Persoonlijk begeleider
De Weerde

Schuilt er in jou een zorgpionier die met beide benen op de grond staat? Ben jij die ervaren persoonlijk begeleider die de ander écht ziet? Die mensen met een psychische kwetsbaarheid verder brengt? Die verschil wil maken en blij wordt van zorg zonder (bureaucratische) poespas. Herken je je daarin? Dan zoeken wij jou!  

We doen het anders…
De Weerde is een jonge zorgorganisatie die erom bekend staat het anders te doen. Wat ons betreft is dat ‘anders’ eigenlijk gewoon goede zorg. Maar in dat ‘gewoon’ onderscheiden we ons: we pakken aan, zijn nuchter en doen gewoon wat nodig is. En dus leren we mensen écht kennen, voelen we ons écht verantwoordelijk en bieden we de steun die écht past bij die persoon.

Geen professionele afstand maar menselijk nabij
Niet kijken naar het protocol maar kijken naar de mens
Niet ‘dit is onmogelijk’ maar ‘hoe krijgen we het voor elkaar?’

Waar kom je te werken?
Zorgorganisatie De Weerde, bij het team Lage Bothof in Enschede. Je werkt er straks vanuit het compleet verbouwde pand, dat vroeger een basisschool was. Die sfeer en geschiedenis voel je nog helemaal, als je die brede, imposante trap oploopt. We starten daar in maart 2022, er komen 25 nieuwe appartementen. Je gaat dus met je collega’s bouwen aan een compleet nieuw team en nieuwe locatie. De Weerde is een organisatie die de boel niet heeft dichtgetimmerd. We willen ruimte geven aan de ideeën en wensen van de mensen die het werk doen. Dat zorgt voor maximale betrokkenheid, onder medewerkers én onder de mensen die bij ons komen wonen.

Wat ga je doen?
Je begeleidt volwassen mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of LVB-problematiek naar zo zelfstandig mogelijk leven. Je maakt samen met de cliënt afspraken over de dagelijkse ondersteuning die jij biedt: wat is nodig om de doelen te halen? Je ondersteunt, stimuleert en geeft vertrouwen. Daarin werk je methodisch. En natuurlijk hou je altijd rekening met persoonlijke vragen, de levensfase en de mogelijkheden van de ander. Om de eigen regie en zelfredzaamheid van cliënten te vergroten, maak je zoveel mogelijk gebruik van digitale hulpmiddelen en ondersteun je cliënten bij het gebruik ervan. Maar je werk houdt natuurlijk niet op bij de cliënt. Je ondersteunt ook het (sociale) netwerk van de cliënt en zet dat netwerk in voor herstel. Je bewaakt de voortgang, signaleert en rapporteert tijdig als er geen voortgang (meer) is. Je werkt onregelmatig, ook weekenden en feestdagen. Het rooster maken we ruim van te voren en in overleg met elkaar.

Wat typeert jou?
Jij bent zo’n door de wol geverfde zorgverlener. Zo iemand waartegen iedereen zegt: dit werk zit ín jou. Jij bent het type dat denkt in mogelijkheden: problemen zijn er om op te lossen. Je bent zelfstandig, hebt graag verantwoordelijkheid maar werkt tegelijkertijd met plezier in teamverband. Je bent een sociaal dier met tact en hebt een talent om te luisteren. In je houding ervaren anderen geduld en vertrouwen. Omgaan met jou gaat als vanzelf; je bent van nature communicatief met een onderzoekende grondhouding. In je werk stá je voor de methodische werkwijze. Dat combineert goed met jouw invoelende karakter en nuchtere houding. Je weet anderen te motiveren en bent praktisch ingesteld. In je werk met mensen ben je altijd en overal alert op veranderingen. Je leert de ander kennen als mens en herkent de bewuste en onbewuste signalen over hoe het gaat. Je zet de stip op de horizon, waar je met de cliënt naartoe wilt werken. Je houdt overzicht en regie op de zorg en houdt die stip in de gaten, door de alledaagse gebeurtenissen heen. Jou maken ze niet snel van de wijs. Je bent bemoedigend: je weet te inspireren en de ander te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Dat doe je altijd vanuit een ferme aanpak: duidelijk en standvastig. De cliënt weet waar hij of zij aan toe is en kan echt op je bouwen.

Waarom pas jij bij De Weerde?
Bij De Weerde zijn we nuchter en werken we vanuit ons hart. Goede zorg staat bij ons echt op één. We zijn een jonge, groeiende organisatie met weinig hiërarchie en een informele sfeer. Dit maakt dat we gemakkelijk kunnen meebewegen met wat nodig is. Geen logge, langdurende procedures, maar dingen gewoon regelen als het bijdraagt aan de goede zorg die we leveren. Die ruimte moet je leuk vinden. De structuur van de organisatie staat nog niet vast, maar vormt zich nog steeds. Dat betekent dat jij zelf mee kan denken over de ontwikkeling van werkprocessen en het takenpakket. Ook dat moet je leuk vinden: meedenken, -bewegen en -inrichten i.p.v. doen wat allemaal al is bepaald. Schuilt er in jou een pionier die met beide benen op de grond staat? Dan is werken bij De Weerde een kans om echt verschil te maken.

Wat bieden wij?

  • Een baan die ertoe doet bij het enthousiaste team van De Weerde; een groeiende zorgorganisatie in het oosten van het land.
  • Afhankelijk van je opleiding en relevante ervaring een brutosalaris tussen € 1996,- en € 3396 (cao GGZ, FWG 45) op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een vast dienstverband met een contract op basis van onbepaalde tijd.
  • Je kunt je BIG-registratie behouden.
  • Studiekostenregeling/opleidingsmogelijkheden.
  • Laptop en Iphone van de zaak.
  • Flexibele werkuren.
  • Bijdrage in de contributie van sportactiviteiten.
  • Aanvullingszekerheid is meeverzekerd via de WGA Hiaat verzekering.

Wat neem jij mee?

  • Ruime werkervaring als zorgverlener in de ggz en kennis van psychische/psychiatrische aandoeningen en LVB.
  • Minimaal een agogisch mbo-4-diploma (bijvoorbeeld MMZ of SPW).

Ben je enthousiast?
Als jij past in dit verhaal, dan drinken we graag eens een kop koffie met jou. Bel met Karen Westerhoff op 06 – 41 79 13 89 of mail naar karenwesterhoff@deweerde.nl. Of stuur direct je cv met een pakkende motivatiebrief naar dit mailadres.

Type Vacature
Organisatie De Weerde
Locatie De Weerde
Postcode 7607 NL
Stad Almelo
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 24-11-2021
Reageer voor 20-12-2021
Ingangsdatum 06-03-2022
Nummer 73137
Doorsturen Bekijk PDF

De Weerde

Stel je voor: het lukt je maar niet om je eigen plek te vinden in deze maatschappij. Een plek waar je je staande weet te houden en waar je een zinvol leven kan opbouwen... Wat heb je nodig? Een echte eigen plek; een appartement van deze tijd. Met mensen om je heen die belangrijk voor je zijn. Familie en vrienden nabij. Een veilige plek, door vertrouwde begeleiders die je helpen waar dat nodig is. In een sfeer die gemoedelijk is en warm. Dàt is waar De Weerde voor gaat.

Meer over De Weerde