Persoonlijk begeleider De Boerderiju
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE PERSOONLIJK BEGELEIDER M/V
DE BOERDERIJ

Voor ons team De Boerderij zijn wij per 28 juni 2021 op zoek naar een persoonlijk begeleider voor gemiddeld 28 uur per week.

Waar ga jij werken
De Boerderij is een kleinschalig gemengd bedrijf in de mooie, landelijke omgeving van Oene. Een plek waar ons team van aanpakken weet. Een boer is immers nooit klaar.

We zijn een werk-leerbedrijf waar cliënten en stagiaires zich kunnen ontwikkelen binnen de veelzijdigheid in het werken op een boerderij. Iemand die graag buiten werkt en affiniteit heeft met dieren is op De Boerderij helemaal op zijn of haar plaats. We verzorgen de dieren, onderhouden de (moes)tuin, kloven hout en maken plantenbakken en meubels van steiger- en Douglas hout. Natuurlijk zijn er ook werkzaamheden van huishoudelijke aard, zoals schoonmaken, boodschappen doen en het verzorgen van de lunch.

In 't Koffiehuys serveren wij wandelaars, bijvoorbeeld van het Klompenpad, een kopje koffie of thee met wat lekkers. Ook zorgen wij ervoor dat onze gasten die overnachten in een van de trekkershutten op ons erf een fijn verblijf hebben. Veelzijdigheid is troef: de capaciteiten van onze cliënten en stagiaires komen hier goed tot hun recht.

Graag benutten we de rust en ruimte rondom de boerderij. Voor ouderen die zich prettig voelen in onze landelijke omgeving verzorgen wij belevingsgerichte zorg en dagbesteding. In de sfeer van het plattenland bieden wij activiteiten passend bij hun belevingswereld. Sfeer, gezelligheid en professionaliteit staan centraal.

Wat ga jij doen
Als persoonlijk begeleider werk- en dagbesteding onderzoek en bespreek je samen met de cliënt en zijn persoonlijk netwerk de ondersteuningsbehoefte ten aanzien van dagbesteding.

Je vertaalt de doelen naar passende activiteiten in aansluiting op de mogelijkheden van de cliënt, organiseert en doet voorstellen voor nieuwe activiteiten. Je coördineert en bewaakt de realisatie van de ondersteuningsbehoefte en stelt waar nodig bij. Je stimuleert en ondersteunt de cliënt tijdens de uitvoering van activiteiten. Je signaleert bijzonderheden in de cliëntsituatie en informeert en overlegt regelmatig met betrokken disciplines. Daarnaast rapporteer je, neem je deel aan interne besprekingen en verricht je teamtaken in het kader van een zelfregulerend team.

Functie eisen

Wij zoeken een collega die

 • beschikt over mbo 4 werk- en denkniveau en relevante werkervaring heeft met de doelgroep;
 • affiniteit heeft met het boerenleven;
 • geen moeite heeft met de handen uit de mouwen steken en/of met de voeten in de blubber staan;
 • creatief is in het aanbieden, organiseren en ontwikkelen van activiteiten en in het stimuleren van onze cliënten;
 • kan tillen, sjouwen en verplaatsen;
 • een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen heeft;
 • kan reflecteren op eigen handelen, waarbij je bewust bent van je eigen rol, houding en gedrag;
 • steeds wil blijven ontwikkelen, initiatief toont en pro actief is;
 • gastvrij, klantvriendelijk en flexibel ingesteld is.

Inschaling

Wat bieden wij
Uiteraard krijg je een inwerkprogramma en de mogelijkheden jezelf te ontwikkelen en je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. In ons zelfregulerend team werk je nauw samen met enthousiaste collega’s en kun je gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Tevens verricht je teamwerkzaamheden in een zelfregulerend team. Onderling hebben we hierin teamtaken verdeeld. Denk aan het rooster maken, de werving van nieuwe collega’s, begeleiden van stagiaires enz. Ieder teamlid heeft zo een aandachtsgebied.

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 

Bijzonderheden

Goed om te weten
Voor vragen kun je contact opnemen met Zwier van der Weerd op 06-13524042 of met Stien Dijkstra op 06-51997909.

De gesprekken vinden plaats op 19 en/of 21 mei 2021.

Deze vacature wordt zowel intern als extern bekend gemaakt. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.

In het kader van de vergewisplicht worden referenties opgevraagd bij eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Niemand werkt toevallig bij De Passerel, dat is een bewuste keuze, dat zie en voel je meteen als je een van onze locaties bezoekt. Bekijk het filmpje van Jasmijn, zij vertelt jou wat het werken bij De Passerel voor haar betekent: https://www.youtube.com/watch?v=YM87TnXJigo#action=share

Wil je meer weten over De Boerderij? 
Lees hier onze folder https://user-7543145601.cld.bz/Boerderij-folder-v9-LR-web-TJ 

Solliciteren
Kun jij niet wachten om onze cliënten te begeleiden en wil jij onderdeel worden van ons team? Stuur dan je brief met motivatie en CV uiterlijk op 13 mei 2021 onder vermelding van vacaturenummer 021-28 naar: personeelenopleidingen@de-passerel.nl 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 021-28
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Epe
Postcode 7336 BC
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 03-05-2021
Reageer voor 13-05-2021
Ingangsdatum 03-05-2021
Nummer 67920
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

 • Vroeghulp voor jonge kinderen
 • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
 • Wonen en ambulante begeleiding
 • (Arbeidsmatige) dagbesteding
 • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel