Persoonlijk begeleider
's Heeren Loo Oost-Nederland

“Begrijp jij dat ik me het veiligst voel in een gestructureerde omgeving? Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Help je mij zo zelfstandig mogelijk te zijn met wonen, leren en werken?”

Waar ga je werken?
Jij werkt binnen een leuke en gezellige woning waar cliënten met een Licht tot Matig Verstandelijke Beperking wonen in de woonwijk Zonnehoeve, tegen de rand van woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn. De leeftijd van deze groep ligt tussen de 25 en 45 jaar. De hulpvraag die er ligt is zeer divers wat het werken in deze groep nooit saai en voorspelbaar maakt. Naast de verstandelijke beperking is er bij deze cliënten ook sprake van een stoornis binnen het autistisch spectrum of hechtingsproblematiek. Je komt te werken in een gemotiveerd team welke in opbouw is en waarin ze voor de cliënten en voor elkaar klaar staan.

Wie ga je helpen?
Mensen met een Lichte of Matig Verstandelijke Beperking (LVB/MVB) vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Voor de cliënten is een veilige en gezellige woonsfeer belangrijk. Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de cliënt zo zelfstandig mogelijk kan leven. Om dit te bereiken werk je nauw samen met zijn familie en andere disciplines.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere persoonlijk begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

In ieder geval vertaal jij mogelijkheden naar een persoonlijk zorgplan. Je bent het eerste aanspreekpunt van de cliënt en zijn verwanten en coördineert de zorg. Daarnaast coach je collega's en geef je richting. Ook streef je naar een optimale samenwerking tussen verwanten, dagbesteding en andere betrokken disciplines. Als team werken wij naar het zo zelfstandig mogelijk zijn van onze cliënten en een goede sfeer is binnen deze woning dan ook erg belangrijk.

Naast de standaard diensten op deze woning zijn slaapdiensten ook een onderdeel van je dienstenstructuur. Deze diensten worden samen met de naastliggende woning opgevangen binnen de teams. Buiten de slaapdiensten om ligt het dienstenpatroon ook net anders dan op een andere woning. Omdat de cliënten door de week naar dagbesteding of het werk gaan is de woning overdag gedeeltelijk gesloten. Hierdoor heb je vaak kortere diensten.

Binnen het team zijn wij naast een persoonlijk begeleider ook op zoek naar begeleiders om het team weer volledig compleet te hebben.

Die bieden wij
 • Een contract voor onbepaalde tijd!
 • Een werkweek van minimaal 24 en maximaal 28 uur per week.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.236,- en maximaal € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten, een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal mbo-4 niveau afgerond.
 • Je hebt al werkervaring als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg of je bent een startende persoonlijk begeleider die stevig in de schoenen staat.
 • Je herkent de ondersteuningsvraag en je weet de juiste wijze van begeleiding te organiseren.
 • Je bent flexibel, je hebt een gezonde dosis humor en slaapdiensten zijn voor jou geen probleem.
Meer weten of solliciteren?
De gesprekken zullen doorlopend gevoerd worden, zodra de juiste kandidaat is gevonden zullen wij de vacature sluiten.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Anne-Petra Brethouwer, manager zorg, via 06 - 23 52 71 35 of met Marloes de Vries, medewerker recruitment, op telefoonnummer 06 - 22 68 59 30.

Wil je meer weten over werken bij 's Heeren Loo? Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. En heb je tijdens deze livechat vragen? Dan beantwoorden wij deze direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Apeldoorn
Postcode 7325 BA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 11-07-2022
Reageer voor 31-08-2022
Nummer 112433

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland