Persoonlijk begeleider (De Nieuwstad)
Trajectum

Functieomschrijving

Misschien ben jij straks wel onze nieuwe Persoonlijk Begeleider die samen met collega’s structuur kan geven aan onze cliënten. 

Wat bieden wij jou? We hoeven jou natuurlijk niet uit te leggen wat het werk als Persoonlijk Begeleider precies inhoudt. Interessanter is wat jij van ons kunt verwachten: 

Werk op een bijzondere locatie: 
De Nieuwstad is een mooie locatie midden in het centrum van Zutphen, waar 25 cliënten met een licht verstandelijke beperking, in combinatie met psychiatrische – en gedragsproblematiek of met een justitiële maatregel wonen. Ze hebben een eigen appartement en ze gaan meerdere dagdelen in de week naar hun werk. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig, zij ondersteunen bij het vergroten van vaardigheden en leren het gedrag te sturen. De Nieuwstad is een tussenstap; uiteindelijk gaan de meeste cliënten door naar een eigen woning met minder begeleiding. Zo maken ze een (her) start in de samenleving. Wil je vast een kijkje nemen? Kijk dan onze video op: https://www.youtube.com/watch?v=21YfsMQzeN0 

Waar kom je te werken 
Je komt te werken binnen ons team van enthousiaste collega’s op de Nieuwstad. De cliënten zijn zeer uiteenlopende persoonlijkheden met veel verschillende achtergronden. Ze hebben allemaal behoefte aan structuur en zoeken een Persoonlijk Begeleider met een op de cliënt afgestemde, consequente begeleidingsstijl. Iemand die naast hun kan gaan staan. Er is voor elke cliënt een op maat gesneden behandel- en begeleidingsplan opgesteld door de behandelverantwoordelijke in samenwerking met jou als persoonlijk begeleider, en het team. Als Persoonlijk Begeleider zie je toe op het fysiek, psychisch en sociaal welzijn van de cliënt en stuurt bij waar nodig. Elke dag is het weer afwachten hoe je dag eruit komt te zien. Eén ding is zeker: nooit hetzelfde als gisteren! 

De groep collega’s met wie je gaat samenwerken bestaat uit een mix van jonge- en wat oudere begeleiders, nieuw op de locatie of al wat langer bij ons werkzaam. Kom jij deze mix nog beter maken?  

Functie eisen

Wat breng je mee? 
Of je nou jong of oud bent, bij ons word je met open armen ontvangen! Zeker als je net als wij gevoel voor humor hebt, graag met ons meedenkt hoe we onze zorg nóg beter kunnen maken en echt stevig in je schoenen staat. Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan met de doelgroep SGLVB (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Beperkt) of een vergelijkbare doelgroep. 

Heb/ben je daarnaast: 

 • Een relevante afgeronde pedagogische of verpleegkundige opleiding aangevuld met ruime werkervaring in een vergelijkbare functie; 
 • Enthousiast, gemotiveerd en beschik je over voldoende zelfkennis? 
 • Sociale vaardigheden als tact en inlevingsvermogen;  
 • Relativerend vermogen en kun je omgaan met conflicthantering? 

Dan ben jij de collega naar wie wij op zoek zijn!  

Inschaling

Goede arbeidsvoorwaarden: 
Je kunt bij ons je kennis, ervaring en vaardigheden inzetten voor een uitdagende doelgroep cliënten met zeer verschillende problematieken. Je leert iedere dag bij over jezelf en onze cliënten en blijft jezelf daardoor ontwikkelen. Er zijn volop kansen om door te groeien wanneer je deze zelf durft te pakken en kunt een belangrijke bijdrage leveren aan het bouwen aan de organisatie en de kwaliteit van de zorg. Uiteraard bieden we je goede arbeidsvoorwaarden:  

 • Een contract voor min. 24 uur per week; 
 • Een jaarcontract die we met wederzijds goedvinden graag verlengen; 
 • Een goed salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg in FWG 45;  
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;  
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen;  
 • Een fietsplan;  
 • Bedrijfsfitness.  

Trainingen en opleiding: De cliënten binnen Trajectum worden gezien als de meest intensieve doelgroep van Nederland. Dat doet wat met je als persoon en als professional. Wij bieden jou de ruimte om jezelf hierin te ontwikkelen door je goede begeleiding te bieden. Zo krijg je als je wordt aangenomen diverse (meerdaagse-) trainingen aangeboden, waaronder een agressietraining, BHV-cursus en een medicatietraining. In je gehele loopbaan bij Trajectum blijf je jezelf ontwikkelen en blijven we je periodieke training en scholing aanbieden.  

Bijzonderheden

Zien we jou binnenkort? 
Ben jij enthousiast geworden en wil je graag reageren? Solliciteer dan voor 8 augustus. 
Klik op de button 'direct solliciteren’ om het sollicitatieformulier te doorlopen en jouw cv en motivatiebrief te uploaden. 

Heb je eerst nog vragen, dan kunnen we deze uiteraard eerst telefonisch of via de mail doornemen. Teammanager Janneke Harbers kan je alles vertellen over deze vacature. Bel of app 06-21363347 of mail naar [email protected]  Wat ons betreft ben je, bij wederzijdse interesse, meteen welkom! 

Type Vacature
Organisatie Trajectum
Locatie Trajectum, locatie Nieuwstad in Zutphen
Postcode 7202AG
Stad Zutphen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Janneke Harbers kan je alles vertellen over deze vacature! Bel of app 06 21363347 of mail naar [email protected]
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 18-07-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 31-08-2022
Nummer 112650

Trajectum

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Meer over Trajectum