Persoonlijk Begeleider Dagbesteding /Kameleon /21u
Elver

Wat ga je doen?

De Kameleon is een begeleidingsintensieve groep (allen ZZP 7) met enkele ADL werkzaamheden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschonen van incontinentiemateriaal. Wij werken met 6 deelnemers tussen de 20 en 65 jaar oud. Onze deelnemers hebben een ontwikkelingsleeftijd tussen de 0 en 2 jaar. Deze groep is gericht op de ouder wordende cliënt. Er is o.a sprake van visuele beperking, lichamelijke beperkingen en stoornissen in het autistische spectrum. Op onze groep werken we met 2 begeleiders, wellicht 3 in de toekomst i.v.m. meerzorgaanvraag. De groep is regelmatig buiten en het tempo ligt laag. We proberen een gevarieerd programma aan te bieden en zijn daarin nog in ontwikkeling als groep. Communicatie met de deelnemers verloopt met korte duidelijke boodschappen ondersteund met picto's, foto's en/of voorwerpen. Naast duidelijkheid en structuur, zijn sfeer kunnen bieden en humor belangrijke aspecten in de begeleiding.

Het dagprogramma van de Kameleon wordt aangepast aan de behoefte en zorgvraag van onze deelnemers. De activiteiten die we doen zijn o.a. sjouw klussen buiten afgewisseld met binnenactiviteiten zoals snoezelen, beamer en tafelwerkjes. Inspanning en ontspanning moeten in balans zijn, geef de deelnemers voldoende tijd voor schakelmomenten.

Waarom hier werken?
De Kameleon is een stabiel, vastberaden en zelfstandig werkend team. We zetten de deelnemer centraal en kijken met een open blik naar mogelijkheden en de toekomst. Voor ieders mening is ruimte en we durven ons kwetsbaar op te stellen. We bespreken met elkaar de kaders waarbinnen we kunnen werken, hebben een groot doorzettingsvermogen met een positieve inslag. We zijn flexibel, creatief en kunnen meebewegen zowel in voorkomende situaties als in de begeleiding van onze deelnemers.

Wat ga je doen?
Binnen de Dagbesteding werk je dagdiensten verdeeld over 3 dagen. Je gaat aan de slag als Persoonlijk Begeleider Dagbesteding binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega's verantwoordelijk bent voor jouw team en groep cliënten. Doordat je samen met het team verantwoordelijk bent voor de Kameleon, wordt het gewaardeerd dat je overleg pleegt, zelfstandig kunt werken en beslissingen durft te nemen.

Als persoonlijk begeleider stippel je de lijnen uit en presenteert die aan je collega's om dit samen te bespreken en verder uit te werken. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team, is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf en naar jouw collega's. Afspraak is dan ook afspraak. Binnen de kameleon werk je op een begeleidende, coachende en verzorgende manier om veiligheid, structuur, duidelijkheid en sfeer te bieden. Hierbij hebben de deelnemers zoveel mogelijk invloed op hun eigen leven. Het is belangrijk dat jij de regie houdt en onvoorwaardelijke begeleiding geeft aan de deelnemers.

Wat vragen wij van jou?
 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep en kennis heeft van epilepsie, autisme of de bereidheid heeft hierin bij te scholen.
 • Je bent een persoon die stevig in zijn/haar schoenen staat, humor heeft, voor je eigen mening durft uit te komen en je open en kwetsbaar kan opstellen.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 4. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work of Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).

Wat bieden wij jou?
 • Je werkt 21 uur per week. *Wij vragen hiernaast bereidheid om meer te werken bij ziekte, snipperdagen, PBL etc.
 • Het team van Kameleon werkt op 2 groepen (Kameleon & Kaketoe), er is evt mogelijkheid om 1 dag op Kaketoe te werken.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Wij bieden een passend salaris conform het CAO Gehandicaptenzorg.
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met Inge 06-36098180 of Anne-Marije 06-20537337

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.

Wij sluiten de vacature zodra er een geschikte kandidaat is gevonden.

*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info
Anne-Marije Dimmedal 06-20537337 [email protected]
Inge van Ek, 06-36098180 [email protected]

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 21
Uren tot 21
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider dagbesteding
Publicatiedatum 26-04-2022
Reageer voor 31-05-2022
Nummer 110388

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver