Persoonlijk begeleider
De Twentse Zorgcentra

Ben je assertief, zie je het werk liggen en schakel je makkelijk tussen de zorg- en begeleidingsvraag? Dan gaan wij graag met jou in gesprek.

Eikenlaan 3 is het thuis van 8 mannen en 3 vrouwen in de leeftijd van 25 tot 63 jaar met een ernstige of matige verstandelijke beperking. De meeste cliënten zijn mobiel en kunnen zich verbaal uiten. Twee cliënten zijn ADL afhankelijk. De woongroep is opgesplitst in 2 subgroepen waardoor je gericht op de zorg- en begeleidingsbehoefte van elk individu in kan gaan, je werkt een dienst aan één kant. Het is van belang dat je door de o.a. voorkomende psychiatrische problematiek, duidelijk en consequent bent naar de cliënten. Als geen ander weet jij dat gemaakte afspraken een houvast zijn voor de cliënten. Het stuk voorspelbaarheid en de lijn in de begeleiding waar je met je collega’s voor zorgt maakt dat cliënten bij jou weten waar ze aan toe zijn. Wanneer deze voorspelbaarheid even mist, merk je dit direct aan de cliënten. De combinatie tussen het matig en laag niveau creëert een leuke sfeer. Ze hebben onderling contact met elkaar en ze reageren op elkaar. We ondernemen graag activiteiten als wandelen, fietsen of puzzelen.

Naast het werken in een team ben je iemand die ook zelf verantwoordelijkheid pakt. Je ziet het werk liggen en komt vanuit observaties in actie. Je bent iemand die enthousiast is maar je begeleidt vanuit rust. Samen met jouw twee collega PB-ers ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van zorg van de 11 cliënten. Met jouw daadkracht en organisatietalent weet jij alle nodige lijnen uit te zetten. Je zet eigen regie centraal bij het vormgeven van het goede leven van de cliënt en stelt het ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’ multidisciplinair op.  Je hebt lef en neemt makkelijk initiatief, waarbij je het team in hun kracht weet te zetten. Ben jij de gedreven persoon die vanuit passie en betrokkenheid deze functie neer kan zetten? Dan maken we graag kennis met jou!

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.

Wat krijg je van ons?

  • ​Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
  • Ruimte voor scholing en ontwikkeling.
  • Een salaris van min. € 2.381,- / max. € 3.452,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Procedure
Je kan reageren tot uiterlijk donderdag 18 augustus. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op de ochtend van 24 augustus.

Contact
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met het team Eikenlaan 3 op het telefoonnummer 088 – 430 5285.

Type Werkplein
Intern nummer 22.197
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 3
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Verpleegkundige
Publicatiedatum 05-08-2022
Reageer voor 18-08-2022
Nummer 113140
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra