Persoonlijk Begeleider EC KJG Emmen
Cosis

Introductie en uren

Het team van Expertisecentrum Kind Jeugd en Gezin in Emmen is op zoek naar een ervaren enthousiaste Persoonlijk Begeleider voor 24 tot 28 uur per week.

Wat vinden we belangrijk?

Dit zijn wij: 
Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Door een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking kan een kind niet altijd aan reguliere kinderopvang of onderwijs deelnemen. In onze expertisecentra bieden we kinderen van 0 tot 18 jaar orthopedagogische dagbehandeling. Dit bieden we als voorbereiding op school maar ook als alternatief voor school. De term 'expertisecentrum' is een overkoepelend begrip voor de diensten die we bieden.

Zo werken we: 
We werken hulpvraaggericht, de hulpvraag van het kind/gezin staan voorop en de methode volgt. Daarnaast werken we binnen het expertisecentrum gezinsgericht, dit houdt in dat ouders/verzorgers een belangrijke rol hebben binnen het begeleiding- en behandeltraject. Wanneer het kind bij ons in zorg komt vindt in de eerste drie maanden een observatieperiode plaats. De behandelaren en begeleiders zullen het kind leren kennen en observeren. Aan de hand van de observatieperiode wordt er in een multidisciplinair overleg met alle betrokken behandelaren, begeleiders en ouders een eerste begeleiding- en behandelplan met daarin de behandelnoodzaak en het behandelperspectief voor de komende periode. Het begeleiding- en behandelplan wordt cyclisch geëvalueerd en zo nodig bijgesteld. basismethodiek waar we mee werken is oplossingsgericht werken.

Jouw collega's: 
Je bent het aanspreekpunt voor ouders, behandelaren en samenwerkingspartners. Jij bent de spin in het web en voert samen met ouders regie. Samen met de betrokkenen stel je een op maat gemaakt zorgplan op, zorgt voor de uitvoering van dit plan en stelt deze bij indien nodig. We verwacht dat je een proactieve houding hebt, ontwikkelingsgericht bent als het gaat om je eigen ontwikkeling als de ontwikkelingen binnen het werk. Verder vinden we het belangrijk dat je methodisch werken kan toepassen in de praktijk. Met jouw ervaring en kennis kan jij de juiste ondersteuning bieden aan het gezin waardoor de structuur gewaarborgd blijft. Binnen het team heb je een coachende rol naar begeleiders. Je bent niet bang om feedback te krijgen en te geven. Positief, stimulerend en motiverend zijn de kernwoorden en deze weet je ook over te brengen. Goede samenwerking en een fijne sfeer vind jij belangrijk in het team en hier werk je graag aan mee.

Hoe ziet jou dag er uit: 
Om half 9 is er een dagstart met alle collega's die aan het werk zijn, eventuele bijzonderheden neem je met elkaar door. Wanneer de kinderen er allemaal zijn start je de dag in de kring, besproken wordt welke dag het is, welke kinderen er zijn en het dagprogramma voor de dag wordt doorgenomen. Afhankelijk van de groep worden er gedurende de dag ontwikkelingsgerichte activiteiten aangeboden, geknutseld, school-tv kijken, of er komt een behandelaar langs om behandeling op de groep of individueel te geven. Verder komen dagelijkse activiteiten als fruit eten, buiten spelen, toiletgang en brood eten terug. Rond 15.00 gaan de kinderen naar huis en heb je nog de tijd om de (doel)rapportage te doen, een GMDO (gezins multidisciplinair overleg) voor te bereiden of een (ouder)gesprek over een kind te voeren.

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde relevante opleiding op mbo-niveau 4.
 • Flexibele instelling in verband met onregelmatige diensten. Periodiek draai je weekenddiensten bij het logeerhuis in Coevorden.
 • Ervaring met methodisch kunnen werken en het kunnen toepassen hiervan.
 • Dat je jouw kennis en ervaringen wilt delen binnen onze locatie.
 • Een oplossingsgerichte houding.
 • Een rijbewijs.
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Dezelfde salarisschaal als je collega's persoonlijke begeleider minimaal € 2.236,- en maximaal € 3.154,- volgens FWG 40 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz).
 • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Bijzonderheden

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Je kunt doorlopend reageren, de eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 18 november in de ochtend.

Je kunt solliciteren via de button 'solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Durk de Jong, leidinggevende op telefoonnummer 06 207 011 14 of met Marjet Timmer-Ekkel, teamcoördinator op telefoonnummer 06 518 705 91. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een Whatsapp bericht met jouw naam en vraag, zodat we zo spoedig mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Meer weten over jouw nieuwe werkplek?

Breng een bezoek aan de website van locatie EC KJG Emmen. EC KJG Emmen.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 2022-2625
Organisatie Cosis
Locatie EC KJG Coevorden/Emmen
Postcode 7741 CG
Stad Coevorden
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-11-2022
Reageer voor 31-12-2022
Nummer 115278

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis