(Persoonlijk) Begeleider (de Stroom)
Trajectum

Functieomschrijving

Misschien ben jij straks wel onze nieuwe Begeleider die samen met collega’s kan zorgen voor een stabiele omgeving voor onze cliënten waarin menswaardigheid centraal staat en niet het uiterlijke gedrag.

(Persoonlijk) Begeleider
(Rekken, locatie Berkelland, afdeling De Stroom, 24-32 uur)

Wat bieden wij jou?
We hoeven jou natuurlijk niet uit leggen wat het werk als Begeleider precies inhoudt. Interessanter is wat jij van ons kunt verwachten. En dat is heel veel:

Werk op een bijzondere locatie:
Wanneer jij bij ons op gesprek komt op onze locatie Berkelland van Trajectum (of alvast het filmpje van onze locatie bekijkt via https://youtu.be/LFcg51TCRiM) zal het je meteen opvallen: Berkelland is volledig omheind met hekken en niet zomaar toegankelijk. Onze cliënten wonen binnen een forensische psychiatrische afdeling (FPA)  en worden behandeld voor hun gedrags- en verslavingsproblemen. Berkelland bestaat uit meerdere afdelingen met in totaal 68 cliënten: Een observatiegroep, behandelgroepen, een zorg intensieve afdeling, waar gewerkt wordt volgens de Triple-C methodiek, een resocialisatiegroep, een afdeling voor activiteiten en verschillende vormen van therapie. Daarnaast is er afdeling ‘de Brug’ die fungeert als de poort voor cliënten tussen de geslotenheid van de instelling en de vrijheid van de maatschappij met alle uitdagingen die dit met zich meebrengt. Jij komt te werken op onze afdeling de Stroom.

De Stroom:
Afdeling de Stroom is een zorg intensieve (in begeleiding) Meerzorg afdeling waar we mensen behandelen vanuit orthopedagogisch behandelmodel Triple-C. Elke dag is weer een nieuwe dag. Je geeft als begeleider richting aan de onvoorwaardelijke begeleiding en een betekenisvolle dag invulling via de dagprogramma’s. Als begeleider begin je je dienst met de collega’s, om vooraf af te stemmen wie wat oppakt. Hierna start je samen met de cliënten hun dagprogramma. Het programma is opgebouwd uit verschillende blokken vanuit de competentie gebieden zelfzorg, werk & scholing, wonen en vrijetijd. Samen met de cliënt werk je naar het creëren van succes ervaringen en het opbouwen van vertrouwen. Aan het einde van je dienst sluit je de dienst samen met de cliënt af. Je rapporteert op de doelen en bespreekt je dienst na met de collega’s die jou afwisselen. 

Werk met een bijzondere doelgroep:
Onze cliënten zijn licht verstandelijk beperkt met ernstige gedrags- of verslavingsproblematiek en zijn strafrechtelijk veroordeeld. Elke cliënt krijgt behandeling en begeleiding op maat aangeboden. Het werken met deze doelgroep is door o.a. de agressie en problematieken van de cliënten complex en zwaar, maar kan ook erg veel voldoening geven. Je werkt feitelijk op het snijvlak van psychiatrie, gehandicaptenzorg en forensische zorg. Als Begeleider geef je de cliënt individueel of in groepsverband begeleiding in het dagelijks leven volgens de opgestelde cliëntplannen.

Fijne collega’s:
Je hebt interne contacten met je teammanager, coach, collega (persoonlijk)begeleiders, cliëntenadministratie, activiteitenbegeleiding, de onderwijskracht, vaktherapeuten en de behandelaar. Onze teams bestaan uit een mix van ervaren en minder ervaren collega’s die jou met open armen verwelkomen!

Functie eisen

Natuurlijk wil je weten of dit dé vacature is die bij je past. Dat is zeker het geval als jij:

  • Een stevige persoonlijkheid bent met een relevante afgeronde agogische opleiding op minimaal niveau 4 (SPW, MMZ, Verpleegkunde);
  • Bij voorkeur minimaal 21 jaar bent;
  • (Stage)Ervaring opgedaan hebt met het werken met cliënten met een licht verstandelijke beperking en affiniteit hebt met cliënten met onbegrepen en risicovol gedrag en/of met de forensische psychiatrie.

Inschaling

Goede arbeidsvoorwaarden
Uiteraard bieden wij goede arbeidsvoorwaarden:

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de intentie om te verlengen voor onbepaalde tijd;
  • We werken aan jouw bekwaamheid t.a.v. Triple-C door waarde gedreven coaching;
  • Een goed salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg in FWG 40/45;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • De mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen;
  • Een fietsplan;
  • Bedrijfsfitness.

Groeimogelijkheden als persoon en als professional:
De cliënten binnen Trajectum worden gezien als de meest intensieve doelgroep van Nederland. Dat doet wat met je als persoon en als professional. Wij bieden jou de ruimte om jezelf hierin te ontwikkelen door je goede begeleiding te bieden die onder andere bestaat uit periodieke training en scholing, waar werkbegeleiding en coaching deel van uitmaken.

Bijzonderheden

Wat je verder wil weten:

-      Berkelland is een van de locaties van Trajectum. Zien wat we doen? Lees meer info op: https://www.trajectum.nl/ of www.werkenbijtrajectum.nl

-      Wat er gebeurt nadat je gesolliciteerd hebt:
Je ontvangt een (automatische) bevestigingsmail dat je sollicitatie in goede orde is ontvangen. Je ontvangt uiterlijk binnen 2 weken een terugkoppeling op je sollicitatie.

Wil je meer weten of direct solliciteren?
Adnan Unalli kan je alles vertellen over deze vacature. Je kunt hem bereiken op 06-21206727 of per mail: [email protected].

Direct solliciteren? Kijk op onze website en klik op de button ‘direct solliciteren’.

Type Vacature
Organisatie Trajectum
Locatie Trajectum, locatie Berkelland te Rekken
Postcode 7157CC
Stad Rekken
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Adnan Unalli, 06-21206727 of per mail: [email protected]
Functie(s) Begeleider niveau 4
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 23-06-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 18-07-2022
Nummer 111956

Trajectum

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Meer over Trajectum