Persoonlijk begeleider Hagenborgh, Almelo
Aveleijn

Functieomschrijving

Wil jij werken op de onlangs officieel geopende locatie Hagenborgh?
Een prachtige plek middenin het centrum van Almelo,
waar samen met de bewoners toegewerkt wordt naar zelfstandigheid.

Wij zoeken een

Persoonlijk begeleider
(24 - 32 uur per week)

Waar ga je werken?
De locatie Hagenborgh is een appartementencomplex voor 24 cliënten, bestaande uit drie verdiepingen met op iedere verdieping ook een kantoor. Het openbaar vervoer, diverse winkels en het park is op loopafstand aanwezig.

De feestelijke opening van de Hagenborgh in beeld:


De leeftijden en de ondersteuningsbehoeften van de cliënten met een WLZ-indicatie zijn divers.
Er wordt gewerkt op basis van 24-uurs zorg. De begeleiding richt zich met name op het vergroten van de zelfstandigheid van de cliënten. Samen wordt gekeken naar zijn of haar ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van dagbesteding, werk, huishouding, sociale contacten en/of financiën.
De begeleiding vindt zoveel mogelijk plaats vanuit het eigen appartement van de cliënt en gezamenlijk zoeken ze de verbinding met de maatschappij. Participeren en inclusie zijn sleutelwoorden! Een doel van de cliënt kan zijn om uit te stromen richting zelfstandig wonen, met eventuele ambulante begeleiding.

Het team biedt maatwerk. Hierin is alles mogelijk. Denk hierbij aan out of the box oplossingen, kijken naar wat er nodig is, wat de mogelijkheden zijn er wat er wel of niet werkt. In elke situatie staat de cliënt centraal en wordt er gekeken wat de cliënt zelfstandig kan en waarin ondersteuning nodig is.
Een cliënt is verantwoordelijk voor het contact zoeken met de begeleiding en het onderhouden van het contact. Oplossingsgerichte en motiverende gesprekstechnieken toepassing zijn erg belangrijk. Niet zorgen voor, maar zorgen dat. We doen wat werkt.

Als begeleider werk je veel individueel, maar ben je wel onderdeel van een team met verschillende persoonlijk en ondersteunend begeleiders. Zelf zaken bespreekbaar maken en actief collega’s opzoeken voor overleg is wat we in deze rol van je verwachten. Je bouwt mee aan een team in ontwikkeling en werkt veel samen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

  • Je hebt een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 4 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
  • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg
  • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

  • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
  • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
  • Onregelmatig werken, waartoe ook slaapdiensten behoren

Inschaling

Wat bieden wij jou? 
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

  • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
  • Een baan in een uitdagende werkomgeving
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie van Persoonlijk begeleider is ingedeeld in functiegroep 40 (maximaal € 2.993,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd in deze functie bij locatie de Hagenborgh in Almelo?
Reageer met je CV en motivatie vóór 7 december en wij nemen contact met je op.

Wil je graag meer informatie?
Hiervoor kun je contact opnemen met Jeroen ter Beke, manager, via j.terbeke@aveleijn.nl

Of ga via deze link naar de locatiepagina: https://www.aveleijn.nl/locaties/hagenborgh/ 

We zien je reactie graag tegemoet.

 

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, de Hagenborgh Almelo
Postcode 7622 GW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Jeroen ter Beke op 06-53540323 of j.terbeke@aveleijn.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 23-11-2021
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 07-12-2021
Nummer 73077
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn