positief eerste gesprek, ga je ook een dienst meedraaien. Om goed zicht te krijgen op jouw talenten, drijfveren en competenties kan een assessment onderdeel zijn van de selectieprocedure. Hebben we de juiste kandidaat gevonden, dan sluiten we de vacature.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Sandra Dijkslag, via telefoonnummer 06-82 69 23 87. Of neem contact op met Joyce Dijkhuis, recruitment, via telefoonnummer 06 - 12 12 39 12.

Ook hebben we iedere maandag van 12:00 tot 12.30 uur een livechat waar jij jouw vragen kunt stellen op Facebook..

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Apeldoorn
Postcode 7325 BA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 16-11-2021
Reageer voor 07-12-2021
Nummer 72902

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland