Persoonlijk begeleider dagbesteding
De Twentse Zorgcentra

In gebouw de Hoek op de LosserHof bieden we op de afdeling Wijnmakerij arbeidsmatige dagbesteding aan zowel interne als externe cliënten in de leeftijd van 20 tot 73 jaar. Met deze 5 heren en 6 dames maken we jam, saus en (nog in mindere mate) wijn voor interne en externe klanten. Daarnaast ondersteunen we andere arbeidsmatige groepen in het bouw. Denk hierbij aan het verrichten van werkzaamheden als inpakken, dozen vouwen, wegen en dopjes afhalen.

De groep cliënten kennen een matig verstandelijke beperking en hebben structuur en duidelijkheid nodig in het dagprogramma. Daarin ben je consequent; afspraak is afspraak. Enkele cliënten zijn bekend met gedragsproblematiek en reageren op veranderingen. Er zijn sterke verbale interacties tussen de cliënten en dit kan leiden tot agressie. Dit is echter goed te begeleiden, door de signalen vroegtijdig te herkennen en daarop in te spelen kun je de spanning wegnemen. Daarbij is het belangrijk dat je altijd de rust bewaard, jij bent de stabiele factor voor de cliënten. 

De functie

 • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, bijstellen en onderhouden van het persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’ van een of meerdere cliënten.
 • Je instrueert en coacht de overige teamleden in de uitvoering van de in het (digitaal) cliëntendossier gemaakt afspraken.

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
 • Ervaring met de taken van een persoonlijk begeleider. Dat kan bijvoorbeeld ook doordat je buddy van een persoonlijk begeleider bent, dan wordt dit de volgende stap in je carrière.
 • Iemand die handig is met de computer en de verwerking van administratie. Doordat wij producten leveren aan externe partijen moet de administratie op orde zijn. We worden graag overtuigd van jouw organisatorische vaardigheden.

 

Wij bieden

 • ​Een afwisselende baan van gemiddeld 23 uur per week. Je werkdagen zijn in principe maandag, dinsdag en donderdag. Af en toe behoort een vrijdag ook tot je werkdagen. Natuurlijk doen we ook graag een beroep op je flexibiliteit in geval van ziekte of vakanties. De werktijden zijn van 08.45 uur tot 16.15 uur waarbij je de middagen en de vrijdag alleen op de groep staat. Natuurlijk zijn de collega’s van andere groepen nabij maar we zoeken wel iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat.
 • Een salaris van min. € 1.898,- / max. € 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst ter vervanging van een zieke collega, in eerste instantie voor de duur van 6 maanden. Gezien de ontwikkelingen binnen Dagbesteding Losser 3 behoort verlenging tot de mogelijkheden.
  Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra , worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Bijzonderheden

Gesprekken

De gesprekken vinden plaats op donderdag 21 november a.s. tussen 09.00 en 12.00 uur.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 19.436
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, dagbesteding Losser 3, Wijnmakerij
Postcode 7581PW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 23
Uren tot 23
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor een half jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) BBL Verpleegkundige 4
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 07-11-2019
Reageer voor 15-11-2019
Nummer 49427
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra